Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Φωτήλας: «Αναγκαίες οι δωρεές, όχι οι μικροκομματικές σκοπιμότητες»

 Φωτήλας: «Αναγκαίες οι δωρεές, όχι οι μ...

BINTEO

Την αναγκαιότητα της δωρεάς του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ωνάση προς το Ελληνικό Δημόσιο επισήμανε ο Ιάσονας Φωτήλας, βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ, κατά την ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής στο νομοσχέδιο για την κύρωση της Σύμβασης δωρεάς του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ωνάση, του  Ωνάσειου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου στο Ελληνικό Δημόσιο.

Ο κ. Φωτήλας εξέφρασε την ικανοποίηση για το πρώτο άρθρο της Σύμβασης Δωρεάς καθώς με αυτήν θα δημιουργηθεί ένα νέο Κέντρο Μεταμοσχεύσεων στο χώρο του Ωνάσειου που με όρους αριστείας θα καλύψει τα κενά που υπάρχουν στις μεταμοσχεύσεις στη χώρα μας και θα αποτελέσει χώρο για την εφαρμογή καινοτόμων πρακτικών για τη βελτίωση των καρδιολογικών προβλημάτων των πολιτών, ακόμα και των ανασφάλιστων.

Ο κ. Φωτήλας επισήμανε όμως ότι είναι προβληματικά τα δύο άρθρα που αλλάζουν το καθεστώς εργασίας των εργαζομένων στο Ωνάσειο, καθώς έγιναν χωρίς διαβούλευση με αυτούς και καταργώντας τις ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις που έχουν υπογράψει.

Για τις Υπουργικές Τροπολογίες επισήμανε ότι υπάρχουν όπως συνήθως γίνεται με την νομοθετική πρακτική των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, ανάμεικτα θετικές και αρνητικές διατάξεις που δεν βοηθούν στη δυνατότητα υπερψήφισής μερικών εξ αυτών. Εξέφρασε, συγκεκριμένα, την αντίθεσή του στην απαράδεκτη διαδικασία ψήφισης της τροπολογίας 1754/139. Από τα τέσσερα δηλαδή άρθρα της, τα τρία εμπεριέχουν διατάξεις προβληματικές και με αναδρομική ισχύ, ενώ το τέταρτο, που είναι πολύ σωστό, και καλύπτει τη φαρμακευτική κάλυψη των ανθρώπων που έχουν πληγεί στο Μάτι, μπήκε προφανώς για να εκβιαστεί η Νέα Δημοκρατία να την ψηφίσει από κοινού με τα άλλα, ενώ θα μπορούσε να είναι χωριστή διάταξη.

Τέλος, ο κ. Φωτήλας δήλωσε ότι η ΝΔ θα ψηφίσει και τη βουλευτική τροπολογία του Ποταμιού για την κατάργηση του αυτόφωρου, τροπολογία όμως που δεν έγινε δεκτή από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Μπορείτε να δείτε το βίντεο της ομιλίας:

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις