Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Οι Ελληνοαμερικανοί που ρίχνονται στη μάχη των ενδιάμεσων εκλογών- ΦΩΤΟ

Οι Ελληνοαμερικανοί που ρίχνονται στη μά...

Ξεκινούν σήμερα οι εκλογές

τις εκλογές της Τρίτης διεκδικούν επανεκλογή και οι Ελληνοαμερικανοί βουλευτές Κώστας Μπιλιράκης (Ρεπουμπλικανός από τη Φλόριδα), Τσάρλι Κριστ (Δημοκρατικός της Φλόριδα), Τζον Σαρμπάνης (Δημοκρατικός του Μέριλαντ) και Ντίνα Τάιτους (Δημοκρατική της Νεβάδα).

Την είσοδο στη Βουλή των Αντιπροσώπων διεκδικεί επίσης ο Δημοκρατικός Κρις Πάππας στην 1η Περιφέρεια του Νιου Χαμσάιρ.

Αντίπαλός του είναι ο αφροαμερικανός Ρεπουμπλικανός Έντι Έντουαρντς (Eddie Edwards). Η μάχη είναι αμφίρροπη, αλλά ο νικητής θα γράψει ιστορία, καθώς - όπως μετέδωσε το NBC - στην 1η περιφέρεια της πολιτείας θα εκλεγεί είτε ο πρώτος ανοιχτά γκέι ή ο πρώτος αφροαμερικανός βουλευτής.

Με ελληνικές ρίζες - σύμφωνα με την ΑΧΕΠΑ - είναι και ο Μάικλ Βαλτζ (Michael Waltz), υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών στην 6η Περιφέρεια της Φλόριδα.

Έχει ιδιαίτερα υψηλές πιθανότητες καθώς η περιφέρεια εκλέγει συστηματικά ρεπουμπλικανούς, αν και η αντίπαλός του, η Νάνσι Σότενμπεργκ ήταν αξιωματούχος του Λευκού Οίκου και του Στέιτ Ντιπάρτμεντ επί προεδρίας Κλίντον - έχει ισχυρές διασυνδέσεις στο Δημοκρατικό Κόμμα.

Τέλος, την είσοδο στη Γερουσία διεκδικεί η ρεπουμπλικανή Λία Παπαχρήστου - Βούκμιρ (Leah Vukmir) στην πολιτεία Ουισκόνσιν.

Οι δημοσκοπήσεις της δίνουν ποσοστά μεταξύ 41-42%, έναντι 52-53% στη δημοκρατική γερουσιαστή Tammy Baldwin.

Η Λία Βούκμιρ προσπαθώντας να αξιοποιήσει στην εκστρατεία το γεγονός ότι ο Ντόναλντ Τραμπ είχε κερδίσει την πολιτεία πριν από δύο χρόνια, ανέδειξε τις τελευταίες σε βασικό θέμα της εκστρατείας της το μεταναστατευτικό: «Είμαι κόρη Ελλήνων μεταναστών και πραγματικά πιστεύω ότι είμαστε ένα ευνομούμενο κράτος και πρέπει να το διατηρήσουμε τέτοιο. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν κάποιοι που εκμεταλλεύονται τα κενά στα σύνορά μας».

ΑΠΕ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις