Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Πήραν «φωτιά» στον ΣΥΡΙΖΑ ενόψει Αυτοδιοικητικών Εκλογών- Τι γίνεται με Κατσιφάρα για Περιφέρεια -Ποια πρόσωπα «παίζουν» για Πάτρα

Πήραν «φωτιά» στον ΣΥΡΙΖΑ ενόψει Αυτοδιο...

Πυρετός διεργασιών στο κυβερνών κόμμα

Τρέχουν σε τοπικό επίπεδο οι διεργασίες ενόψει των Περιφερειακών και Δημοτικών εκλογών που έχουν προγραμματιστεί για τον Μάιο του 2019. Ειδικά στους κόλπους του κυβερνώντος κόμματος, του ΣΥΡΙΖΑ, μετά τη δήλωση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα από τη ΔΕΘ ότι το κόμμα θα μπορούσε να συνεργαστεί με τον νυν Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Απόστολο Κατσιφάρα, τα τοπικά στελέχη έχουν πάρει «φωτιά».

Και τούτο γιατί το θέμα συγκεντρώνει τα φώτα της δημοσιότητας και το ενδιαφέρον των τοπικών ΜΜΕ τα οποία προσπαθούν να διερευνήσουν τι ακριβώς συμβαίνει, ρωτώντας και ξαναρωτώντας όλους όσοι μπορεί να γνωρίζουν κάτι παραπάνω για την κατεύθυνση στην οποία προτίθεται να κινηθεί η παράταξη.

Οι πληροφορίες του thebest.gr αναφέρουν ότι σε εσωκομματικό επίπεδο, στον ΣΥΡΙΖΑ, ήδη γίνεται προσπάθεια συγκρότησης μιας ομάδας στελεχών που θα συμμετάσχουν στην μάχη των Περιφερειακών Εκλογών. Στόχο αποτελεί αυτή η ομάδα στελεχών να συντάξει ένα κείμενο θέσεων με βάση το οποίο θα ξεκινήσει μια προγραμματική συζήτηση με όμορες ιδεολογικά παρατάξεις, προφανώς και αυτή του Απόστολου Κατσιφάρα.

Θα επιδιωχθούν συγκλίσεις και συμπράξεις με δημοκρατικό-προοδευτικό πρόσημο, ωστόσο οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν σε κεντρικό επίπεδο στα όργανα του κόμματος. Κύκλοι του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ αναφέρουν στο thebest.gr ότι μετά και τη δημόσια τοποθέτηση του Πρωθυπουργού από τη Θεσσαλονίκη υπάρχει μια εντονότερη κινητικότητα. Σε κάθε περίπτωση όμως ο τελευταίος λόγος ανήκει στην Κεντρική Επιτροπή καθώς τόσο, γενικά οι Περιφερειακές Εκλογές, όσο και ειδικότερα η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, έχουν ειδικά πολιτικά χαρακτηριστικά και ιδιαίτερη βαρύτητα.

Οι όποιες κινήσεις από τα τοπικά στελέχη πάντως, ξεκαθαρίζουν οι ίδιοι κύκλοι, γίνονται στο πλαίσιο της σχετικής απόφαση της Κ.Ε. για ξεκάθαρο άνοιγμα των αυτοδιοικητικών παρατάξεων στην κοινωνία με στόχο την σύμπραξη με ευρύτερα προοδευτικά σχήματα.

Τονίζουν δε ότι η Περιφέρεια είναι θέμα και των τριών Νομών, άρα πέραν των οργανώσεων της Αχαΐας λόγο έχουν κι εκείνες της Ηλείας και της Αιτωλοακαρνανίας όπου επίσης είναι σε εξέλιξη συζητήσεις και διεργασίες.

ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΑ

Στο μέτωπο τώρα του Δήμου Πατρέων για τον οποίο πολλά έχουν επίσης γραφτεί το τελευταίο διάστημα η λογική είναι επίσης συνθετική. Με άλλα λόγια γίνονται ήδη ζυμώσεις με άτομα, υφιστάμενες παρατάξεις και συλλογικότητες από την Αριστερά μέχρι και το Κέντρο ώστε να βρεθεί κοινός τόπος συνεννόησης.

Πέραν των προγραμματικών συγκλίσεων, που είναι το κύριο ζητούμενο, αναζητείται και ένας επικεφαλής συνθετικός, ένα «πρόσωπο ομπρέλα» που θα ενώσει και θα έχει ουσιαστικό εκτόπισμα σε χώρους πέραν του ΣΥΡΙΖΑ. Τα ονόματα που έχουν πέσει στο τραπέζι για το σενάριο αυτό, είναι αρκετά. Μετά το κόλλημα που προέκυψε με τον επικεφαλής της Παράταξης «Αγωνιζόμενοι Πολίτες», Ανδρέα Παναγιωτόπουλο ύστερα από την επίσπευση των Αυτοδιοικητικών Εκλογών, υπήρξε ουσιαστικά επανεκκίνηση των επαφών από μηδενική βάση.

Ο πρώην αντιδήμαρχος Αλέξης Σκαρμέας είχε ακουστεί έντονα μέσα στο καλοκαίρι, ενώ εσχάτως το φως της δημοσιότητας είδε και το όνομα του προέδρου του Τεχνικού Επιμελητηρίου Δυτικής Ελλάδος Βασίλη Αϊβαλή ο οποίος συζητιέται σε μια σοβαρή βάση καθώς θεωρείται ότι είναι ένα πρόσωπο που μπορεί να συνθέσει πρόσωπα, παρατάξεις και προτάσεις του ευρύτερου κεντροαριστερού χώρου.

Το σενάριο ενός τέτοιου επικεφαλής, σε ένα σχήμα «ομπρέλα», που θα βοηθήσει στην στρατηγική της διεύρυνσης αποτελεί αυτή την στιγμή το επικρατέστερο σενάριο.

Από εκεί και πέρα ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ εξετάζει και το σενάριο, εάν αυτές οι συζητήσεις δεν ευοδωθούν, να κάνει μια καθαρά «κομματική» επιλογή στον πρώτο γύρο ώστε να καταγράψει τις δυνάμεις του και ανάλογα με το αποτέλεσμα να σχεδιάσει την στρατηγική της δεύτερης Κυριακής. Σε αυτό το επίπεδο έχει υποβληθεί διαθεσιμότητα από αρκετά ικανά κι έμπειρα αυτοδιοικητικά στελέχη.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις