Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Απαιτείται είναι ένα οργανωμένο σχέδιο αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών

Απαιτείται είναι ένα οργανωμένο σχέδιο α...

Του Δημήτρη Κατσικόπουλου

Στην αρχαιότητα οι άταφοι νεκροί αποτελούσαν ιερό αντικείμενο και ετύγχαναν λατρευτικών εκδηλώσεων και τιμών. στη σημερινή εποχή φαίνεται ότι αποτελούν αντικείμενο σκύλευσης και προσβολής. Διαφορετικά δεν εξηγείται το γεγονός ότι ο συγκυβερνήτης καμένος (όνομα και πράγμα), κάνοντας δηλώσεις πάνω στα καμένα της αττικής, δεν εφείσθη λόγων και τους επέρριψε ευθύνες.

Εν μέρει μπορεί να έχει δίκιο σχετικά με τις αυθαιρεσίες περί τη δόμηση και τις κατάληψής κοινοχρηστων χωρών, άλλα ξέχνα καθώς φαίνεται ότι εκλέγεται βουλευτής από το 1993 και έχει ψηφίσει πάμπολλες φορές, για νομιμοποιήσεις αυθαίρετων!!

Συγκυβερνά δε από το 2015 με τον κ.  Τσιπρα. Τον κ. Τσιπρα, ο οποίος ανερυθρίαστα δήλωσε ότι αναλαμβάνει την πολίτικη ευθύνη για τον όλεθρο, τον πόνο και τις καταστροφές της αττικής. Προέτρεψε δε και τους υπουργούς του να κάνουν το ίδιο!! οποία ύβρις. Αυτά όμως θα κριθούν σύντομα όταν θα προσφύγει στην ετυμηγορία του ελληνικού λάου, δηλ και των πληγέντων. Καταβάλλει φιλότιμες προσπάθειες να διατηρήσει το image του εξαγγέλλοντας ακόμη και διορισμούς για τις οικογένειες των χαροκαμένων, καθώς και εισαγωγή τους ως υπεραρυθμον στα πανεπιστήμια. Για παραίτηση της κυβέρνησης του ούτε λόγος!!Ας είναι, όλα θα κριθούν.


Γεγονός πάντως είναι ότι μετά από μία φυσική καταστροφή, μία θεομηνία η κάτι αντίστοιχο, η μεν κυβέρνηση προσπαθεί να δικαιολογηθεί, λέγοντας ότι αν δεν ήμασταν και εμείς, η ζημία θα ήταν πολλαπλάσια. η δε αντιπολίτευση να στηλιτεύσει και να καταγγείλει!


Έλεος. Εκείνο που απαιτείται είναι ένα οργανωμένο σχέδιο αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών και κυρίως η πρόληψη. Διαφορετικά θα γινόμαστε στο ίδιο έργο θεατές.
Μεταφέρω την εμπειρία μου από τη θητεία μου στη νομαρχιακή αυτοδιοίκηση Αχαΐας, διότι έκτος των άλλων ο νομάρχης προΐστατο του συντονιστικού νομαρχιακού οργάνου (ΣΝΟ ).


Το ΣΝΟ εσυγκαλειτο με την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου, περί το μήνα Μάιο, με συμμέτοχη όλων των εμπλεκομένων για αντιμετώπιση και πρόληψη φυσικών καταστροφών. Το όργανο αυτό έπρεπε να επικαιροποιησει τα σχεδία και να είναι σε κατάσταση ετοιμότητας. Εκεί λοιπόν ο καθένας έθετε και τα προβλήματα που αντιμετώπιζε, δηλ η πυροσβεστική ζητούσε από το νομάρχη (αναρμόδιος) προμήθεια λάστιχων, το δασαρχείο έλεγε ότι δεν καθάρισε τους αγροτικούς δρόμους λόγω έλλειψής οχημάτων, προσωπικού και κονδυλίων, οι δήμοι αντίστοιχα θέματα κλπ.


Το σχέδιο βέβαια εκπονείτο, εστελλετο στο καθ ύλη αρμόδιο υπ εσωτερικών, άλλα τα προβλήματα και οι έλλειψής υπήρχαν.Αυτά και αυτά θα συζητούμε πάντα εκ των υστέρων. Ας οργανωθούμε κάποτε. Αξίζει να αναφερθεί και το γεγονός της εκπαίδευσης των εμπλεκομένων. Υπάρχει και εδώ θέμα. Πολλά επαφίενται "εις τον πατριωτισμών των Ελλήνων"!!
ως ποτέ όμως.


Σας κούρασα άλλα αξίζει να αναφέρω και τα έξης και εξάγετε τα συμπαρασματα σας.
1) εποχιακός δασοπυροφυλακας συνελήφθη να βάζει φωτιές. Επίσημη αιτιολογία
στην κατάθεση του: "έβαλα τις φωτιές, για να επιδείξω ζήλο κατά την κατάσβεση τους
και να προσληφθώ ως μόνιμος"!!! φυσικά δεν χρειάζεται να αναφέρω πόσα τηλέφωνα δέχθηκα
για το "κάλο παιδί" που κατηγορείτο άδικα.
2)το 2013 εκλήθην να καταθέσω στην ανακρίτρια καθώς και ο δήμαρχος δυτικής αχαιας κ. Διονύσης Γκοτσουλιας, μετά από μηνυτήρια αναφορά δημότη της κάτω Αχαΐας διότι του κατεδαφίσαμε το αυθαίρετο.
ναι μετά την κατεδάφιση των αυθαίρετων στη παράλια της κάτω Αχαΐας.!!! εφαρμόσαμε το νομό
και παρ ολίγο να πάμε ακροατήριο!!
3) το 2007 στις μεγάλες πυρκαγιές της Αιγιαλείας, πυροσβεστικά οχήματα αδυνατούσαν να πλησιάσουν
εστία πυρκαγιάς, διότι κάτοικος της περιοχής είχε μπήξει σιδηροβεργες μπροστά από το σπίτι του, οκτώ τον αριθμό, καταμεσής στην ερώτηση μου" γιατί δεν τις βγάζετε": η απάντηση ήταν, "θα μας πάει για αυτοδικία. Ελλάς το μεγαλείο σου!

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις