Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Πανηγυρίζει την Τετάρτη το απόγευμα & την Πέμπτη ο ναός του Αγίου Γερασίμου

Πάτρα: Πανηγυρίζει την Τετάρτη το απόγευ...

Αναμένεται πολλοί πιστοί να περάσουν από το ναό να προσκυνήσουν τη χάρη του Αγίου

Ο ιερός ναός του Αγίου Γερασίμου στην Ακτή Δυμαίων στην Πάτρα πανηγυρίζει το διήμερο 15 και 16 Αυγούστου. Ο Άγιος Γεράσιμος ο Νοταράς είναι άγιος της Ορθοδόξου χριστιανικής Εκκλησίας.

Είχε γεννηθεί στα Τρίκαλα Κορινθίας το 1506 και εκοιμήθη στις 15 Αυγούστου του 1579, στα Βαλσαμάτα της Κεφαλονιάς. Επειδή όμως την ημέρα αυτή γιορτάζεται και τιμάται η Κοίμηση της Υπεραγίας Θεοτόκου, η γιορτή του Άγιου Γεράσιμου «μετατέθηκε» ακριβώς την επόμενη μέρα. Ο Άγιος Γεράσιμος γιορτάζεται επίσης και στις 20 Οκτωβρίου, μέρα που αποτελεί και επίσημη αργία στο νησί της Κεφαλονιάς, του οποίου είναι προστάτης και πολιούχος. Όπως διαβάσαμε στην Wikipedia, το σκήνωμα του Αγίου Γεράσιμου έμεινε ως εκ θαύματος ανέπαφο.

Στις 20 Οκτωβρίου 1581 ο παριστάμενος πατριαρχικός έξαρχος Γαβριήλ Σεβήρος αποφάσισε τον εκ νέου ενταφιασμό του Αγίου, μέχρι που την 20ή Οκτωβρίου 1582 ανακτήθηκε εκ νέου, πάλι ανέπαφο από την φθορά του χρόνου. Το ιερό και σεπτό λείψανο του Αγίου Γερασίμου που όταν γίνεται η λιτανεία του, προξενεί δέος και σεβασμό στους πιστούς, είναι ένα από τα τέσσερα άφθορα λείψανα στο Ιόνιο πέλαγος, μαζί με του Αγίου Σπυρίδωνα, της Αγίας Θεοδώρας και του Αγίου Διονυσίου στην Ζάκυνθο.

Στον ιερό ναό της Πάτρας με τον ωραίο, καταπράσινο περίβολο, στις 19.30 το απόγευμα της Τετάρτης θα τελεστεί πανηγυρικός εσπερινός μετά αρτοκλασίας και ανήμερα την Πέμπτη 16/8/2018 το πρωί πανηγυρική Θεία λειτουργία και στις 19.30 το απόγευμα ιερά παράκληση στον Άγιο. Στο μεταξύ προχωρούν οι εργασίες στον κυρίως σεισμόπληκτο ιερό ναό ώστε σύντομα να ξανανοίξει λαμπρός και να υποδεχτεί τόσο την εικόνα του Αγ. Γερασίμου όσο και τους πιστούς.

Την ευθύνη του εορτασμού που πάντοτε είναι προσεγμένος και με θρησκευτική λαμπρότητα έχει ο δραστήριος σύλλογος των εν Πάτραις Κεφαλλήνων.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις