Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Έγραψε πώς ονειρεύεται τον άνθρωπο και την κοινωνία, μάγεψε και βραβεύτηκε η Πατρινή μαθήτρια, Καλλιόπη Μαρμαρά

Έγραψε πώς ονειρεύεται τον άνθρωπο και τ...

Στον διαγωνισμό της επιτροπής «Europe at school»

Όπως κάθε χρόνο έτσι κι αυτή τη χρονιά διοργανώθηκε ο Πανελλήνιος/ Πανευρωπαϊκός διαγωνισμός της επιτροπής «Europe at school». Ανάμεσα στους βραβευθέντες μαθητές είναι και η μαθήτρια Καλλιόπη Μαρμαρά η οποία φοιτά στο 9ο Γυμνάσιο Πατρών για το δοκίμιό της. Η μαθήτρια, με την βοήθεια της φιλολόγου της, Ελένης Καδά, έγραψε ένα δοκίμιο για το πώς ονειρεύεται τον άνθρωπο και την κοινωνία του μέλλοντος.

Η Aede Ελλάς είναι: Μέλος της AEDE (a European association), Μέλος του Συμβουλίου της Ευρώπης, Μέλος της Unesco, Συμβουλευτικό όργανο της Διεύθυνσης Εκπ/σης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Πρόκειται για την Ευρωπαϊκή ημέρα σχολείων

Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου, τόσο εντός όσο και εκτός των συνόρων της Ελλάδας, δηλαδή και σε σχολεία όπου φοιτούν παιδιά ομογενών. Το γενικό θέμα του Φετινού Διαγωνισμού ήταν: “Οραματιζόμαστε το μέλλον μας”. Ειδικότερα:« Με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον: Νέες τεχνολογικές εφευρέσεις και προκλήσεις, επιστημονικές ανακαλύψεις, εικονική πραγματικότητα, σχέδια εποικισμού άλλων πλανητών, επαπειλούμενα οικοσυστήματα. Πώς οραματίζεστε τη ζωή και τον κόσμο μας στις επόμενες δεκαετίες;»

Τα αποτελέσματα του 37ου Πανελλήνιου/ 65ου Πανευρωπαϊκού μαθητικού διαγωνισμού αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα της AEDE Greece.

Τα βραβεία θα απονεμηθούν από την Ελληνική Εθνική Επιτροπή της Ευρωπαϊκής ημέρας σχολείων σε ειδική τελετή που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight