Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Δυτική Ελλάδα: Έκτακτα μέτρα λόγω του πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς – Απαγορεύεται η κυκλοφορία στα δάση

Δυτική Ελλάδα: Έκτακτα μέτρα λόγω του πο...

Πάρα πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία 4) σήμερα στη Δυτική Ελλάδα

Σε αυξημένη ετοιμότητα είναι σήμερα η πυροσβεστική υπηρεσία σε Αχαΐα, Ηλεία και Αιτωλοακαρνανία λόγω του πολύ υψηλού κινδύνου για την εκδήλωση πυρκαγιάς, κατηγορία 4, (ανώτατο είναι το 5), σύμφωνα με τον χάρτη που έχει εκδόσει από χθες η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. Στο πλαίσιο αυτό έχουν ληφθεί μια σειρά μέτρων πρόληψης των πυρκαγιών.

Για παράδειγμα δεν επιτρέπεται από τη δύση του ηλίου μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, η κυκλοφορία των πολιτών σε δασικές περιοχές όπως η Στροφυλιά, ο Ομπλός, το Άνω Καστρίτσι, η Ζήρια, το Κεφαλόβρυσο, Καρκαλός και άλλού.

Στο πλαίσιο της πρόληψης στις 11 το πρωί συνεδρίασε εκτάκτως το Συντονιστικό Όργανι της Περιφέρειας, ενώ στη 1 το μεσημέρι έγινε έκτακτη συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου του Δήμου Πατρέων.

Αντίστοιχη συνεδρίαση έγινε και στον Δήμο Δυτικής Αχαΐας.

Στο πλαίσιο αυτό, μεταξύ άλλων έχει ενεργοποιηθεί το μέτρο της απαγόρευσης κυκλοφορίας στα δάση Αχαΐας, Ηλείας, Αιτωλοακαρνανίας.

Ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Δυτικής Ελλάδας Γιάννης Πετρούτσος, μιλώντας στο thebest.gr επισημαίνει την ανάγκη οι πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και ευαισθητοποιημένοι και σε περίπτωση που αντιληφθούν καπνό ή φωτιά να ειδοποιήσουν άμεσα το 199.

Υπογραμμίζει δε ότι θα πρέπει να τηρήσουν το μέτρο της απαγόρευσης κυκλοφορίας στα δάση, το άναμα φωτιάς για ελεγχόμενη καύση, που ούτως ή άλλως απαγορεύεται ως το τέλος Οκτωβρίου, να μην πραγματοποιήσουν εργασίες από τις οποίες προκαλούνται σπινθήρες, να μην πετούν τσιγάρα και άλλα.

ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΑΧΑΪΑΣ

Σε συνέχεια, της καθιερωμένης ετήσιας συνεδρίασης του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Π.Ε Αχαΐας που συγκαλείται στην αρχή της αντιπυρικής περιόδου, συγκλήθηκε σήμερα 10 Αυγούστου 2018 έκτακτη συνεδρίαση με θέμα « λήψη έκτακτων μέτρων πρόληψης και ετοιμότητας λόγω πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς». Στη συνεδρίαση προέδρευσε ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Κ. Γρηγόρης Αλεξόπουλος και συμμετείχαν εκπρόσωποι φορέων και οργανώσεων που εμπλέκονται στην πρόληψη και αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών.

Στη συνεδρίαση αναφέρθηκαν όλα τα προληπτικά μέτρα που έχουν ήδη υλοποιηθεί αλλά και τα μέτρα που θα ληφθούν επιπροσθέτως λόγω της μεγάλης επικινδυνότητας για πρόκληση πυρκαγιάς.

Ο κ. Αλεξόπουλος τόνισε ότι « η συνεργασία και ο συντονισμός των φορέων είναι προσανατολισμένα στην διασφάλιση της ανθρώπινης ζωής και περιουσίας. Είμαστε σε αυξημένη ετοιμότητα και επαγρύπνηση έτσι ώστε να καταφέρουμε να αντιμετωπίσουμε κάθε συμβάν εν τη γενέσει του ».

Το έκτακτο συντονιστικό μετά από τις εισηγήσεις των παρευρισκομένων αποφασίσε:

Λήψη μέτρων αυξημένης επιτήρησης σε δάση και δασικές εκτάσεις βάσει του επιχειρησιακού σχεδιασμού αντιμετώπισης δασικών πυρκαγιών (φάση 2)

Εφαρμογή του μέτρου της προληπτικής απαγόρευσης κυκλοφορίας στα δάση, δρυμούς, ευπαθείς περιοχές κλπ.

Ενημέρωση του κοινού για λήψη μέτρων πρόληψης και προστασίας από κινδύνους που προέρχονται από δασική πυρκαγιά

Λήψη μέτρων για αποφυγή πρόκλησης πυρκαγιών σε χώρους ανεξέλεγκτης εναπόθεσης αστικών εναπόθεσης αστικών απορριμμάτων

Λήψη μέτρων κατά την εκτέλεση βολών σε στρατιωτικές μονάδες

ενημέρωση σε τοπικό επίπεδο αγροτών, κτηνοτρόφων και μελισσοκόμων για αποφυγή ενεργειών πρόληψης πυρκαγιάς από αμέλεια

Μέγιστη ετοιμότητα του προσωπικού και των μέσων των εμπλεκομένων φορέων για την άμεση αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών

ενημέρωση υπεύθυνων κατασκηνώσεων για τον αυξημένο κίνδυνο πυρκαγιάς

Συνεργασία με τους Δήμους για τη λήψη προσθέτων μέτρων πρόληψης και ετοιμότητας

Ενίσχυση με μηχανήματα έργου και υδροφόρες από όμορους Δήμους όταν χρειαστεί σε έκτακτες ανάγκες για ενίσχυση του Π.Σ.

Στήριξη αιτήματος για νομοθετική ρύθμιση για εθελοντικές οργανώσεις, για κατ εξαίρεση οδήγησης κρατικών μηχανημάτων έργου και αυτοκινήτων

Τέλος ο κ. Αλεξόπουλος κάλεσε όλους τους συμπολίτες μας, να δείξουν ιδιαίτερη προσοχή στην καθημερινότητά τους αυτές τις ημέρες, προσέχοντας ώστε να μη δημιουργούν εστίες πυρκαγιάς, αλλά και παράλληλα να ειδοποιούν άμεσα την πυροσβεστική υπηρεσία, όταν αντιλαμβάνονται έναρξη πυρκαγιάς ή και ύποπτες κινήσεις σε δασικούς χώρους.

Οι αποφάσεις του έκτακτου Συντονιστικού Οργάνου Αχαΐας για τον υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς

Πρόσθετες περιπολίες στην Πάτρα

Έγινε σήμερα το μεσημέρι στο Δημαρχείο η σύγκληση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου (Σ.Τ.Ο.) υπό την προεδρία του Αντιδημάρχου, Παναγιώτη Μελά.

Παρόντες ήταν η Αντιδήμαρχος Δημοτικών Ενοτήτων, Ιουλία Γιαννιτσοπούλου, ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ν. Αχαΐας, εκπρόσωποι της Αστυνομικής Διεύθυνσης, του Λιμενικού, Διευθυντές Υπηρεσιών του Δήμου, εκπρόσωποι εθελοντικών ομάδων, εκπρόσωπος του Ερυθρού Σταυρού και εκπρόσωποι του Εργατικού Κέντρου Πάτρας.

Σκοπός της σύσκεψης ήταν να ληφθούν πρόσθετα μέτρα πρόληψης και ενίσχυσης του μηχανισμού της δασοπυρόσβεσης λόγω της επικινδυνότητας εξαιτίας των καιρικών συνθηκών που επικρατούν το τριήμερο και μετά από σχετικό σήμα που έχει ληφθεί από την Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας.

Κατά τη σύσκεψη, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση του Δήμου Πατρέων,  αποφασίστηκε η ετοιμότητα όλων των εμπλεκόμενων φορέων, η ενίσχυση των ομάδων πυρασφάλειας και πρόσθετες περιπολίες από τα πυροσβεστικά οχήματα του Δήμου και της ΔΕΥΑΠ και να υπάρχει επιφυλακή σε όλα τα μηχανήματα του Δήμου Πατρέων.

Ο Δήμος απευθύνει έκκληση στους δημότες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να μην ανάβουν φωτιές, να μην κάνουν εργασίες που προκαλούν σπινθήρες, να μην αφήνουν ξερά χόρτα από κλαδέματα στους δρόμους και όταν αντιληφθούν πυρκαγιά να ενημερώσουν άμεσα την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Αχαΐα: Θα μπλέξουν εθελοντές πυροσβέστες αν οδηγήσουν κρατικά μηχανήματα έργου και αυτοκίνητα!

Δήμος Πατρέων: Έκτακτα μέτρα λόγω υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς

Αιτωλοακαρνανία

Σύμφωνα με το χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς που εκδόθηκε την Πέμπτη 09-08-2018 και ισχύει για την Παρασκευή 10-08-2018 προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία 4) για την Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας

Σε εφαρμογή της υπ. αριθμ. 216330/1345 της 12-07-2018 απόφασης της  Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας  θα ισχύει το μέτρο της απαγόρευσης της κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων σε όλες τις δασικές περιοχές και στα περιαστικά δάση αρμοδιότητας των Δασαρχείων της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας από την 12η βραδινή της 09-08-2018 έως τη 12ηβραδινή της       10-08-2018.

Στην απαγόρευση δε συμπεριλαμβάνεται η κυκλοφορία εντός των ασφαλτοστρωμένων επαρχιακών οδών (πλην της εξαίρεσης που αναφέρεται παρακάτω), των οδών εντός των κατοικημένων τόπων, των αγροτικών οδών, που συνδέουν καλλιεργήσιμες εκτάσεις πλησίον των κατοικημένων τόπων, καθώς και των δρόμων που επικοινωνούν με παραλίες. Από την απαγόρευση εξαιρούνται οι κατά τόπους αγροκτηνοτρόφοι, διαμένοντες στις περιοχές αυτές, δασεργάτες, μελισσοκόμοι, προσωπικό εργοταξίων και εργοληπτικών εταιρειών, που εκτελούν έργα ή εργασίες κατόπιν αδείας των αρμοδίων δασαρχείων.

Οι παραπάνω εξαιρέσεις δεν ισχύουν για τους μη έχοντες εντοπιότητα (παραθεριστές, εκδρομείς, κλπ).

Επίσης τίθεται  σε επιφυλακή το προσωπικό και τα μέσα που διαθέτει η Π.Ε Αιτωλοακαρνανίας  για την αντιμετώπιση τυχόν συμβάντων, αναφέρει η ανακοίνωση από το γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη  Αιτωλοακαρνανίας.

Έκτακτη σύγκλιση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας και στην Αιτωλοακαρνανία

 

Στο Μεσολόγγι σήμερα στο γραφείο Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Αιτ/νίας έγινε σύγκληση έκτακτου Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας. Στη συνεδρίαση, στην οποία προέδρευσε η Αντιπεριφερειάρχης Αιτωλοακαρνανίας Χριστίνα Σταρακά  τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή, στη μνήμη των νεκρών από τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι Αττικής. Συμμετείχαν οι Δήμαρχοι Μεσολογγίου, Αγρινίου, Θέρμου και Ναυπακτίας, οι Αντιδήμαρχοι Αμφιλοχίας, Ξηρομέρου, Ακτίου-Βόνιτσας, ο Διοικητής του Πυροσβεστικού Σώματος Αιτ/νίας, εκπρόσωποι του Π.Σ από όλες τις υπηρεσίες, ο Διοικητής του ΣΕ Πεζικού 2/39, οι Διευθύνσεις Αστυνομίας Αιτωλίας και Ακαρνανίας και οι Δασάρχες Μεσολογγίου, Αγρινίου και Ναυπακτίας.

Στη συνεδρίαση αποφασίστηκαν, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση:

1. Λήψη μέτρων αυξημένης επιτήρησης σε δάση και δασικές εκτάσεις βάσει              του επιχειρησιακού σχεδιασμού αντιμετώπισης δασικών πυρκαγιών (φάση 2).

2. Εφαρμογή του μέτρου της προληπτικής απαγόρευσης κυκλοφορίας σε δάση, δρυμούς και ευπαθείς περιοχές.     (Συνημμένα: 1,2)

3. Μέγιστη ετοιμότητα του προσωπικού και των μέσων των εμπλεκομένων                         φορέων για την άμεση αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών: τίθεται  σε επιφυλακή                            το προσωπικό και τα μέσα που διαθέτει η Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας και οι Δήμοι                                  για την αντιμετώπιση τυχόν εκτάκτων συμβάντων.

4. Επικύρωση: του γενικού σχεδίου αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών λόγω δασικών πυρκαγιών της Γ.Γ.Π.Π, του ειδικού σχεδίου αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών λόγω δασικών πυρκαγιών της Π.Δ.Ε,  της εγκυκλίου 3752/25-5-2018 της Γ.Γ.Π.Π. για αντιμετώπιση κινδύνων λόγω δασικών πυρκαγιών, της εγκυκλίου                     2934/6-5-2015 της Γ.Γ.Π.Π. με θέμα κατευθυντήριες οδηγίες για την απομάκρυνση πολιτών, το υπ. αριθμ. 5606/9-8-2018 της Γ.Γ.Π.Π. για λήψη έκτατων μέτρων λόγω πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς.

5. Ενημέρωση του κοινού για λήψη μέτρων πρόληψης και προστασίας από κινδύνους που προέρχονται από δασική πυρκαγιά.

6. Λήψη μέτρων για αποφυγή πρόκλησης πυρκαγιών σε χώρους ανεξέλεγκτης εναπόθεσης  αστικών απορριμμάτων.

7. Λήψη μέτρων κατά την εκτέλεση βολών.

8. Ενημέρωση υπεύθυνων κατασκηνώσεων για τον αυξημένο κίνδυνο πυρκαγιάς.

9. Ενίσχυση με μηχανήματα έργου και υδροφόρες από όμορους Δήμους όταν χρειαστεί σε έκτακτες ανάγκες για ενίσχυση του Π.Σ.


Σε ποιες περιοχές απαγορεύεται η κυκλοφορία στην Αιτωλοακαρνανία


H Αντιπεριφερειάρχης Π. Ε. Αιτωλοακαρνανίας κ. Χριστίνα Σταρακά έχοντας υπόψη:

1. Τις διατάξεις του Νόμου 3013/ΦΕΚ102/01-05-2002 περί αναβάθμισης της Πολιτικής Προστασίας και λοιπές διατάξεις.

2. Την με αρ. πρωτ. 3752/25-05-2018(ΑΔΑ: ΩΞΧΦ465ΧΘ7-ΣΚΗ) Εγκύκλιο της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας « Σχεδιασμός και δράσεις Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων λόγω των δασικών πυρκαγιών κατά την αντιπυρική περίοδο 2017».

3. Την από 24 – 04 – 2018 συνεδρίαση του Σ.Ο.Π.Π. Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας. 4. Την αρ.πρωτ. 4475/25-06-2018(ΑΔΑ: ΩΙΑΙ465ΧΘ7-ΠΓΤ) Απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών περί εφαρμογής του μέτρου της απαγόρευσης της κυκλοφορίας στα δάση κατά την αντιπυρική περίοδο 2018.

Α π ο φ α σ ί ζ ε ι

Την υλοποίηση της απόφασης του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (Σ.Ο.Π.Π) κατά την συνεδρίαση της 24 – 04 – 2018, για την απαγόρευση της κυκλοφορίας οχημάτων κ.λ.π. σε δάση και ευπαθείς περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας από τις 21.00 κάθε βράδυ έως τις 06.00 το πρωί και για το διάστημα από 01- 07 -2018 μέχρι την λήξη της αντιπυρικής περιόδου στις 31-10-2018, όταν οι καιρικές συνθήκες ευνοούν εκδήλωση πυρκαγιάς, (Επίπεδο 4 & 5 του Χάρτη Πρόβλεψης Υψηλού Κινδύνου Πυρκαγιάς της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας), ως εξής:

1. Την απαγόρευση της κυκλοφορίας οχημάτων και της παρουσίας πολιτών στις δασικές περιοχές του ορεινού όγκου της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας, από 01 - 07 - 2018 μέχρι και 31 - 10 - 2018 και ώρες από 21.00 μέχρι 6.00. Της απαγόρευσης εξαιρούνται οι εθνικοί, επαρχιακοί και ασφαλτοστρωμένοι δημοτικοί δρόμοι, επίσης εξαιρούνται οι κάτοικοι των ανωτέρω περιοχών, οι εργαζόμενοι στην υλοτομία τα δάση, οι έχοντες εργασία κάθε μορφής περνώντας μέτρα ασφάλειας, καθώς και οι παρόδιοι κτηματίες.

2. Την απαγόρευση της κυκλοφορίας οχημάτων και της παρουσίας πολιτών το ίδιο χρονικό διάστημα 01 - 07 - 2018 μέχρι και 31- 10 - 2018 και ώρες από 21.00 μέχρι 06.00: · στο Δασύλλιο Αγίου Χριστόφορου του Δήμο Αγρινίου. · στο Δασύλλιο Παραβόλας του Δήμου Αγρινίου. · στο Πευκοδάσος Αγίου Συμεών του Δήμου Μεσολογγίου · στο Δάσος Φράξου στους Δήμους Μεσολογγίου και Ξηρομέρου. · στο Δασύλλιο Οινιάδων του Δήμου Μεσολογγίου · στο Δασύλλιο του Δήμου Θέρμου · από την Πλατεία Κάστρου Ναυπάκτου μέχρι τον Περιφερειακό Δρόμο Ναυπάκτου. Της απαγόρευσης εξαιρούνται οι εθνικοί, επαρχιακοί και ασφαλτοστρωμένοι δημοτικοί δρόμοι, επίσης εξαιρούνται οι κάτοικοι των ανωτέρω περιοχών, και οι έχοντες εργασία κάθε μορφής περνώντας μέτρα ασφάλειας, καθώς και οι παρόδιοι κτηματίες.

3. Την απαγόρευση της κυκλοφορίας οχημάτων και της παρουσίας πολιτών το ίδιο χρονικό διάστημα 01 - 07 - 2018 μέχρι και 31 - 10 - 2018 και ώρες από 21.00 μέχρι 06.00 πέριξ των αρχαιολογικών χώρων καθώς και των θρησκευτικών χώρων της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας. Της απαγόρευσης εξαιρούνται οι εθνικοί, επαρχιακοί και ασφαλτοστρωμένοι δημοτικοί δρόμοι, επίσης εξαιρούνται οι κάτοικοι των ανωτέρω περιοχών, οι έχοντες εργασία κάθε μορφής περνώντας μέτρα ασφάλειας, καθώς και οι παρόδιοι κτηματίες.

4. Την απαγόρευση της κυκλοφορίας οχημάτων και της παρουσίας πολιτών το ίδιο χρονικό διάστημα 01 - 07 -2018 μέχρι και 31- 10 - 2018 και ώρες από 21.00 μέχρι 6.00 πέριξ και εντός των σκουπιδότοπων - χωματερών της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας.

5. Ενημερώνονται οι πολίτες ότι από 01- 07- 2018 μέχρι και 31 -10 -2018 υπάρχει ενδεχόμενο ελέγχου, από εξουσιοδοτημένα όργανα (Πυροσβεστική - Αστυνομία - Στρατός - Δασαρχείο) και γι’ αυτό παρακαλούμε για τη συνεργασία τους, ώστε η κοινή αντιπυρική προσπάθεια να έχει θετικό αποτέλεσμα.

6. Η πραγματοποίηση πολιτιστικών και θρησκευτικών εκδηλώσεων στις προαναφερόμενες περιοχές, κατά τη διάρκεια των ωρών απαγόρευσης, απαιτεί ειδική άδεια από την Πυροσβεστική Υπηρεσία και αφού ληφθούν τα μέτρα πυρασφάλειας που από αυτή κρίνονται αναγκαία.

7. Της απαγόρευσης εξαιρούνται τα μηχανήματα και οχήματα των Υπηρεσιών, των Δήμων, ως και τα οχήματα παροχής βοηθείας όπως επίσης και οι υπάλληλοι των Υπηρεσιών και των Δήμων όταν εκτελούν υπηρεσία.

8. H εφαρμογή της απόφασης ανατίθεται στις κατά τόπους Αστυνομικές Αρχές, στις Δασικές και στις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες με περιοχή ευθύνης τους Δήμους των αντίστοιχων περιοχών.

9. Οι Δήμοι που στην περιοχή ευθύνης τους υπάγονται οι περιοχές που θα ισχύει η απαγόρευση κυκλοφορίας, πρέπει να μεριμνήσουν για την τοποθέτηση σχετικών πινακίδων για την ενημέρωση των δημοτών τους.

10. Οι τοπικές ομάδες πυρασφάλειας, πρέπει να εντάξουν στις περιπολίες τους & τις περιοχές όπου ισχύει η απαγόρευση κυκλοφορίας, ιδιαίτερα όταν οι καιρικές συνθήκες ευνοούν εκδήλωση πυρκαγιάς, (Επίπεδο 4 & 5 του Χάρτη Πρόβλεψης Υψηλού Κινδύνου Πυρκαγιάς της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας).

11. Οι παραβάτες της απαγόρευσης διώκονται και τιμωρούνται σύμφωνα με το άρθρο 458 του Ποινικού Κώδικα Καλούμε τους πολίτες της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας να συνδράμουν στην προσπάθεια των κρατικών και αυτοδιοικητικών αρχών και των εθελοντικών οργανώσεων, για την αντιπυρική προστασία του Νομού.

 

Η ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΣΤΑΡΑΚΑ

ΠΕΡΙΟΧΗ ΔΑΣΑΡΧΕΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ

Δάσος Στροφυλιάς από θέσεις:

 

Δένδρο

Γεφυράκι

Αγριλίτσα προς Κουνουπέλι

Δάσος Κομποβουνίου

 

Από Κώμη και άνω

Από Μιτόπολη και άνω

Φιλοκάλι - Μαρίτσα - Άγιο Νικόλαο Σπάτων (Δάσος Μόβρης)

Πευκοδάσος Καλλιθέας σε θέσεις:

 

Από Γήπεδο και άνω

Από Δεξαμενή και άνω

Πευκοδάσος Κεφαλοβρύσου Κρήνης. (Δασικό οδικό δίκτυο και αντιπυρικές ζώνες)

Από Άγιο Κωνσταντίνο προς Ιερά Μονή Ομπλού (Κρήνη)

Δασικοί δρόμοι Πευκοδάσους πέριξ των οικισμών Κυπαρισσίου και Αγίου Δημητρίου, αριστερά και δεξιά του ασφάλτινου δρόμου Κριθαράκια - Αλεποχωρίου

Δάσος Καρκαλός Άνω Καστριτσίου σε θέσεις Μοχλός-Χάραδρος-Πασχαλιάνοι-Αγ. Παρασκευή-Γεφύρι Σώφαινας-Μοχλός.

Ιππικός Όμιλος Πλατανιού έως Ανω Καστρίτσι.

Πόρτες, άνωθεν του χωριού από διασταύρωση προς Κεφαλόβρυσο.

Από Οικισμό Σαρκουνά Ζήριας μέχρι Πυροφυλάκιο Προφήτης Ηλίας θέση Αετολίθι

Χρούτσα-Μενελού- Πυροφυλάκιο Προφήτης Ηλίας (Ζήρια)

Χρούτσα-Λυκοχωρός- Πυροφυλάκιο Προφήτης Ηλίας (Ζήρια)

Παναγοπούλα (από Ν.Ε.Ο. Πατρών-Αθηνών) - Ανω Ζήρια

Τσαπουρνιά - Λάπατα (Δάσος Ελάτης)

Δρέπανο - Άγιος Γεώργιος - Ανεμοδούρι (Καϊμακά)

ΠΕΡΙΟΧΗ ΔΑΣΑΡΧΕΙΟΥ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ

Σταχτόλακκα - Κάτω Λουσοί

Στρογγυλή Λάκκα - Εικόνισμα (μέσα στο Αισθητικό Δάσος Καλαβρύτων)

Λαδοπόταμος - Κρύα Βρύση - Σούβαρδο - Στόλο

Αγία Λαύρα - Βερβερίκη (μέσα στο Αισθητικό Δάσος Καλαβρύτων)

Σούβαρδο - Κρύα Βρύση (Δάσος Ελάτης)

Χαλίκι - Νησί Προφτέσι - Κυνηγού Διάσελο (Δάσος Ελάτης)

Από Άρμπουνα -Έλατος - Αράχωβα (Δάσος Ελάτης)

Βλασία - Γεράκι (Δάσος Ελάτης)

Προφήτης Ηλίας - Σαϊτά (Λυκούρια - Δάσος Ελάτης)

Προφήτης Ηλίας - Κιάφα (Λυκούρια - Δάσος Ελάτης)

Καστανοδάσος Κέρτεζης

Κέρτεζη - Αγία Σωτήρα - Μάκωβα (Δάσος Ελάτης)

Κέρτεζη - Αγία Σωτήρα - Κλούκοβα (Δάσος Ελάτης)

Σφήνες - Κερασοβίκος (Ελατοδάσος Κούτελης-Μανεσίου)

Νάσια - Σουληνάρι (Δρυοδάσος)

ΠΕΡΙΟΧΗ ΔΑΣΑΡΧΕΙΟΥ ΑΙΓΙΟΥ

Δερβένι - Μαραθιάς - Φαράγγι Βουραϊκού

α) Φαράγγι Βουραϊκού - Κάστρο, β) Κάστρο-Τράπεζα, γ) Κάστρο-Καθολικό

Ι.Μ. Αγίας Τριάδας Ακράτας - Ποροβίτσα

Λίμνη Τσιβλού - Άνω Ποταμιά - Πέντε δένδρα - Ψαμιακό νερό

Δασικός δρόμος προς δεξαμενή Δασαρχείου Αιγίου (από Αιγές)

Χωριό Μοναστήρι - Αγροτοδασικός δρόμος Εκκλησία Αναλήψεως

Άνω Ποταμιά - Κρύα Βρύση (Σούβαρδο)

Ζαρούχλα - Περιθώρι (Δάσος Ελάτης & Μαύρης Πεύκης)

Σόλος (Γκόλφως Βρύση) - Ριζανά - Κρυονέρι - Ζαρούχλα (Δάσος Ελάτης & Μαύρης Πεύκης)

Ζαρούχλα - Άγιος Νικόλαος (Δάσος Ελάτης & Μαύρης Πεύκης)

Καλόγριας Λάκκα - Κούτσουρα (περιοχή Κουνινά)

Καλόγριας Λάκκα - Βρύση Κερασούλας (περιοχή τ.κ. Παρασκευής)

Άγιοι Απόστολοι Πτέρης - Πέντε Βρύσες Μελισσιών

Ι.Μ. Ταξιαρχών - Χριστιανική Ένωση (Κατασκηνώσεις)

Εξαιρούνται οι μόνιμοι κάτοικοι, οι εργαζόμενοι, οι κτηματίες και οι κτηνοτρόφοι της περιοχής και όσοι κινούνται σε εθνικούς, επαρχιακούς και ασφαλτοστρωμένους δημοτικούς δρόμους.

Καλούμε τους πολίτες της Αχαΐας να συνδράμουν στην προσπάθεια των κρατικών αυτοδιοικητικών αρχών και των εθελοντικών οργανώσεων, για την αντιπυρική προστασία.

Π.Ε. Ηλείας

Π.Ε. Ηλείας

1. Απαγόρευση της κυκλοφορίας οχημάτων και της παρουσίας πολιτών στις δασικές περιοχές του ορεινού όγκου του όρου Φολόης, Λαμπείας, Μίνθης και Λάπιθα.

Εξαιρούνται οι εθνικοί, επαρχιακοί και ασφαλτοστρωμένοι δημοτικοί δρόμοι, καθώς επίσης εξαιρούνται οι κάτοικοι των ανωτέρω περιοχών και οι εργαζόμενοι στην υλοτομία στα δάση του όρους Φολόης, Λαμπείας, Μίνθης και Λάπιθα, καθώς επίσης οι έχοντες εργασία και οι παρόδιοι κτηματίες.

2. Απαγόρευση κυκλοφορίας στα παρακάτω σημεία:

 

στο δάσος της Στροφυλιάς-Κουνουπελίου

στο δάσος της Στροφυλιάς Ζαχάρως

από δάσος Κατάκολου έως δάσος Σκαφιδιάς

στο δάσος Δρούβα Αρχ. Ολυμπίας

στο δάσος Θινών

στο δάσος Επιταλίου – Αλφειούσας - Φράγμα Αλφειού

στο δάσος Ράχες - Ανεμοχώρι - Καλλίκωμο

στο δάσος Σμίλα, και Στρέφι (δρόμος ΤΟΕΒ από Καρούτες – Στρέφι)

στο δάσος Πλουτοχωρίου

στο δάσος Κρεστένων- δάσος Σεφερλή - Κ.Σαμικού -Κρουνοί

στο δάσος Καλυβάκια - Μπάμπες – Σκιλλουντία –Γρύλος

στο δάσος Νέδα –Φιγαλεία

στο δάσος Θολό

στο δάσος Μιράκα –Βασιλάκι – Νεμούτα – Φολόη – όρια Ν. Ηλείας

στο δάσος Δήμου Κάστρου Κυλλήνης και Λουτρών Κυλλήνης (εγκαταστάσεις GRECOTEL)

στις δασικές περιοχές των ποταμών Νέδα, Αλφειού, Πηνειού και Ερυμάνθου.

Εξαιρούνται οι εθνικοί, επαρχιακοί και ασφαλτοστρωμένοι δημοτικοί δρόμοι, καθώς επίσης εξαιρούνται οι κάτοικοι των ανωτέρω περιοχών, οι έχοντες εργασία και οι παρόδιοι κτηματίες.

πρώτη ενημέρωση 13.00


Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις