Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Τι γίνεται με Ρευματολόγο, Μικροβιολόγο και Καρδιολόγο στον Αγ. Αλέξη; Θα λειτουργήσει το ακτινολογικό; Έρχονται 25 προσλήψεις γιατρών

Πάτρα: Τι γίνεται με Ρευματολόγο, Μικροβ...

Λίγων ημερών το πρόβλημα στο Κ.Υ. Αγ. Αλεξίου υποστηρίζει η 6η ΥΠΕ

Σε καθαρά διαδικαστικού τύπου ζητήματα αποδίδει η 6η Υγειονομική Περιφέρεια το κενό που δημιουργήθηκε στο Κέντρο Υγείας Αγίου Αλεξίου στην Πάτρα μετά την λήξη της σύμβασης του Ρευματολόγου, κι επισημαίνει ότι αντιμετωπίζεται άμεσα την ώρα που εντός του Σεπτεμβρίου βγαίνει η προκήρυξη για 25 προσλήψεις μόνιμων γιατρών στις μονάδες πρωτοβάθμιας φροντίδας.

Σύμφωνα με την 6η ΥΠΕ η απουσία Ρευματολόγου θα διαρκέσει μόλις λίγες ημέρες καθώς εντός της εβδομάδας θα προσληφθεί επικουρικός γιατρός και το θέμα θα λήξει. Το ίδιο θα συμβεί και όταν, σύντομα, θα λήξει η σύμβαση του Καρδιολόγου που καλύπτει την βραδινή βάρδια.

Όπως πληροφορείται το thebest.gr όταν τελειώνει η σύμβαση ενός γιατρού προβλέπεται η άμεση επαναπροκήρυξή της θέσης. Είναι θέμα τεχνικό καθώς δεν μπορείς να πάρει καινούργιο γιατρό πριν λήξη η σύμβασή του, είναι δηλαδή ένα θέμα διαδικαστικό-λογιστικό και το κενό που δημιουργείται στο μεσοδιάστημα είναι περίπου μιας εβδομάδας.

Παράλληλα τονίζουν ότι στην επόμενη προκήρυξη για τους καρδιολόγους προβλέπονται τρεις επιπλέον θέσεις μόνιμων γιατρών για τα Κέντρα Υγείας της Πάτρας. Πέραν όμως των παραπάνω που είναι ουσιαστικά θέματα διαχείρισης εντός του μήνα αναμένεται να υπάρξει μια μεγάλη προκήρυξη για την πρόσληψη μόνιμων γιατρών. Σε αυτήν θα περιλαμβάνονται και 25 θέσεις μόνιμων γιατρών στις μονάδες πρωτοβάθμιας φροντίδας στην αχαϊκή πρωτεύουσα προκειμένου να καλυφθούν μακροπρόθεσμα και σε σταθερή βάση οι ανάγκες που υπάρχουν.

 

Λίγων ημερών το πρόβλημα στο Κ.Υ. Αγ. Αλεξίου υποστηρίζει η 6η ΥΠΕ

 

Σε σχέση τώρα με την μεταφορά τους ενός εκ των τριών μικροβιολόγων που εργαζόταν στο Κ.Υ. Αγίου Αλεξίου, στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου και τις δυσλειτουργίες που αυτή προκαλεί στην Πάτρα δήλωσε από την 6η ΥΠΕ τονίζουν ότι και αυτό το ζήτημα έχει λήξει άμεσα. Κάνουν λόγο για μια εξυπηρέτηση (για λόγους που δεν είναι ανακοινώσιμοι) που έπρεπε να γίνει προκειμένου να αντιμετωπιστεί ένα πρόβλημα που δημιουργήθηκε στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου.

Υπήρξε διαθεσιμότητα ενός γιατρού από τον Αγ. Αλέξη ο οποίος και πήγε στο Μεσολόγγι, από εκεί και πέρα όμως, συμπληρώνουν, εντός της επόμενης εβδομάδας θα έχει έρθει νέος μικροβιολόγος στην Πάτρα για να καλύψει το κενό που έχει προκύψει και να δέχεται και πάλι το Κ.Υ. αίματα και από άλλες περιοχές της Πελοποννήσου και όχι μόνο.

«Κάνουμε κοστοβώρες συντηρήσεις και επιδιορθώσεις, έχουμε αγοράσει μηχανήματα επί μηχανημάτων όλο αυτό τον καιρό για να μην μένει κενό μέχρι να λήξει η καινούργια προκήρυξη που περιμένουμε για το ακτινολογικό και την αλλαγή που θα επιτρέψει ο Άγ. Αλέξη να αποκτήσει έναν καινούργιο αξονικό τομογράφο. Έχει συγκεκριμένες διαγωνιστικές προθεσμίες με συγκεκριμένους χρόνους, δεν έχει ολοκληρωθεί και δεν έχουν έρθει τα καινούργια μηχανήματα. Μέχρι τις αρχές του 2019 θα έρθουν, τα μηχανήματα», δήλωσε τέλος αναφορικά με τα προβλήματα του ακτινολογικού που είναι εκτός λειτουργίας στο Κ.Υ. ο υποδιοικητής της 6ης ΥΠΕ, Δημήτρης Κωστακιώτης, μιλώντας «Στο Κόκκινο Πάτρας 107,7».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις