Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Σύντομα η Πάτρα αποκτά «γωνιές ανακύκλωσης» - Σε ποια σημεία θα μπουν οι υπόγειοι κάδοι

Σύντομα η Πάτρα αποκτά «γωνιές ανακύκλωσ...
Βγενόπουλος Φάνης

Βγαίνουν από τις αποθήκες του Δήμου

Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι διαδικασίες για την τοποθέτηση και λειτουργία των υπόγειων κάδων απορριμμάτων, οι οποίοι παρέμεναν, άγνωστο γιατί, από το 2009 στις αποθήκες του Δήμου Πατρέων στην Ξερόλακκα. Την Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου, ο δήμαρχος Κ. Πελετίδης υπέγραψε τη σύμβαση κατασκευής του έργου με τον εργολάβο που αναδείχθηκε μετά το διαγωνισμό και πλέον ο χρόνος μετρά αντίστροφα για την εγκατάστασή τους.

Σύμφωνα με τη σύμβαση, ο ανάδοχος του έργου κατασκευής των φρεατίων για την τοποθέτηση των υπόγειων κάδων, έχει διορία τριών μηνών για την ολοκλήρωση των εργασιών, οι οποίες θα επιτρέψουν την τοποθέτηση των κάδων σε διάφορα σημεία της Πάτρας.

Όπως είπε στο thebest.gr, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Χρήστος Κορδάς, στις προθέσεις της δημοτικής Αρχής είναι οι υπόγειοι κάδοι να λειτουργήσουν ως «γωνιές ανακύκλωσης», όπου οι δημότες θα μπορούν να εναποθέτουν υλικά προς ανακύκλωση (γυαλί, χαρτί, πλαστικό, κτλ).

«Τα συστήματα υπόγειων κάδων θα λειτουργήσουν αποκλειστικά και μόνο για ανακύκλωση, καθώς θέλουμε να ενισχύσουμε την ανακύκλωση στην πηγή», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κορδάς.

To έργο θα κοστίσει συνολικά γύρω στα 60.000 ευρώ και θα χρηματοδοτηθεί από ίδιους πόρους του Δήμου Πατρέων, ενώ υπάρχει και η σχετική μελέτη και τα τοπογραφικά από τις δημοτικές υπηρεσίες, για την τοποθέτηση και τη λειτουργία των υπόγειων κάδων.

Υπενθυμίζεται ότι το 2009, ο Δήμος Πατρέων είχε αγοράσει δέκα συστήματα υπόγειων κάδων, εκ των οποίων τα δύο διπλά συστήματα είχαν τοποθετηθεί στην πλατεία Τριών Συμμάχων, επί της Αγίου Ανδρέου.

Οι δύο διπλοί υπόγειοι κάδοι λειτούργησαν για λίγο καιρό και στη συνέχεια έμειναν ανενεργοί.

Τα υπόλοιπα συστήματα προορίζονταν για την πλατεία Γεωργίου, τη συμβολή Μαιζώνος και Ερμού, την Τριών Ναυάρχων, την Κορίνθου και τη Ρήγα Φεραίου.

Πάντως, τώρα στο Δήμο Πατρέων δεν αποκλείουν να αγοράσουν και άλλους υπόγειους κάδους, εάν το μέτρο αποδειχθεί στην πράξη αποτελεσματικό.

Να σημειωθεί ότι, το κάθε υπόγειο σύστημα που έχει στις αποθήκες του ο Δήμος Πατρέων, αποτελεί ενιαία κατασκευή και έχει τη δυνατότητα να φιλοξενεί τέσσερις κάδους απορριμμάτων 1.100 λίτρων σε διάταξη δύο επί δύο, ενώ το όλο σύστημα υπογειοποιημένων κάδων παρέχει πυρασφάλεια, απόσμωση και αντιμικροβιακό ψεκασμό του περιεχομένου του κάδου.

Το σύστημα λειτουργεί με τηλεχειρισμό και διαθέτει ειδικές θυρίδες υποδοχής των απορριμμάτων. Όταν λοιπόν, το απορριμματοφόρο φτάσει στον κάδο για αποκομιδή, οι εργαζόμενοι με τηλεχειριστήριο ανεβάζουν τον κάδο, τον αδειάζουν, τον ξαναπακτώνουν και τον επανατοποθετούν.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις