Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Συναγερμός στο αεροδρόμιο της Σούδας για βόμβα σε αεροσκάφος- Εκκενώθηκε άμεσα το Boeing, απογειώθηκαν F-16

Συναγερμός στο αεροδρόμιο της Σούδας για...

Αναγκαστική προσγείωση για το αεροπλάνο

22:08 Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το ΑΠΕ συναγερμός σήμανε το βράδυ στο αεροδρόμιο των Χανίων, όταν υπήρξε αναφορά για μη προγραμματισμένη προσέγγιση επιβατικού αεροσκάφους, λόγω πληροφορίας για πιθανή ύπαρξη βόμβας. Το αεροσκάφος που εκτελούσε δρομολόγιο από την Αίγυπτο στη Γερμανία μεταφέροντας 281 επιβάτες, προσγειώθηκε με ασφάλεια στο αεροδρόμιο Χανίων και οδηγήθηκε σε χώρο μεταξύ του κεντρικού αεροσταθμού και της Αμερικανικής Βάσης Σούδας.

Δόθηκε οδηγία για αποβίβαση των επιβατών, ώστε το αεροσκάφος να ελεγχτεί, ενώ στο σημείο εκτός από τις αρχές ασφαλείας του αεροδρομίου βρέθηκαν και αστυνομικές δυνάμεις.

Η έρευνα γίνεται με την βοήθεια και του ειδικά εκπαιδευμένου σκύλου ανίχνευσης εκρηκτικών της αστυνομίας.

Όλη η διαδικασία εξελίσσεται όπως προβλέπεται από το πρωτόκολλο ασφαλείας, ενώ εκτός από τους χώρους του αεροσκάφους γίνεται έλεγχος σε όλες τις αποσκευές και στους επιβαίνοντες σε αυτό.

Ο έλεγχος, βάσει του πρωτοκόλλου, θα ξεκινήσει μετά τις 23:23, ώρα προγραμματισμένης άφιξης του αεροσκάφους στο Ντίσελντορφ, για λόγους ασφαλείας.

 

21:39 Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ ο πιλότος ενώ το αεροπλάνο ήταν εντός του εναέριου χώρου της Αιγύπτου ανέφερε στον πύργο ελέγχου την ύπαρξη πιθανής βόμβας. Πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι είτε βρέθηκε κάποιο χαρτί στις τουαλέτες ή στον καθρέφτη γραμμένη η λέξη «βόμβα».

Ο πιλότος ενημέρωσε αμέσως τις ελληνικές αρχές, δύο ελληνικά μαχητικά απογειώθηκαν και συνόδευσαν το αεροπλάνο μέχρι την Σούδα.

Κατευθύνθηκε στην άκρη του αεροδρομίου, ο κόσμος βγήκε αμέσως έξω και γίνεται έλεγχος αρχικά στους επιβάτες και ταυτόχρονα και περιμένουν σκύλους για τον εντοπισμό πιθανή βόμβας στο αεροπλάνο.

 

21:20 Όπως μεταδίδει το zarpanews.gr πολιτικό αεροσκάφος τύπου Boeing 753 που εκτελούσε πτήση από Αίγυπτο για Ντίσελντορφ, πραγματοποιεί αναγκαστική προσγείωση μετά από πληροφορίες για ύπαρξη βόμβας.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, όλοι οι επιβάτες είναι καλά στην υγεία τους και πρόκειται να απομακρυνθούν με λεωφορεία.

Σε συναγερμό οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες των Χανίων και της Αμερικάνικης Βάσης.

Σύμφωνα με την διοίκηση της Fraport, υπάρχει σχέδιο για την αντιμετώπιση τέτοιων περιστατικών.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις