Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αγγελοπούλου, Σκαρμέας, Φάκαλος, Μάγνης μιλούν στο thebest για τη Ντούλη Δημητροπούλου

Αγγελοπούλου, Σκαρμέας, Φάκαλος, Μάγνης ...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

" Ήταν η μάνα του λόχου"

Έναν δικό τους άνθρωπο έχασαν οι άνθρωποι του ποιοτικού καρναβαλιού της Πάτρας. Η είδηση του θανάτου της Ντούλης Δημητροπούλου σόκαρε όσους την ήξεραν μέσα και σκόρπισε θλίψη. Όλοι κάνουν λόγο για έναν πολύ δημιουργικό άνθρωπο που συνδέθηκε άμεσα και στενά με το καρναβάλι της Πάτρας.

Θλίψη στον καρναβαλικό κόσμο της Πάτρας για το χαμό της εμβληματικής φυσιογνωμίας του θεσμού Ντούλης Δημητροπούλου- ΦΩΤΟ

Οι δημιουργίες της, τα κοστούμια και τα σκηνικά που έφεραν την υπογραφή της ήταν όχι μόνο εμπνευσμένα, ήταν όχι απλώς υψηλής αισθητικής και μεγάλης ευρηματικότητας, αλλά αποτελούσαν πραγματικά έργα καρναβαλικής σύγχρονης τέχνης.

Γνωστοί καρναβαλιστές και όχι μόνο μίλησαν στο thebest.gr για την δική τους Ντούλη…

Βικτωρία Αγγελοπούλου

Με την Ντούλη είμαστε συμμαθήτριες και συμφοιτήτριες στη Νομική σχολή της Αθήνας. Θυμάμαι πως από παιδί ήταν ανήσυχο πνεύμα με καλλιτεχνικές ανησυχίες. Η αγάπη μας για το Καρναβάλι, η επιθυμία για την προώθηση και τη σωστή διοργάνωσή του, ένωσε πάλι τους δρόμους μας το 1992 όταν μαζί με άλλους καρναβαλιστές συστήσαμε "Το Καρναβαλικό Κομιτάτο" της Πάτρας.

Η Ντούλη δεν ασχολείτο μόνο με τα κουστούμια και τις κατασκευές, είχε πολλές και έξυπνες ιδέες για τη διοργάνωση πρωτότυπων Καρναβαλικών εκδηλώσεων, γεγονός που επιβεβαιώθηκε και όταν συνεργάστηκα στενά μαζί της κατά τη θητεία μου ως Πρόεδρος της ΔΕΠΑΠ. Θεωρώ ότι η πόλη μας και το Καρναβάλι της, έχασε ένα μεγάλο υποστηρικτή, αγωνιστή της τελειότητας και του ωραίου.

Γιατί η Ντούλη, πάνω απ’ όλα ήταν σπουδαίος ΑΝΘΡΩΠΟΣ. Ας τη θυμόμαστε με σεβασμό και η αγάπη μας ας την συνοδεύει στους πάνω από την ύλη Ουρανούς. Στην οικογένεια της εύχομαι δύναμη και κουράγιο.

Αλέξης Σκαρμέας

Η είδηση του θανάτου της είναι μεγάλο σοκ. Δεν της άρεσε να μιλάμε για εκείνη και τώρα θα μας μάλωνε αλλά πραγματικά ήταν μεγάλο μέρος της ζωής πολλών ανθρώπων που είναι μέσα στο καρναβάλι. Έχω πάρα πολλές αναμνήσεις. Ήμασταν μαζί στην κριτική επιτροπή του Καρναβαλιού, στο Δήμο και φυσικά στο Κομιτάτο.

Είχε την ψυχή ενός παιδιού. Έκλαιγε, γελούσε, θύμωνε, σε συγχωρούσε. Αγαπούσε τους νέους ανθρώπους και υπηρετούσε το καρναβάλι της δημιουργίας.

Δημήτρης Φάκαλος

Χάσαμε την «μάνα του λόχου». Έτσι την αποκαλούσαμε κι έτσι ήταν. Εάν έπρεπε να πούμε ποιοι είναι οι 2-3 σημαντικοί άνθρωποι στο καρναβάλι της Πάτρας τα τελευταία 40 με 50 χρόνια, σίγουρα είναι η Ντούλη είναι ένας από αυτούς. Από το 1990 και μετά ήταν ο άνθρωπος που μας πήρε από το χέρι. Ήταν ο συνδετικός κρίκος μεταξύ της προηγούμενης και της επόμενης γενιάς. Ήταν αυτόφωτη και δεν της άρεσε να αυτοπροβάλλεται.

Από τις πιο συγκινητικές στιγμές που ζήσαμε μαζί της, ήταν το 1994 όταν βρισκόταν στην κριτική επιτροπή σε διαγωνισμό παντομίμας. Είχε ανέβει στην σκηνή και μας είχε αγκαλιάσει με έναν τρόπο που δεν μπορεί κανείς να ξεχάσει.

Κωνσταντίνος Μάγνης

Μία πραγματική καλλιτέχνιδα. Ήταν πραγματικά ένα μεγάλο κομμάτι της ζωή του Κομιτάτου και εκατοντάδων Πατρινών που συνεργάστηκαν μαζί της.  Ήταν ιδιοφυής και είχε την ικανότητα να μετατρέπει σε τέχνη κάθε αντικείμενο. Μπορούσε να μετατρέπει σε «φετίχ» ορισμένους ανθρώπους και να τους στολίζει με τα «γαλλικά της».

Θυμάμαι την αγωνία και το άγχος της. Θυμάμαι το τσιγάρο που έκαιγε ενώ εκείνη έραβε και διόρθωνε κουστούμια την ώρα που παιζόταν το έργο από το Κομιτάτο.

*H κεντρική φωτογραφία είναι του Βασίλη Παπαϊωάννου

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις