Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Η Οδύσσεια των έξι εργαζομένων στη ΔΕΥΑΠ: Απολύθηκαν, επαναπροσλήφθηκαν, δικαιώθηκαν από το Δικαστήριο αλλά ακόμη δεν έχουν πληρωθεί

Η Οδύσσεια των έξι εργαζομένων στη ΔΕΥΑΠ...
Βγενόπουλος Φάνης

Στα γρανάζια της γραφειοκρατίας και των νόμων

Δεν έχει τέλος η ταλαιπωρία των έξι, από τους συνολικά 12, εργαζομένων της Δημοτικής Επιχειρήσεις Ύδρευσης – Αποχέτευσης Πάτρας. Οι 12 εργαζόμενοι είχαν φύγει από τη ΔΕΥΑΠ το 2011 καθώς οι συμβάσεις εργασίας τους δεν ανανεώθηκαν.

Ωστόσο, με τον νόμο «σκούπα» του Υπουργού Εσωτερικών Πάνου Σκουρλέτη, το 2017 για τις συγχωνεύσεις των ΔΕΥΑ, δόθηκε η δυνατότητα επαναπρόσληψης των εργαζομένων. Έτσι το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΠ αποφάσισε στα τέλη της ίδιας χρονιάς να επιστρέψουν στη θέση τους οι πέντε εργαζόμενοι για τους οποίους προβλέπεται η θέση εργασίας τους στο οργανόγραμμα της δημοτικής επιχείρησης.

Οι άλλοι έξι, σύμφωνα με την τότε απόφαση του Δ.Σ., θα προσληφθούν μόλις ολοκληρωθεί το νέο οργανόγραμμα της ΔΕΥΑΠ, το οποίο ακόμη αναμένεται.

Και πάνω που οι εργαζόμενοι πίστεψαν ότι πλέον είχαν αφήσει πίσω τους τα χειρότερα και πως πλέον οι ζωές τους επιστρέφουν μετά από χρόνια, σε μια κανονικότητα, νέα προβλήματα ήρθαν στο προσκήνιο, που είχαν να κάνουν με την πληρωμή τους.

Για την πληρωμή των εργαζομένων υποβλήθηκαν για έλεγχο τα εντάλματα πληρωμής στην αρμόδια ελεγκτική αρχή η οποία τα απέρριψε με το αιτιολογικό της ασάφειας του νόμου.

Έτσι η ΔΕΥΑΠ υπέβαλε εκ νέου τα εντάλματα με τις σχετικές αντιρρήσεις για απόφαση από το Τμήμα του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Στο μεταξύ οι εργαζόμενοι προσέφυγαν στις 8 Ιουνίου στο Ειρηνοδικείο Πατρών με αίτηση για έκδοση απόφασης προσωρινής διαταγής πληρωμής μέχρι την ολοκλήρωση τω νόμιμων διαδικασιών που προβλέπονται.

Στις 19 Σεπτεμβρίου εκδόθηκε η απόφαση του Δικαστηρίου, με την οποία καλείται η διοίκηση της ΔΕΥΑΠ να πληρώσει τους εργαζόμενους, οι οποίοι δεν έχουν πληρωθεί από τον Φεβρουάριο του 2018. Ωστόσο, όπως καταγγέλλουν στο thebest.gr, αν και έχουν προσκομίσει τη δικαστική απόφαση στη ΔΕΥΑΠ ακόμη δεν έχουν πληρωθεί.

Μιλώντας στο thebest.gr ο πρόεδρος της δημοτικής επιχείρησης Ανδρέας Παπανικήτας, διαβεβαίωσε πάντως, ότι οι έξι εργαζόμενοι θα πληρωθούν και πως για το θέμα έχουν γίνει παρεμβάσεις, τόσο προς Ελεγκτικό Συνέδριο, όσο και προς τον Υπουργό Εσωτερικών Αλέξη Χαρίτση κατά την πρόσφατη συνάντηση που είχε ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης στην Αθήνα.

Μέχρι να βρεθεί λύση, οι έξι εργαζόμενοι συνεχίζουν να εργάζονται και συνεχίζουν να ελπίζουν ότι κάποια στιγμή θα πληρωθούν…

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις