Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Συγκίνηση στη χειροτονία του Διάκονου Ιωάννου Πανουτσακόπουλου - ΦΩΤΟ

Πάτρα: Συγκίνηση στη χειροτονία του Διάκ...

Την Κυριακή στον Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέου

Ανήμερα, Κυριακή 18.11.2018, ετελέσθη η Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου Πατρών υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου, συλλειτουργούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου, με την συμμετοχή πολλών Ιερέων και πλήθους Λαού που είχε κατακλύσει τον Ιερό Ναό.

Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος προέβη στην εις Διάκονον χειροτονία του ευλαβεστάτου νέου  Ιωάννου Πανουτσακοπούλου.

Ο Σεβασμιώτατος στην ομιλία του απηύθυνε πατρικές συμβουλές, του συνέστησε να ακολουθήση τα βήματα των Αγίων και του ευχήθηκε μέσα από την πορεία του ως Κληρικός να ευαρεστήση Θεώ και ανθρώποις.

Ο Σεβασμιώτατος επίσης, με συγκίνηση ανεφέρθη στον κατά σάρκα πατέρα του νέου Διακόνου, π. Χαράλαμπο Πανουτσακόπουλο, Εφημέριο Φράγκα Αχαίας και στην μητέρα του Χαρίκλεια. Στον π. Χαράλαμπο ο Σεβασμιώτατος απένειμε το οφφίκιον του Πρωτοπρεσβυτέρου, επαινέσας, ιδιαιτέρως αυτόν, συν τοις άλλοις, για τη υποδειγματική αφοσίωσή του για έτη πολλά στην διακονία της εμπεριστάτου πρεσβυτέρας του.

Εν συνεχεία ο Σεβασμιώτατος απένειμε Ευεργετήριο Γράμμα τους μαρμαροτεχνίτας Αφούς Παπαθυμιόπουλους, για την κατασκευή και προσφορά καλλιτεχνικής μαρμαρίνης βάσεως του Σταυρού του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου.

Προ της απολύσεως ετελέσθη μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του μακαριστού Ιωάννου Καρούσου, ο οποίος αγιογράφησε το μεγαλύτερο μέρος του Νέου Ιερού Ναού του Αγίου Ανδρέου.

Τέλος, μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας λιτανεύθηκε εντός  του Ιερού Ναού η αγία Κάρα του Αποστόλου Ανδρέου και ετοποθετήθη εις το μέσον προς προσκύνησιν υπό των πιστών.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις