Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Μαθητές του ΕΠΑΛ Κάτω Αχαΐας εργάστηκαν σε εταιρείες της Ισπανίας και της Πορτογαλίας

Μαθητές του ΕΠΑΛ Κάτω Αχαΐας εργάστηκαν ...

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η κινητικότητα μαθητών του ΕΠΑΛ Κάτω Αχαΐας

Με πολύ μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα «Competences Development Perspective III» που υλοποίησε το 1ο ΕΠΑΛ Κ. ΑΧΑΙΑΣ την περίοδο 06/07/2018 – 26/07/2018 στα πλαίσια της κινητικότητας Erasmus Plus KA1 action. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση:

«Με την Λήξη του διδακτικού Έτους 2017 – 2018 και για περίοδο 21 ημερών τοποθετήθηκαν με πολύ μεγάλη επιτυχία 24 μαθητές από 4 διαφορετικές ειδικότητες (6 μαθητές  Γεωπονίας – 6 μαθητές Μηχανολογίας – 6 μαθητές Οικονομίας και 6 μαθητές Πληροφορικής), για την απόκτηση εργασιακής εμπειρίας.

Οι μαθητές των Ειδικοτήτων Γεωπονίας και Μηχανολογίας τοποθετήθηκαν σε εταιρείες της Βαρκελώνης (Ισπανία) και οι μαθητές Οικονομίας και Πληροφορικής σε αντίστοιχες στην Πόλη της Μπράγκας (Πορτογαλία).

Οι μαθητές με την ολοκλήρωση του προγράμματος απέκτησαν διπλώματα όπως Europass και τους αποδόθηκαν πιστωτικές μονάδες  με την μέθοδο ECVET από τις εταιρείες σαν απόδειξη των δεξιοτήτων που κατέκτησαν.

Την ολοκληρωμένη δράση που ακλούθησαν οι μαθητές περιελάμβανε εκτός από την τοποθέτηση τους στις εταιρείες, αλλά και πολλές Πολιτιστικές δράσεις για την ολόπλευρη καλλιέργεια τους.

Ο Διευθυντής του ΕΠΑΛ Κ. ΑΧΑΙΑΣ θα ήθελε από την πλευρά του να ευχαριστήσει και να συγχαρεί και τους 24 μαθητές και 6 καθηγητές συνοδούς  που συμμετείχαν στην Δράση και να τονίσει την αναγκαιότητα της στήριξης του Θεσμού της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης από την Τοπική Κοινωνία γιατί υπάρχει το κατάλληλο περιβάλλον να αποφοιτούν τεχνίτες με γνώσεις και δεξιότητες.

Να υπενθυμίσουμε εδώ ότι το ΕΠΑΛ Κ. ΑΧΑΙΑΣ έχει την τιμητική Διάκριση να είναι το μοναδικό σχολείο στην Περιφέρεια της Δυτικής Ελλάδας που έχει εξασφαλισμένη την χρηματοδότηση Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων μέχρι και το 2021.

Την Νέα σχολική χρονιά είναι το μοναδικό σχολείο στην Ελλάδα όπου θα τοποθετήσει αποφοίτους μαθητές για χρονικό διάστημα 3 μηνών στην Κύπρο και επίσης 21 ημέρες για 20 μαθητές για εργασιακή εμπειρία στο Εξωτερικό.

Μαζί με το 4ο Έτος Φοίτησης (Μαθητεία) δίνει πολλές ευκαιρίες, για επαγγελματική αποκατάσταση αποφοίτων.

Στα μέσα Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί και ημερίδα διάχυσης των αποτελεσμάτων και θα αποδοθούν στους μαθητές τα πιστοποιητικά και πτυχία που απόκτησαν.»

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις