Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ένα από τα πιο πολύπλοκα και ακριβά συστήματα με ράμπα και ασανσέρ για ΑμεΑ, διαθέτει ο εμπορικός σύλλογος Πατρών - ΦΩΤΟ

 Ένα από τα πιο πολύπλοκα και ακριβά συσ...
Πομώνης Γιάννης
[email protected] , Facebook Page

Δείτε τις εικόνες

Η ράμπα έτσι ώστε κάποιο ΑμεΑ να εισέλθει σε ένα δημόσιο ή άλλο κτίριο από τα πεζοδρόμια του κέντρου της Πάτρας, έχει αποτελέσει πονοκέφαλο για πολλούς ιδιοκτήτες. Στον εμπορικό σύλλογο της Πάτρας, η διοίκηση έπρεπε να υπερπηδήσει το πρόβλημα καθώς δεν ήταν εφικτό να γίνουν παρεμβάσεις στο ιστορικό κτίριο. Επίσης δεν μπορούσαν να καταργήσουν το -έτσι κι αλλιώς - μικρό σε πλάτος πεζοδρόμιο στο πάνω μέρος της πλατείας Γεωργίου, τοποθετώντας μια ράμπα που θα ξεκινούσε από το κέντρο του και θα έφθανε προοπτικά στην είσοδο του κτιρίου, με υψομετρική διαφορά περίπου 1 μέτρο.

Η υδραυλική ράμπα ήταν η λύση και κόστισε αρκετές χιλιάδες ευρώ, ώστε να τοποθετηθεί και να λειτουργεί επαρκώς στο σημείο. Πρόκειται για ένα υδραυλικό σύστημα το οποίο ανυψώνεται δημιουργώντας τη ράμπα, τη στιγμή που κάποιο άτομο με αναπηρικό αμαξίδιο θέλει να εισέλθει στο κτίριο του εμπορικού συλλόγου και στη συνέχεια κατεβαίνει και χάνεται μέσα στο πεζοδρόμιο, χωρίς να δημιουργεί την παραμικρή υψομετρική ανωμαλία στο σημείο.

Στη συνέχεια υπάρχει ειδικός ανελκυστήρας μέσω διαδρόμου που οδηγεί στο πρώτο πλατύσκαλο της εισόδου και αμέσως μετά ένα ολοκαίνουριο ασανσέρ αναλαμβάνει να μεταφέρει το αμαξίδιο με το ΑμεΑ στον όροφο του Ε.Ε.Σ. Πατρών.

Το όλο σύστημα έχει ξεπεράσει σε κόστος τις 10.000 ευρώ, είναι απόλυτα συμβατό στο κτίριο και εξυπηρετεί με ασφάλεια τις ανάγκες ατόμων με κινητικά προβλήματα, ώστε να μεταβαίνουν -εφόσον το επιθυμούν- στο ιστορικό κτίριο του εμπορικού συλλόγου Πατρών.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις