Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάνω από 15 χιλιάδες οι επισκέπτες της Αγροτικής Έκθεσης Χαλανδρίτσας – ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Πάνω από 15 χιλιάδες οι επισκέπτες της Α...

Το μήνυμα του δημάρχου Θάνου Καρπή

Η συντριπτική πλειοψηφία των επισκεπτών οι οποίοι ξεπέρασαν τους 15.000, δήλωσαν εντυπωσιασμένοι από την αυξημένη και διευρυμένη συμμετοχή των εκθετών στη φετινή διοργάνωση, καθώς και από τον πανέμορφο χώρο στον οποίο φιλοξενείται η Έκθεση. Ο Δήμαρχος Ερυμάνθου Θάνος Καρπής στα εγκαίνια αναφέρθηκε, στη διαδρομή, τον χαρακτήρα και τους στόχους της Αγροτικής Έκθεσης, επεσήμανε τον ενημερωτικό και αναπτυξιακό χαρακτήρα της Έκθεσης και την ιδιαίτερη σημασία που έχει η ανάπλαση του ιστορικού Κέντρου της Χαλανδρίτσας, η οποία δημιούργησε τις προϋποθέσεις για τη μεταφορά της Έκθεσης από το γήπεδο στο γραφικό αυτό χώρο, γεγονός που την καθιστά ιδιαίτερη και μοναδική.

«Διαπιστώνοντας την αυξητική τάση των εκθετών και εκτιμώντας τις μεγαλύτερες προοπτικές που ανοίγονται για την Έκθεση, σχεδιάσαμε και μελετήσαμε την ανάπλαση του όμορου οικιστικού χώρου της ενορίας του Αγ. Αθανασίου, υποβάλλοντας πρόταση ένταξης του έργου σε αντίστοιχο Πρόγραμμα του ΕΣΠΑ της Περιφέρειας. Έτσι σήμερα είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι το αίτημα, μετά από σχετικές αποφάσεις της Διαχειριστικής Αρχής και του Περιφερειάρχη, εγκρίθηκε και σύντομα θα αρχίσουν οι εργασίες ανάπλασης και στο υπόλοιπο τμήμα του οικισμού.»

Είναι γνωστό τόνισε ο Θάνος Καρπής πως τις συνέπειες και τις επιπτώσεις της παρατεταμένης οικονομικής και κοινωνικής εξαθλίωσης που διανύουμε, τις υφίστανται περισσότερο οι νέοι μας, μέσω της μεγάλης και μακροχρόνιας ανεργίας, καθιστώντας το μέλλον τους αβέβαιο και σκοτεινό. Αποτελεί καθήκον και υποχρέωση τόσο και κυρίως της Κυβέρνησης, όσο και των άλλων πολιτικών δυνάμεων της χώρας, να επωμισθούν τις ευθύνες τους και να αναλάβουν πρωτοβουλίες επεξεργασίας και υλοποίησης πολιτικών εξόδου της χώρας και των Ελλήνων πολιτών από την παρατεταμένη αυτή κρίση.

Σε ότι αφορά το Δήμο Ερυμάνθου και την ευρύτερη περιφέρεια διαπιστώνεται ότι πολλοί νέοι μας επιλέγουν τελικά, λόγω και της κρίσης, την παραμονή τους στα «Πάτρια εδάφη», και την ενασχόλησή τους με τον αγροκτηνοτροφικό τομέα. Αυτοί οι νέοι επιζητούν και δικαιούνται μέριμνας, αρωγής και στήριξης προκειμένου  να υλοποιήσουν τα επαγγελματικά του όνειρα και τα σχέδιά τους, προσφέροντας παράλληλα στην Εθνική οικονομία, ειδικά σε ένα κλάδο που είναι ελλειμματικός για τη χώρας μας.

Το βέβαιο είναι ότι και τη θέληση έχουν και τη γνώση κατέχουν και έξυπνες και καινοτόμες ιδέες διαθέτουν. Απαιτείται όμως η βοήθεια και η υποστήριξη τους Κεντρικού Κράτους, με τη συνδρομή της Περιφέρειας μέσα από συγκεκριμένα και εξειδικευμένα υποστηρικτικά μέτρα και προγράμματα ενίσχυσης των νέων αγροτικών και κτηνοτροφικών μονάδων και εκσυγχρονισμού των υφιστάμενων.

Από την πλευρά μας ως Δήμος και με τα πενιχρά μέσα που διαθέτουμε, κάνουμε ό,τι μπορούμε, αλλά δεν αρκεί. Οι νέοι αγρότες και κτηνοτρόφοι έχουν ανάγκη από ενθάρρυνση και έμπρακτη βοήθεια εκ μέρους της πολιτείας και του αρμόδιου Υπουργείου προκειμένου να αναλάβουν πρωτοβουλίες και να επενδύσουν στην αγροτική παραγωγή.

Έχουν ανάγκη τη δημιουργία υποδομών όπως η κατασκευή αρδευτικών έργων, αγροτικής οδοποιίας, αγροτικού εξηλεκτρισμού και Αγροτουριστικής Ανάπτυξης, καθώς και άλλων έργων και υπηρεσιών που θα τους εξασφαλίζουν μία στοιχειώδη και ανεκτή ποιότητα ζωής, που θα τους επιτρέπει να παραμείνουν στα χωριά τους και να δημιουργήσουν οικογένεια.

Η φετινή Έκθεση, είπε, αποτελεί για μας τη συνέχεια και μια καινούρια αρχή για τα επόμενα βήματα. Αναδεικνύουμε στοιχεία και παραστάσεις παλαιότερων, αλλά όχι ξεχασμένων χρόνων και εποχών, ενώ παράλληλα επιδιώκουμε να παρουσιάσουμε το παρόν και το τώρα. Προτάσσουμε τις σύγχρονες ανάγκες αλλά και δυνατότητες χαράσσοντας και σηματοδοτώντας  ταυτόχρονα τις μελλοντικές προοπτικές για την περιοχή μας και τους κατοίκους της.

Οργανώνοντας αυτή την έκθεση πιστεύουμε ότι κινούμαστε στη σωστή κατεύθυνση, έχοντας πάντα ως γνώμονα την στήριξη των παραγωγών, των επιχειρήσεων και των δημοτών μας για την πρόοδο και την ανάπτυξη του Δήμου μας και της περιοχής μας.

Γιατί πρώτα και πάνω απ’ όλα είναι ο Τόπος μας.

Τέλος ο Δήμαρχος Ερυμάνθου ευχαρίστησε ιδιαίτερα για τη συμμετοχή και την οικονομική τους συνδρομή την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Δυτικής Ελλάδας (Π.Ε.Δ) και το Επιμελητήριο Αχαΐας.

Αφού ευχαρίστησε τους επίσημους προσκεκλημένους και όλους τους επισκέπτες, έκλεισε αναφέροντας διεξοδικά στους βασικούς συντελεστές της διοργάνωσης (εκθέτες, οργανωτική επιτροπή, χορηγούς, δωροθέτες, φορείς υπηρεσίες, Συλλόγους, εθελοντές, κλπ.) με τη βεβαιότητα πως όλοι θα περάσουν ευχάριστα.

Στην τελετή εγκαινίων, εκτός από το Δήμαρχο Ερυμάνθου Θάνο Καρπή, που ήταν ο βασικός ομιλητής, συμμετείχαν ως συνδιοργανωτές και χαιρέτησαν οι κάτωθι: Απόστολος Κατσιφάρας – Περιφερειάρχης Π.Δ. Ελλάδας, Γιώργος Παπαναστασίου – Πρόεδρος της Π.Ε.Δ. Ελλάδας και Δήμαρχος Αγρινίου, Τηλιγάδας Αριστείδης Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας, Κώστας Μακρόπουλος Πρόεδρος του Πολιτιστ. Συλλόγου Χαλανδρίτσας

Επίσης απεύθυναν χαιρετισμό οι Βουλευτές Αχαΐας Σία Αναγνωστοπούλου, Κώστας Σπαρτινός, Θεόδωρος Παπαθεοδώρου και ο Δήμαρχος Καλαβρύτων Γιώργος Λαζουράς.

Στα εγκαίνια παρέστησαν: ο Βουλευτής και Πρόεδρος Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος Νίκος Νικολόπουλος, ο Δήμαρχος Μεσολογγίου Νίκος Καραπάνος, ο Αντιπ/ρχης Π.Ε. Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος, οι Αντιπ/ρχες Π.Δ.Ε. Δημήτρης Δριβίλας και Κώστας Καρπέτας, η Βοηθός Περ/ρχη Π.Δ. Ελλάδας Τασία Τογιοπούλου, η Πρόεδρος Δημ. Συμβουλίου Πατρέων Κατερίνα Γεροπαναγιώτη, οι Αντιδήμαρχοι Δήμου Δυτ. Αχαΐας Σπύρος Τραχάνης και Σπύρος Δημόπουλος, οι Αντιδήμαρχοι Δήμου Καλαβρύτων Δημήτρης Χουλιάρας και Νίκος  Μαγκαφάς

Ο Ταξίαρχος Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Δ/νσης Δυτ. Ελλάδος Κωνσταντίνος Στεφανόπουλος, ο Δ/ντής Αστυνομικής Δ/νσης Αχαΐας Κοτρωνιάς Νικόλαος, ο Επιπυραγός της Π/Υ Μαρτζάκλης Βασίλειος, ο  Πρόεδρος Αγροτικών Συνεταιρισμών Πατρών Δημήτρης Παρασκευόπουλος, τα μέλη του Δ.Σ. της Π.Ε.Δ. Δυτικής Ελλάδας: Νίκος Τζανάκος και Ουρανία Μπίρμπα (Δ.Σ. Πατρέων), Αγγελική Ρούση (Δ.Σ. Αγρινίου), Τιμολέων Παπανικολάου (Δ.Σ. Αγρινίου), Κώστας Γιαννόπουλος (Δ.Σ. Μεσολογγίου), Κυριάκος Ορλώφ (Δ.Σ. Δυτ. Αχαΐας), ο πρώην Νομάρχης & πρώην Βουλευτής Δημήτρης Κατσικόπουλος, οι πολιτευτές  Άγγελος Τσιγκρής και Έλενα Κονιδάρη, καθώς και εκπρόσωποι τοπικών φορέων, συλλόγων και Υπηρεσιών.

Σημειωτέον ότι πριν την κοπή της κορδέλας των εγκαινίων ο Δήμαρχος Ερυμάνθου, σε αναγνώριση της σταθερής και έμπρακτης υποστήριξης στην έκθεση των συνδιοργανωτών φορέων, απένειμε στους επικεφαλείς τους τιμητικές -  αναμνηστικές πλακέτες, τις οποίες παρέλαβαν:

•O Περιφερειάρχης Π.Δ. Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας

•O Πρόεδρος της Π.Ε.Δ. Ελλάδας Γιώργος Παπαναστασίου

•O Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Τηλιγάδας Αριστείδης

•O Πρόεδρος του Πολιτιστ. Συλλόγου Χαλανδρίτσας Κώστας Μακρόπουλος

Τέλος τιμητική πλακέτα απονεμήθηκε για την συμβολή του στη συνδιοργάνωση της έκθεσης και στον Ιερέα του Ι.Ν. Παναγίας Χαλανδρίτσας π. Νικόλαο Δεκή.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις