Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ο Ανδρέας Κατσανιώτης ήταν καλεσμένος στην ΕΡΤ1: «Ο κυνισμός του Πρωθυπουργού ενόχλησε πολύ τον μέσο πολίτη»

Ο Ανδρέας Κατσανιώτης ήταν καλεσμένος στ...

Η σημερινή κυβέρνηση βούλιαξε πάλι το ασφαλιστικό με την οικονομική πολιτική της, πρόσθεσε

Στην εκπομπή «Πρώτη Είδηση» της ΕΡΤ1 φιλοξενήθηκε το πρωί της Τρίτης 11 Σεπτεμβρίου 2018 ο βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ, Ανδρέας Κατσανιώτης.

Ο κ. Κατσανιώτης, στον απόηχο της επίσκεψης του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη, υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι η ρήση του πρωθυπουργού περί εξισορρόπησης των συντάξεων με «φυσικό τρόπο» ήταν ότι πιο κυνικό έχει ακουστεί ποτέ από Έλληνα Πρωθυπουργό και Έλληνα πολιτικό.

«Ο Πρωθυπουργός περιμένει να πεθάνουν οι συνταξιούχοι που παίρνουν πιο πολλά χρήματα για να συντηρηθεί το ασφαλιστικό σύστημα! Αυτός ο κυνισμός είναι εξοργιστικός. Και ενόχλησε πολύ τον μέσο πολίτη…» ανέφερε μεταξύ άλλων.

Ο Ανδρέας Κατσανιώτης, τόνισε ότι η προηγούμενη κυβέρνηση της ΝΔ είχε πετύχει να κάνει βιώσιμο το ασφαλιστικό χωρίς την ανάγκη νέων περικοπών, κάτι που το 2014 αναγνώριζαν τόσο η τρόικα όσο και το ΔΝΤ.

«Η σημερινή κυβέρνηση βούλιαξε πάλι το ασφαλιστικό με την οικονομική πολιτική της. Η σημερινή κυβέρνηση έκοψε συντάξεις και ΕΚΑΣ. Η σημερινή κυβέρνηση δημιούργησε την προσωπική διαφορά που εμείς, στη ΝΔ, από την αρχή λέγαμε πως είναι παγίδα και ότι δημιουργήθηκε προσωρινά για να καταργηθεί μετά. Είναι προφανές ότι το ασφαλιστικό δεν είναι βιώσιμο και η ευθύνη έχει συγκεκριμένο όνομα και πολιτικό περιεχόμενο» υπογράμμισε ο κ. Κατσανιώτης.

Ο βουλευτής Αχαΐας μίλησε και για την πρόταση της ΝΔ επί του ασφαλιστικού, σημειώνοντας μάλιστα ότι ο ίδιος είναι υπέρμαχος μίας «προσωπικής διαφοράς» άλλου τύπου.  «Η προσωπική διαφορά πρέπει να επιβραβεύει την εργασία και αυτόν που έχει προσφέρει περισσότερα ένσημα και εισφορές, άρα να λειτουργεί ως ένα επιπλέον μπόνους, χωρίς όμως το κράτος να αφήνει χωρίς αξιοπρεπή σύνταξη κανέναν πολίτη» τόνισε, προσθέτοντας πως το «κλειδί» είναι η μείωση των εισφορών με παράλληλη αύξηση των θέσεων εργασίας.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ πανηγυρίζει γιατί έχει υιοθετήσει το σύστημα… μισή δουλειά – μισή ζωή. Εμείς πιστεύουμε σε δημιουργικές δουλειές σε ζωή με αξιοπρέπεια. Αυτή είναι η μεγάλη μας διαφορά…» σημείωσε.

Ακόμα τοποθετήθηκε και σε σχέση με τη δυνατότητα της χώρας να δανειστεί από τις αγορές, σημειώνοντας ότι οι αγορές δεν πείθονται από την εικόνα της χώρας σήμερα και αυτό είναι λογικό. «Πρέπει  να υπάρξει σχέδιο δημιουργικότητας και ανάπτυξης. Να υπάρξει αξιοπιστία στο ελληνικό κράτος και να φύγουν τα βάρη από την μέση ελληνική οικογένεια» είπε ο κ. Κατσανιώτης.

Τέλος, ο Ανδρέας Κατσανιώτης, δεν παρέλειψε όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, να ευχηθεί σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς «Καλή  σχολική χρονιά», τονίζοντας ότι «γι’ αυτούς δεν ενδιαφέρεται κανείς από την Κυβέρνηση».

Μάλιστα, σε σχόλιο του δημοσιογράφου της ΕΡΤ ότι υπήρξε μια εποχή που τα παιδιά στο σχολείο δεν είχαν βιβλίο, αλλά φωτοτυπίες, ο κ. Κατσανιώτης σχολίασε: «ναι, νομίζω ήταν η εποχή που στην κυβέρνηση βρίσκονταν οι… μισοί από αυτούς που είναι και σήμερα. Τότε, στην Κυβέρνηση ήσαν η κ. Ξενογιαννακοπούλου και ο κ. Κουρουμπλής, όπως και τώρα. Και αυτό δείχνει ότι πρόκειται για το… πιο παλιό!».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις