Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Πολύς κόσμος και συγκίνηση στην χειροτονία του νέου διακόνου Νικολάου Τριανταφύλλη -ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Πάτρα: Πολύς κόσμος και συγκίνηση στην χ...

Την Κυριακή 9/9 στον ιερό ναό Παντανάσσης

Κατάμεστος από πιστούς ήταν και την Κυριακή 9/9 το πρωί ο ιερός ναός Παντανάσσης Πατρών που ως γνωστό, πανηγύρισε με εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια το γενέθλιο της Θεοτόκου το διήμερο 7 και 8 Σεπτεμβρίου 2018  με εκατοντάδες κόσμου να περνούν από τον ιστορικό και περικαλλή ναό για να προσκυνήσουν τη χάρη της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Την Κυριακή η μεγάλη προσέλευση οφειλόταν σε ένα βαθμό και στο ότι στη διάρκεια της Θείας λειτουργίας έγινε και χειροτονία ενός νέου διακόνου, του Νικολάου Τριανταφύλλη, ο οποίος μέχρι πρότινος και για χρονικό διάστημα δέκα ετών εκτελούσε χρέη νεωκόρου στον ιερό ναό Παντοκράτορος καθώς και στον ιερό ναό Αγίων Αναργύρων. Επόμενο ήταν λοιπόν πολλοί ενορίτες του Παντοκράτορα να βρίσκονται την Κυριακή 9/9 το πρωί στην Παντάνασσα για να μετάσχουν στην χαρά του Νικολάου Τριανταφύλλη, ο οποίος ασπάστηκε τα Θεία και πλέον θα διακονεί στον αμπελώνα του Κυρίου.

Την Κυριακή στην Παντάνασσα λειτούργησε ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος, ο οποίος και μίλησε καθώς και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος που πλασιώθηκαν από πολλούς κληρικούς, ανάμεσα τους ο πρωτοσύγκελος της Μητροπόλεως αρχιμανδρίτης Αρτέμιος Αργυρόπουλος, οι ιερείς του Παντοκράτορα αλλά και ο πρωτοπρεσβύτερος π. Γεώργιος Ηλιόπουλος από το ναό του Πολιούχου Αποστόλου Ανδρέου, στον οποίο και έκανε ιδιαίτερη μνεία ο νέος διάκονος Νικόλαος Τριανταφύλλης.

Μιλώντας του με λόγους πατρικούς ο Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος είπε μεταξύ άλλων:

«…Παιδί μου, προέρχεσαι ἐκ ρίζης εὐσεβοῦς καὶ ἐκ τοῦ μακαριστοῦ πατρός σου ὁ ὁποῖος ἔφυγε νέος γιὰ τὸν οὐρανὸ καὶ ἐκ τῆς μητρός σου Ολυμπίας, ἡ ὁποία ἕλκει τὴν καταγωγὴ της ἐκ τῆς μαρτυρικῆς μεγαλονήσου Κύπρου καὶ ἐξ ἱερατικῆς οἰκογενείας.

Ἀρχίζεις ἀπὸ σήμερα μαζὶ μὲ τὴν σύζυγό σου, δρόμο ὡραῖο καὶ πνευματικό, ὅμως καὶ δύσβατο καὶ μαρτυρικό…

…Τὸ ράσο ποὺ περιεβλήθης εἶναι ζυμωμένο μὲ δόξες πνευματικὲς καὶ στιγμὲς ἱστορικές, μὲ ἀγῶνες καὶ θυσίες γιὰ τὴν Ὀρθόδοξο πίστη μας καὶ τὴν Πατρίδα μας…

Αὐτὸ τὸ ράσο πολλάκις ἒγινε σάβανο αἱματοποτισμένο  γιά τούς Ἓλληνες Ὀρθοδόξους Κληρικούς καί ἐάν χρειασθῆ θά γίνῃ καί πάλι γιά ὃλους μας, ὃσοι ἀκολουθοῦμε τὸν Κύριο στὴν σταυροαναστάσιμη πορεία Του…».

Ο κ.κ. Χρυσόστομος συνεχάρη τὴν μητέρα τοῦ χειροτονηθέντος ποὺ μεγάλωσε τὸ  μοναχοπαίδι της ἐν παιδείᾳ καὶ νουθεσίᾳ Κυρίου καὶ ἐπαίνεσε τὴν σύζυγο τοῦ νέου Κληρικοῦ, Βιολέτα καὶ τὴν οἰκογένεια της που επίσης ήσαν παρόντες.

Ο Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος ἔκανε ἀναφορὰ και στην μεγάλη θυσία τῶν ἁγίων τῆς Μικρᾶς Ἀσίας, Χρυσοστόμου Σμύρνης καὶ τῶν σὺν αὐτῷ, τῶν ὁποίων ἡ Ἐκκλησία τιμᾶ τὴν μνήμη τὴν Κυριακὴ πρὸ τῆς Ὑψώσεως τοῦ Τιμίου Σταυροῦ καὶ εὐχήθηκε στὸν νέο Διάκονο Νικόλαο Τριανταφύλλη νὰ ἔχει ὑγεία, δύναμη καὶ εὐλογία παρὰ Θεοῦ.

Ο νέος διάκονος δέχθηκε στο τέλος τα συγχαρητήρια του κόσμου ενώ χάρισε σε όλους από μία εικονίτσα των γονέων της Παναγίας, Ιωακείμ και Άννας, τους οποίους τιμά η εκκλησία μας στις 9 Σεπτεμβρίου.

Ο Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος δεν παρέλειψε να συγχαρεί τον προιστάμενο του ναού Παντανάσσης πρωτοπρεσβύτερο π. Κωνσταντίνο Παπαδόπουλο και τους άλλους ιερείς του ναού και το εκκλησιαστικό συμβούλιο για τον άρτιο εορτασμό, τον ωραίο στολισμό του ναού και την ευταξία καθ’ όλο το εορταστικό τριήμερο όπου η Παντάνασσα ήταν το επίκεντρο.

Ανάμεσα στον κόσμο που παρέστη ήταν ο βουλευτής Ν. Νικολόπουλος, πολλοί Κύπριοι που διαβιούν στην Πάτρα, κ.α.

Οι φωτ. είναι από το σάιτ της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις