Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας από τους συμβασιούχους του Πανεπιστημίου

Πάτρα: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας από τους...

"Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους"

Ο Σύλλογος Συμβασιούχων του Πανεπιστημίου Πατρών, σε ανακοίνωσή του αναφέρει πως, "μπροστά στη συνεχή και πολύχρονη εργασιακή ανασφάλεια και την έλλειψη βασικών εργασιακών δικαιωμάτων, έχει ξεκινήσει αγώνα για την μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου όλων των συμβασιούχων που εργάζονται στο Πανεπιστήμιο. Το νομικό πλαίσιο όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων, το οποίο συνεχίζει να στηρίζει και η σημερινή Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, έχει δημιουργήσει μια μεγάλη στρατιά αυτοαπασχολούμενων «με μπλοκάκι», και έχει επεκτείνει τις ελαστικές μορφές εργασίας, και την εργασία με ημερομηνία λήξης σε όλες τις δημόσιες δομές, τα ΝΠΔΔ, την Τριτοβάθμια εκπαίδευση, τους ΟΤΑ, τα Νοσοκομεία κλπ.

Πρόκειται για ένα νομικό πλαίσιο που κρατά ομήρους τους εργαζομένους και τους χρησιμοποιεί για να καλύψει την πάγια πολιτική υποχρηματοδότησης των δημοσίων δομών και μη κάλυψή τους με μόνιμο προσωπικό.

Την Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2018 ο Σύλλογος Συμβασιούχων Πανεπιστημίου Πατρών, πραγματοποίησε στο κτίριο της Πρυτανείας του Π.Π. σύσκεψη με τους συλλόγους εργαζομένων και φοιτητών του Πανεπιστημίου Πατρών και εκπροσώπους από τον σύλλογο εργαζομένων στο ΕΑΠ. Στη Σύσκεψη τέθηκαν τα εργασιακά ζητήματα των συμβασιούχων που εργάζονται στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση. Περιγράφτηκε και αναγνωρίστηκε το μέγεθος του προβλήματος καθώς οι συμβασιούχοι αποτελούν αριθμητικά ένα μεγάλο μέρος των εργαζομένων σε αυτά, στελεχώνοντας και υποστηρίζοντας υπηρεσίες διοικητικού έργου, φύλαξης και καθαριότητας επί μακρά σειρά ετών και καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, συμπληρώνοντας τα διαρκή κενά σε μόνιμο προσωπικό. Όλοι οι εκπρόσωποι των Συλλόγων που παρευρέθηκαν στη Σύσκεψη, αναγνώρισαν το δίκαιο αίτημα των συμβασιούχων και δήλωσαν ότι θα παρέχουν τη συμπαράσταση και την υποστήριξή τους.

Σε αυτό το πλαίσιο, αποφασίστηκε κλιμάκωση του αγώνα με δράσεις ενημέρωσης όλων των τοπικών φορέων και της τοπικής κοινωνίας. Στο πλαίσιο του αγώνα διεκδίκησης των αυτονόητων δικαιωμάτων για σταθερή και μόνιμη εργασία, ο Σύλλογος Συμβασιούχων Π.Π. καλεί τα σωματεία εργαζομένων σε συμμαχία και στήριξη.

Καλούμε σε συγκέντρωση στην Πλατεία Όλγας έξω από το Εργατικό Κέντρο Πάτρας την Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2018 και ώρα 19.00.

Διεκδικούμε:

 Μετατροπή όλων των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

 Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους με πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα.

 Κατάργηση του άθλιου καθεστώτος πληρωμής με δελτίο παροχής υπηρεσιών.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις