Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

«Ανεβαίνει» τουριστικά η Πελοπόννησος - Χριστούγεννα σε Καλάβρυτα, Αρκαδία και αλλού – Οι κρατήσεις και οι τιμές

«Ανεβαίνει» τουριστικά η Πελοπόννησος - ...
Μακρυγένη Ελευθερία
[email protected]

Ανοδική πορεία του τουρισμού στην Πελοπόννησο τα τελευταία χρόνια

Ευκαιρία για μικρές διακοπές αποτελούν οι γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς  και οι τυχεροί θα τις απολαύσουν εκτός των αστικών κέντρων. Η εικόνα από τις κρατήσεις και προκρατήσεις για την ορεινή και όχι μόνο Πελοπόννησο είναι πολλή καλή και όσο πλησιάζουμε στις γιορτές αναμένεται να ανέβουν κι άλλο, όπως αναφέρει στο thebest.gr o Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Αρκαδίας και Πρόεδρος του Τουριστικού Οργανισμού  Πελοποννήσου Κωνσταντίνος Μαρινάκος.

Καλάβρυτα, ορεινή Αρκαδία, ορεινή Κορινθία, αλλά και μη ορεινές περιοχές όπως η Μονεμβασιά έχουν την «τιμητική» τους.

«Υπάρχει ήδη ένα θετικό κλίμα το οποίο τις επόμενες ημέρες θα ενταθεί. Η Πελοπόννησος τα τελευταία χρόνια έχει ανέβει τουριστικά σε σχέση , καθώς πέρα από τις ομορφιές της έχει και κάποια άλλα πλεονεκτήματα σε σχέση με άλλες περιοχές, όπως δηλαδή αυτό της γρήγορης  πρόσβασης από Αθήνα, όπου επιτρέπει τη 1 ή 2 διανυκτερεύσεις. Τα τελευταία χρόνια (από το 2013) η  Πελοπόννησος είναι πρώτη στις προτιμήσεις. Την περίοδο των εορτών των Χριστουγέννων οι πληρότητες κυμαίνονται πάνω από 80 και ως το 100%.  Στην περιοχή έγιναν σημαντικές επενδύσεις και παρέχονται υψηλές υπηρεσίες».

Οι τιμές στα καταλύματα τριών αστέρων ή κλειδιών κατά μέσο όρο την εορταστική περίοδο κυμαίνονται από 60 ως 80 ευρώ η διανυκτέρευση σε ένα δίκλινο και στα υψηλής κατηγορίας από 80 ως και 150  και παραπάνω σε κάποιες περιπτώσεις αν παρέχονται και ειδικές υπηρεσίες.

Ωστόσο καλή τουριστική κίνηση  στις γιορτές αναμένεται και σε άλλους προορισμούς της Πελοποννήσου, εκτός των ορεινών όγκων  «όπως η Μονεμβασιά η οποία έχει υψηλές προκρατήσεις και πηγαίνει να κερδίσει το παιχνίδι του τουρισμού των 365 ημερών», εξηγεί ο κ. Μαρινάκος.

Πολλή καλή είναι η εικόνα και στα Καλάβρυτα. Ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων της περιοχής Κωνσταντίνος Δαφαλιάς αναφέρει πως  αυτή τη στιγμή οι κρατήσεις στα Καλάβρυτα για Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά ανέρχονται στο 60 – 70%. Αφορά τα καταλύματα της πόλης των Καλαβρύτων περισσότερο ωστόσο όταν κλείνουν οι διαθεσιμότητες στην πόλη πολλοί καταλύουν σε μονάδες περιφερειακά αυτής. Κατά μέσο όρο ένα δίκλινο δωμάτιο μέσης κατηγορίας με πρωινό κοστίζει 70 ευρώ ανά διανυκτέρευση.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις