Πάνω από 15 χιλιάδες οι επισκέπτες της Αγροτικής Έκθεσης Χαλανδρίτσας – ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Κοινωνία

Το μήνυμα του δημάρχου Θάνου Καρπή

12/09/2018 18:24

Μοιραστείτε το άρθρο:


Διαβάστε ακόμα
Η Scarlett Johansson του Αγρινίου, Γαρυφαλιά Καλιφώνη, άφησε άφωνους τους κριτές του GNTM 2018 - ΒΙΝΤΕΟ
Πάτρα: Παιχνίδια στο νερό του συντριβανιού της πλ. Γεωργίου με στρώμα... παγώνι- ΦΩΤΟ
Διαβάστε επίσης
Άνδρας βρέθηκε νεκρός σε δωμάτιο ξενοδοχείου της Πάτρας Σε παθολογικά αίτια οφείλεται ο θάνατος του
Άνδρας βρέθηκε νεκρός σε δωμάτιο ξενοδοχείου της Πάτρας
Πάτρα: Καταδρομική τα ξημερώματα στο Αστήρ –Έσπασαν τζάμια, πέταξαν μπογιές κι έγραψαν συνθήματα- ΦΩΤΟΑπό άτομα που φαίνεται να ανήκουν στον αντιεξουσιαστικό χώρο
Πάτρα: Καταδρομική τα ξημερώματα στο Αστήρ –Έσπασαν τζάμια, πέταξαν μπογιές κι έγραψαν συνθήματα- ΦΩΤΟ
Πάτρα: Πέθανε η κόρη του Βλάσση Βελλόπουλου, Αγγελική Σε ηλικία 54 ετών
Πάτρα: Πέθανε η κόρη του Βλάσση Βελλόπουλου, Αγγελική
Πάνω από 15 χιλιάδες οι επισκέπτες της Αγροτικής Έκθεσης Χαλανδρίτσας – ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ Το μήνυμα του δημάρχου Θάνου Καρπή
 

Η συντριπτική πλειοψηφία των επισκεπτών οι οποίοι ξεπέρασαν τους 15.000, δήλωσαν εντυπωσιασμένοι από την αυξημένη και διευρυμένη συμμετοχή των εκθετών στη φετινή διοργάνωση, καθώς και από τον πανέμορφο χώρο στον οποίο φιλοξενείται η Έκθεση. Ο Δήμαρχος Ερυμάνθου Θάνος Καρπής στα εγκαίνια αναφέρθηκε, στη διαδρομή, τον χαρακτήρα και τους στόχους της Αγροτικής Έκθεσης, επεσήμανε τον ενημερωτικό και αναπτυξιακό χαρακτήρα της Έκθεσης και την ιδιαίτερη σημασία που έχει η ανάπλαση του ιστορικού Κέντρου της Χαλανδρίτσας, η οποία δημιούργησε τις προϋποθέσεις για τη μεταφορά της Έκθεσης από το γήπεδο στο γραφικό αυτό χώρο, γεγονός που την καθιστά ιδιαίτερη και μοναδική.

«Διαπιστώνοντας την αυξητική τάση των εκθετών και εκτιμώντας τις μεγαλύτερες προοπτικές που ανοίγονται για την Έκθεση, σχεδιάσαμε και μελετήσαμε την ανάπλαση του όμορου οικιστικού χώρου της ενορίας του Αγ. Αθανασίου, υποβάλλοντας πρόταση ένταξης του έργου σε αντίστοιχο Πρόγραμμα του ΕΣΠΑ της Περιφέρειας. Έτσι σήμερα είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι το αίτημα, μετά από σχετικές αποφάσεις της Διαχειριστικής Αρχής και του Περιφερειάρχη, εγκρίθηκε και σύντομα θα αρχίσουν οι εργασίες ανάπλασης και στο υπόλοιπο τμήμα του οικισμού.»

Είναι γνωστό τόνισε ο Θάνος Καρπής πως τις συνέπειες και τις επιπτώσεις της παρατεταμένης οικονομικής και κοινωνικής εξαθλίωσης που διανύουμε, τις υφίστανται περισσότερο οι νέοι μας, μέσω της μεγάλης και μακροχρόνιας ανεργίας, καθιστώντας το μέλλον τους αβέβαιο και σκοτεινό. Αποτελεί καθήκον και υποχρέωση τόσο και κυρίως της Κυβέρνησης, όσο και των άλλων πολιτικών δυνάμεων της χώρας, να επωμισθούν τις ευθύνες τους και να αναλάβουν πρωτοβουλίες επεξεργασίας και υλοποίησης πολιτικών εξόδου της χώρας και των Ελλήνων πολιτών από την παρατεταμένη αυτή κρίση.

Σε ότι αφορά το Δήμο Ερυμάνθου και την ευρύτερη περιφέρεια διαπιστώνεται ότι πολλοί νέοι μας επιλέγουν τελικά, λόγω και της κρίσης, την παραμονή τους στα «Πάτρια εδάφη», και την ενασχόλησή τους με τον αγροκτηνοτροφικό τομέα. Αυτοί οι νέοι επιζητούν και δικαιούνται μέριμνας, αρωγής και στήριξης προκειμένου να υλοποιήσουν τα επαγγελματικά του όνειρα και τα σχέδιά τους, προσφέροντας παράλληλα στην Εθνική οικονομία, ειδικά σε ένα κλάδο που είναι ελλειμματικός για τη χώρας μας.

Το βέβαιο είναι ότι και τη θέληση έχουν και τη γνώση κατέχουν και έξυπνες και καινοτόμες ιδέες διαθέτουν. Απαιτείται όμως η βοήθεια και η υποστήριξη τους Κεντρικού Κράτους, με τη συνδρομή της Περιφέρειας μέσα από συγκεκριμένα και εξειδικευμένα υποστηρικτικά μέτρα και προγράμματα ενίσχυσης των νέων αγροτικών και κτηνοτροφικών μονάδων και εκσυγχρονισμού των υφιστάμενων.

Από την πλευρά μας ως Δήμος και με τα πενιχρά μέσα που διαθέτουμε, κάνουμε ό,τι μπορούμε, αλλά δεν αρκεί. Οι νέοι αγρότες και κτηνοτρόφοι έχουν ανάγκη από ενθάρρυνση και έμπρακτη βοήθεια εκ μέρους της πολιτείας και του αρμόδιου Υπουργείου προκειμένου να αναλάβουν πρωτοβουλίες και να επενδύσουν στην αγροτική παραγωγή.

Έχουν ανάγκη τη δημιουργία υποδομών όπως η κατασκευή αρδευτικών έργων, αγροτικής οδοποιίας, αγροτικού εξηλεκτρισμού και Αγροτουριστικής Ανάπτυξης, καθώς και άλλων έργων και υπηρεσιών που θα τους εξασφαλίζουν μία στοιχειώδη και ανεκτή ποιότητα ζωής, που θα τους επιτρέπει να παραμείνουν στα χωριά τους και να δημιουργήσουν οικογένεια.

Η φετινή Έκθεση, είπε, αποτελεί για μας τη συνέχεια και μια καινούρια αρχή για τα επόμενα βήματα. Αναδεικνύουμε στοιχεία και παραστάσεις παλαιότερων, αλλά όχι ξεχασμένων χρόνων και εποχών, ενώ παράλληλα επιδιώκουμε να παρουσιάσουμε το παρόν και το τώρα. Προτάσσουμε τις σύγχρονες ανάγκες αλλά και δυνατότητες χαράσσοντας και σηματοδοτώντας ταυτόχρονα τις μελλοντικές προοπτικές για την περιοχή μας και τους κατοίκους της.

Οργανώνοντας αυτή την έκθεση πιστεύουμε ότι κινούμαστε στη σωστή κατεύθυνση, έχοντας πάντα ως γνώμονα την στήριξη των παραγωγών, των επιχειρήσεων και των δημοτών μας για την πρόοδο και την ανάπτυξη του Δήμου μας και της περιοχής μας.

Γιατί πρώτα και πάνω απ’ όλα είναι ο Τόπος μας.

Τέλος ο Δήμαρχος Ερυμάνθου ευχαρίστησε ιδιαίτερα για τη συμμετοχή και την οικονομική τους συνδρομή την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Δυτικής Ελλάδας (Π.Ε.Δ) και το Επιμελητήριο Αχαΐας.

Αφού ευχαρίστησε τους επίσημους προσκεκλημένους και όλους τους επισκέπτες, έκλεισε αναφέροντας διεξοδικά στους βασικούς συντελεστές της διοργάνωσης (εκθέτες, οργανωτική επιτροπή, χορηγούς, δωροθέτες, φορείς υπηρεσίες, Συλλόγους, εθελοντές, κλπ.) με τη βεβαιότητα πως όλοι θα περάσουν ευχάριστα.

Στην τελετή εγκαινίων, εκτός από το Δήμαρχο Ερυμάνθου Θάνο Καρπή, που ήταν ο βασικός ομιλητής, συμμετείχαν ως συνδιοργανωτές και χαιρέτησαν οι κάτωθι: Απόστολος Κατσιφάρας – Περιφερειάρχης Π.Δ. Ελλάδας, Γιώργος Παπαναστασίου – Πρόεδρος της Π.Ε.Δ. Ελλάδας και Δήμαρχος Αγρινίου, Τηλιγάδας Αριστείδης Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας, Κώστας Μακρόπουλος Πρόεδρος του Πολιτιστ. Συλλόγου Χαλανδρίτσας

Επίσης απεύθυναν χαιρετισμό οι Βουλευτές Αχαΐας Σία Αναγνωστοπούλου, Κώστας Σπαρτινός, Θεόδωρος Παπαθεοδώρου και ο Δήμαρχος Καλαβρύτων Γιώργος Λαζουράς.

Στα εγκαίνια παρέστησαν: ο Βουλευτής και Πρόεδρος Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος Νίκος Νικολόπουλος, ο Δήμαρχος Μεσολογγίου Νίκος Καραπάνος, ο Αντιπ/ρχης Π.Ε. Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος, οι Αντιπ/ρχες Π.Δ.Ε. Δημήτρης Δριβίλας και Κώστας Καρπέτας, η Βοηθός Περ/ρχη Π.Δ. Ελλάδας Τασία Τογιοπούλου, η Πρόεδρος Δημ. Συμβουλίου Πατρέων Κατερίνα Γεροπαναγιώτη, οι Αντιδήμαρχοι Δήμου Δυτ. Αχαΐας Σπύρος Τραχάνης και Σπύρος Δημόπουλος, οι Αντιδήμαρχοι Δήμου Καλαβρύτων Δημήτρης Χουλιάρας και Νίκος Μαγκαφάς

Ο Ταξίαρχος Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Δ/νσης Δυτ. Ελλάδος Κωνσταντίνος Στεφανόπουλος, ο Δ/ντής Αστυνομικής Δ/νσης Αχαΐας Κοτρωνιάς Νικόλαος, ο Επιπυραγός της Π/Υ Μαρτζάκλης Βασίλειος, ο Πρόεδρος Αγροτικών Συνεταιρισμών Πατρών Δημήτρης Παρασκευόπουλος, τα μέλη του Δ.Σ. της Π.Ε.Δ. Δυτικής Ελλάδας: Νίκος Τζανάκος και Ουρανία Μπίρμπα (Δ.Σ. Πατρέων), Αγγελική Ρούση (Δ.Σ. Αγρινίου), Τιμολέων Παπανικολάου (Δ.Σ. Αγρινίου), Κώστας Γιαννόπουλος (Δ.Σ. Μεσολογγίου), Κυριάκος Ορλώφ (Δ.Σ. Δυτ. Αχαΐας), ο πρώην Νομάρχης & πρώην Βουλευτής Δημήτρης Κατσικόπουλος, οι πολιτευτές Άγγελος Τσιγκρής και Έλενα Κονιδάρη, καθώς και εκπρόσωποι τοπικών φορέων, συλλόγων και Υπηρεσιών.

Σημειωτέον ότι πριν την κοπή της κορδέλας των εγκαινίων ο Δήμαρχος Ερυμάνθου, σε αναγνώριση της σταθερής και έμπρακτης υποστήριξης στην έκθεση των συνδιοργανωτών φορέων, απένειμε στους επικεφαλείς τους τιμητικές - αναμνηστικές πλακέτες, τις οποίες παρέλαβαν:

•O Περιφερειάρχης Π.Δ. Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας

•O Πρόεδρος της Π.Ε.Δ. Ελλάδας Γιώργος Παπαναστασίου

•O Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Τηλιγάδας Αριστείδης

•O Πρόεδρος του Πολιτιστ. Συλλόγου Χαλανδρίτσας Κώστας Μακρόπουλος

Τέλος τιμητική πλακέτα απονεμήθηκε για την συμβολή του στη συνδιοργάνωση της έκθεσης και στον Ιερέα του Ι.Ν. Παναγίας Χαλανδρίτσας π. Νικόλαο Δεκή.

 

Το thebest.gr δεν υιοθετεί κατ' ανάγκην, τα σχόλια των αναγνωστών και σε περιπτώσεις υβριστικών, χυδαίων και ανακριβών πληροφοριών θα τα διαγράφει.

Δημοσιεύτηκε: 12/09/2018 18:24

Τυπώθηκε: 18/02/2019 02:45

Από: www.thebest.gr/news/index/viewStory/499694

thebest.gr © 2019


κλείσιμο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πάτρα: Αλυτρωτικά μηνύματα στην εκδήλωση των Βορειοηπειρωτών- Αποχώρησαν Φορείς, δεν κατέθεσε το στεφάνι της Περιφέρειας ο Αλεξόπουλος        Πάτρα: Αλυτρωτικά μηνύματα στην εκδήλωση των Βορειοηπειρωτών- Αποχώρησαν Φορείς, δεν κατέθεσε το στεφάνι της Περιφέρειας ο Αλεξόπουλος
Ο «πιο... σέξι γιατρός» σπούδασε στην Πάτρα κι έγινε γνωστός ως χορευτής- Σήμερα έχει το δικό του ιατρείο και μιλάει στο thebest Ο «πιο... σέξι γιατρός» σπούδασε στην Πάτρα κι έγινε γνωστός ως χορευτής- Σήμερα έχει το δικό του ιατρείο και μιλάει στο thebest
Έφυγαν από τη ζωή και θα κηδευτούν τη Δευτέρα 18 και την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2019 Έφυγαν από τη ζωή και θα κηδευτούν τη Δευτέρα 18 και την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2019
Άνδρας βρέθηκε νεκρός σε δωμάτιο ξενοδοχείου της Πάτρας Άνδρας βρέθηκε νεκρός σε δωμάτιο ξενοδοχείου της Πάτρας
Πάτρα: Καταδρομική τα ξημερώματα στο Αστήρ –Έσπασαν τζάμια, πέταξαν μπογιές κι έγραψαν συνθήματα- ΦΩΤΟ Πάτρα: Καταδρομική τα ξημερώματα στο Αστήρ –Έσπασαν τζάμια, πέταξαν μπογιές κι έγραψαν συνθήματα- ΦΩΤΟ
Πάτρα: Πέθανε η κόρη του Βλάσση Βελλόπουλου, Αγγελική Πάτρα: Πέθανε η κόρη του Βλάσση Βελλόπουλου, Αγγελική
Πάτρα: Σφοδρή σύγκρουση δύο Ι.Χ. - Όχημα προσγειώθηκε με την πόρτα του συνοδηγού- Τραυματίστηκε μια γυναίκα – ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ Πάτρα: Σφοδρή σύγκρουση δύο Ι.Χ. - Όχημα προσγειώθηκε με την πόρτα του συνοδηγού- Τραυματίστηκε μια γυναίκα – ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ
Πάτρα: Καταδρομική τα ξημερώματα στο Αστήρ –Έσπασαν τζάμια κι έγραψαν συνθήματα Πάτρα: Καταδρομική τα ξημερώματα στο Αστήρ –Έσπασαν τζάμια κι έγραψαν συνθήματα
Αγχώθηκε αλλά πήρε στη Σπάρτη το δεύτερο «διπλό» της χρονιάς η Παναχαϊκή Αγχώθηκε αλλά πήρε στη Σπάρτη το δεύτερο «διπλό» της χρονιάς η Παναχαϊκή
Ισχυρός σεισμός στην Πελοπόννησο Ισχυρός σεισμός στην Πελοπόννησο