Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Τα Playmogreek του Πέτρου Καμινιώτη στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Τα Playmogreek του Πέτρου Καμινιώτη στο ...

Οι φιγούρες του έχουν ταξιδέψει και έχουν πάρει μέρος σε εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό

Την Κυριακή 16/12 από τις 11.00 μέχρι τις 14.30, γονείς και παιδιά θα περιηγηθούν στις συλλογές και σε όλους τους χώρους του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης. Θα… επιβιβαστούν στο «μουσικό αερόστατο» της Ορχήστρας των Ανέμων και  θα ζωντανεύσουν ιστορίες από την αρχαία Ελλάδα μέσα από παιχνίδια θεάτρου και αυτοσχεδιασμού με την Ομάδα Seveneleven! Στη συνέχεια, μια έκπληξη σας περιμένει:

θα γνωρίσετε από κοντά τα Playmogreek του Πέτρου Καμινιώτη και θα δημιουργήσετε τα δικά σας «κυκλαδικά» Playmogreek ενώ, πριν φύγετε, θα φτιάξετε τα δικά σας λυχνάρια για να στολίσετε το χριστουγεννιάτικο δέντρο ή το δωμάτιό σας!

Τα  Playmogreek, τα γνωστά σε όλους μας playmobil ντυμένα με ελληνικές φορεσιές, έρχονται στο μουσείο. Ο δημιουργός τους, Πέτρος Καμινιώτης, θα μας εξηγήσει πως με απλά υλικά και  πολλή προσοχή στη λεπτομέρεια, μεταμορφώνει τις φιγούρες. Με αφορμή τα playmogreek θα μεταμορφώσουμε τα κυκλαδικά ειδώλια με πολλή φαντασία και απλά υλικά. Αν τα ειδώλια είχαν ρούχα, τι θα φορούσαν; Πώς θα ήταν το πρόσωπό τους; Πώς να ένιωθαν άραγε;

Με χρωματιστά χαρτιά, κόλλες, χρώματα και χριστουγεννιάτικη διάθεση, θα διακοσμήσουμε τις δικές μας φιγούρες.

Ο Πέτρος Καμινιώτης είναι φοιτητής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο της Αθήνας. Παράλληλα, ασχολείται με την παράδοση και το παραδοσιακό ρούχο. Συμμετέχοντας από παιδί σε χορευτικές ομάδες και συνδυάζοντας το παιχνίδι με την παράδοση, άρχισε να ντύνει τις γνωστές σε όλους μας φιγούρες playmobil με πιστά αντίγραφα των παραδοσιακών ελληνικών φορεσιών και έτσι γεννήθηκαν τα Playmogreek. Οι φιγούρες του έχουν ταξιδέψει και έχουν πάρει μέρος σε εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και σήμερα μπορεί να τις δει κανείς και στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο της Αθήνας.

Χώρος | Μέγαρο Σταθάτου, 1ος όροφος

Συνεχής ροή | 11.30 – 14.30

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight