Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ο εκπρόσωπος της Ελλάδας στο CERN, Κώστας Φουντάς, μιλά στο thebest.gr για το επόμενο βήμα μετά την ανακάλυψη του μποζόνιου Χιγκς - ΒΙΝΤΕΟ

Ο εκπρόσωπος της Ελλάδας στο CERN, Κώστα...
Πομώνης Γιάννης
[email protected] , Facebook Page

Οι τελευταίες επιστημονικές εξελίξεις

Ο εκπρόσωπος της Ελλάδας στο CERN Κώστας Φούντας βρέθηκε πρόσφατα στην Πάτρα, με αφορμή το περιφερειακό συμβούλιο καινοτομίας στο οποίο συμμετείχαν εκτός των αιρετών και σύμβουλοι στα διάφορα θέματα έρευνας και καινοτομίας, για την επόμενη ημέρα.

Το thebest.gr μίλησε με τον κο Φούντα εστιάζοντας στις επιστημονικές εξελίξεις που αφορούν στον επιταχυντή αδρονίων και τη νέα στόχευσή του μετά την ανακάλυψη του μποζόνιου του Χίγκς.

Τα έργα για την αναβάθμιση του μεγάλου επιταχυντή αδρονίων (LHC) άρχισαν τον περασμένο Ιούνιο στο Κέντρο Ευρωπαϊκών Πυρηνικών Ερευνών (CERN).

Στόχος είναι η κατασκευή του νέας γενιάς επιταχυντή υψηλής φωτεινότητας High-Luminosity LHC (HL-LHC), ο οποίος θα επιτρέψει στο CERN να περάσει σε μια νέα φάση της ιστορίας του, βελτιώνοντας από το 2026 την απόδοσή του σημαντικά, καθώς θα καταστεί εφικτή η μεγάλη αύξηση του αριθμού των συγκρούσεων μεταξύ των υποατομικών σωματιδίων.

Η αναβάθμιση θα αυξήσει την πιθανότητα της ανακάλυψης νέων σωματιδίων και ίσως μιας νέας Φυσικής, η οποία θα αφορά π.χ. την υπερσυμμετρία που έως τώρα παραμένει μια ανεπιβεβαίωτη θεωρητική πρόταση ή τη σκοτεινή ύλη ή τις έξτρα διαστάσεις.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις