Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΥΓΕΙΑ

/

6ηΥΠΕ και εργαστήριο υγιεινής, ιατρικής Παν/μιου Πατρών, καταγράφουν τις Ανισότητες στην Υγεία

6ηΥΠΕ και εργαστήριο υγιεινής, ιατρικής ...
Πομώνης Γιάννης
[email protected] , Facebook Page

Ξεκίνησε από χθες το σχετικό πρόγραμμα

Η 6η ΥΠΕ συμπράττει με το Εργαστήριο Υγιεινής του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών έκανε εκδήλωση με τίτλο «Ανισότητες στην Υγεία». Στόχος του προγράμματος είναι να γίνει καταγραφή, σύγκριση της Ελλάδας με άλλες χώρες της Ε.Ε. και στη συνέχεια στοχευμένη δράση, ώστε να αμβλυνθούν οι όποιες ανισότητες στην πρόσβαση στον υγειονομικό τομέα.

Ξεκίνησε την Δευτέρα στην αγορά Αργύρη, η πρώτη εκδήλωση του έργου «Ανισότητες στην Υγεία» με ευθύνη της Διοίκησης της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πελοποννήσου-Ιονίων Νήσων-Ηπείρου και Δυτικής Ελλάδας και του Εργαστηρίου Υγιεινής του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών.

Η ΕΕ με στόχο τη βελτίωση των θεμάτων υγείας σε όλους τους τομείς της κοινωνίας, προωθεί τη σύσταση ειδικών ομάδων σε κάθε κράτος μέλος και για την αντιμετώπιση των ανισοτήτων στον τομέα της υγείας.

Οι ανισότητες στην Ευρώπη, ανάμεσα στις χώρες, ανάμεσα σε διαφορετικά μέρη της ίδιας χώρας αλλά ακόμη και τις κοινωνικές ομάδες είναι πολλές. Με τη στήριξη της ανάπτυξης πολιτικών για την αντιμετώπισή τους και με την ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών, τα έργα που χρηματοδοτούνται από την ΕΕ αποσκοπούν στο να διασφαλίσουν οτι όλα τα μέλη της κοινωνίας θα απολαμβάνουν τα καλύτερα δυνατά επίπεδα υγείας.

Η ύπαρξη διαφορών στα επίπεδα υνείας μεταξύ διαφορετικών κοινωνικών συστημάτων στις διαφορες χώρες, όπως και στο εσωτερικό της κάθε χώρας, μεταξύ των διαφόρων βαθμίδων της κοινωνικο-οικονομικής και πολιτισμικής διαστρωμάτωσης η και μεταξύ των διαφόρων γεωγραφικών περιοχών μιας χώρας, αποτελεί σημερα κοινή διαπίστωση.

Στόχος του προγράμματος της 6ης ΥΠΕ και του Εργαστηρίου Υγιεινής του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών, είναι να γίνει καταγραφή, σύγκριση με άλλες χώρες της Ε.Ε. και στη συνέχεια στοχευμένη δράση, ώστε να αμβλυνθούν οι όποιες ανισότητες στην πρόσβαση στον υγειονομικό τομέα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Well Being