Δυναμικό μήνυμα του Προέδρου Ε.Ε.Σ. Νικολάου Οικονομόπουλου από την Πάτρα

Κοινωνία

«Θα δείξουμε το νέο πρόσωπο του Ε.Ε.Σ. και θα ξαναγίνουμε «ένα» με την κοινωνία»

13/07/2018 00:50

Μοιραστείτε το άρθρο:


Διαβάστε επίσης
Πάτρα: Ποια ήταν η Φούλα Παπανδρέου που βρέθηκε νεκρή στο διαμέρισμά της -Εγκληματική ενέργεια "βλέπει" η Ασφάλεια- ΔΕΙΤΕ τι λέει στο thebest.gr η ιατροδικαστής Η Αστυνομία ερευνά όλα τα ενδεχόμενα
Πάτρα: Ποια ήταν η Φούλα Παπανδρέου που βρέθηκε νεκρή στο διαμέρισμά της -Εγκληματική ενέργεια "βλέπει" η Ασφάλεια- ΔΕΙΤΕ τι λέει στο thebest.gr η ιατροδικαστής
"Εφυγε" η πατρινή Νέλλη Βουτσινά, μόλις στα 50 χρόνια τηςΔιαβάστε περισσότερα
"Εφυγε" η πατρινή Νέλλη Βουτσινά, μόλις στα 50 χρόνια της
Σωκράτης Κόκκαλης Jr: Ο χαμός του γελαστού παιδιού σκόρπισε ανείπωτη θλίψη Τεράστιο σοκ για την οικογένεια του
Σωκράτης Κόκκαλης Jr: Ο χαμός του γελαστού παιδιού σκόρπισε ανείπωτη θλίψη
Δυναμικό μήνυμα του Προέδρου Ε.Ε.Σ. Νικολάου Οικονομόπουλου από την Πάτρα «Θα δείξουμε το νέο πρόσωπο του Ε.Ε.Σ. και θα ξαναγίνουμε «ένα» με την κοινωνία»
 

Ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Σ. κ. Νικόλαος Οικονομόπουλος διαβεβαίωσε ότι θα καταπολεμηθούν οι παθογένειες που ζημίωσαν τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό τα προηγούμενα χρόνια και ότι αποτελεί αδιαπραγμάτευτο στόχο να επιτευχθεί οικονομική εξυγίανση.

Όλα αυτά κατά τη χθεσινή επίσκεψή του στο Περιφερειακό Τμήμα του Ε.Ε.Σ. της γενέτειράς του, στην Πάτρα, όπου σε κλίμα συγκινησιακής φόρτισης, καθώς στον συγκεκριμένο χώρο ξεκίνησε τη διαδρομή του ως εθελοντής Ερυθροσταυρίτης, ο κ. Οικονομόπουλος είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με Εθελόντριες της Νοσηλευτικής, ξεδιπλώνοντας το όραμα της νέας Διοίκησης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Με ιδιαίτερη έμφαση γνωστοποίησε τη βούληση της νέας Διοίκησης να αποκατασταθεί πλήρως η σχέση εμπιστοσύνης του Ε.Ε.Σ. με τους πολίτες, ώστε ο Οργανισμός να ξαναγίνει "ένα" με την κοινωνία και να δικαιωθούν ηθικά οι χιλιάδες εργαζομένων και εθελοντών που με ανιδιοτελείς προθέσεις παράγουν ανθρωπιστικό έργο.

Νέες δράσεις, νέο πρόσωπο & συνεργασία Περιφερειακών Τμημάτων Ε.Ε.Σ.

Ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Σ. έδωσε το πρώτο πλαίσιο νέων δράσεων, από τις οποίες, όπως είπε, είναι δυνατή και η εξασφάλιση εσόδων, όπως η «Νοσηλεία στο Σπίτι» κ.α., που μαζί με τις ήδη υπάρχουσες θα «απαντούν» σε όσο το δυνατόν περισσότερες καθημερινές ανάγκες συνανθρώπων μας .

Προέτρεψε επίσης στη συνεργασία μεταξύ των Περιφερειακών Τμημάτων του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού με απώτερο στόχο:

«ο Ε.Ε.Σ. να δείξει ένα νέο πρόσωπο στην κοινωνία. Και το πρόσωπο αυτό είστε εσείς, γιατί εσείς είστε οι Πρωταγωνιστές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Ως εκ τούτου η ελληνική κοινωνία θα γίνεται γνώστης και αποδέκτης του πολύτιμου ανθρωπιστικού έργου σας», επεσήμανε ο κ. Οικονομόπουλος.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στους παλιούς εράνους του Ε.Ε.Σ., τους οποίους, όπως είπε με νόημα, ανέμεναν οι ίδιοι οι πολίτες επιθυμώντας να βοηθήσουν οικονομικά και να επιβεβαιώσουν εμπράκτως την εμπιστοσύνη και την αγάπη τους προς τον Οργανισμό. «Παρά τα όσα έγιναν τα προηγούμενα χρόνια, θα δείξουμε πως ο Ε.Ε.Σ. είμαστε ανθρωπιστικό κίνημα και όχι ένα κλειστό κλαμπ», πρόσθεσε ο κ. Οικονομόπουλος.

Εξόρμηση ενημέρωσης μαθητών για την πρόληψη της κακοποίησης

Με αφορμή την πρόσφατη τραγωδία που συγκλόνισε το πανελλήνιο, με την περίπτωση του 15χρονου από την Αργυρούπολη, ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Σ. ανακοίνωσε ότι ήδη γίνονται ενέργειες προκειμένου, σε συνεννόηση με το Υπουργείο Παιδείας, να ξεκινήσουν τον προσεχή Σεπτέμβριο επισκέψεις Ερυθροσταυριτών στα σχολεία της χώρας, με σκοπό την ενημέρωση και επικοινωνία με τους μαθητές για την πρόληψη της κακοποίησης και του ψυχαναγκασμού.

«Έχουμε τη γνώση και διαθέτουμε την απαιτούμενη υποδομή προκειμένου να επιτελέσουμε αυτό το ιερό καθήκον και σε συνεννόηση με εκπαιδευτικούς και γονείς να πλησιάσουμε τα παιδιά, να τα ενημερώσουμε και να εξασφαλίσουμε έναν σωτήριο δίαυλο επικοινωνίας μαζί τους», τόνισε ο κ. Οικονομόπουλος.

Αποκέντρωση και δικαίωμα εκλέγειν – εκλέγεσθαι στους Εθελοντές

Ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Σ. αναφέρθηκε στην ανάγκη της αποκέντρωσης λέγοντας πως κάθε Περιφερειακό Τμήμα θα πρέπει να μπορεί να λειτουργεί μόνο του, με την υποστήριξη της Κεντρικής Διοίκησης. Το νέο Καταστατικό που διαμορφώνεται από την αρμόδια Επιτροπή θα προβλέπει εκλεγμένα Περιφερειακά Συμβούλια που θα εκλέγουν το Κεντρικό, ενώ οι εθελοντές θα έχουν πλέον το δικαίωμα να γίνουν μέλη και, άρα, το δικαίωμα του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι.

Δημιουργία νέου Ορειβατικού Τμήματος

Ειδικότερα για το Περιφερειακό Τμήμα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στην Πάτρα, ο νέος Πρόεδρος του Ε.Ε.Σ. ανακοίνωσε πως ξεκινούν διαδικασίες με σκοπό να εξασφαλιστεί η δυνατότητα δημιουργίας και λειτουργίας «Τμήματος Ορειβατικής Διάσωσης», στα πρότυπα αυτού που ήδη λειτουργεί με έδρα το Λιτόχωρο.

 

Το thebest.gr δεν υιοθετεί κατ' ανάγκην, τα σχόλια των αναγνωστών και σε περιπτώσεις υβριστικών, χυδαίων και ανακριβών πληροφοριών θα τα διαγράφει.

Δημοσιεύτηκε: 13/07/2018 00:50

Τυπώθηκε: 17/07/2018 11:03

Από: www.thebest.gr/news/index/viewStory/493450

thebest.gr © 2018


κλείσιμο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πάτρα: Ποια ήταν η Φούλα Παπανδρέου που βρέθηκε νεκρή στο διαμέρισμά της -Εγκληματική ενέργεια "βλέπει" η Ασφάλεια- ΔΕΙΤΕ τι λέει στο thebest.gr η ιατροδικαστής Πάτρα: Ποια ήταν η Φούλα Παπανδρέου που βρέθηκε νεκρή στο διαμέρισμά της -Εγκληματική ενέργεια "βλέπει" η Ασφάλεια- ΔΕΙΤΕ τι λέει στο thebest.gr η ιατροδικαστής
"Εφυγε" η πατρινή Νέλλη Βουτσινά, μόλις στα 50 χρόνια της "Εφυγε" η πατρινή Νέλλη Βουτσινά, μόλις στα 50 χρόνια της
Σωκράτης Κόκκαλης Jr: Ο χαμός του γελαστού παιδιού σκόρπισε ανείπωτη θλίψη Σωκράτης Κόκκαλης Jr: Ο χαμός του γελαστού παιδιού σκόρπισε ανείπωτη θλίψη
Σωκράτης Κόκκαλης junior: Ο έρωτας και η σχέση με την κόρη γνωστού εκδότη Σωκράτης Κόκκαλης junior: Ο έρωτας και η σχέση με την κόρη γνωστού εκδότη
Πέθανε ο γιος του Σωκράτη Κόκκαλη, Σωκράτης Πέθανε ο γιος του Σωκράτη Κόκκαλη, Σωκράτης
Πάτρα: Θλίψη για το θάνατο της Μαρίας Κονταξή - Φάλαρη στα 45 της μόλις χρόνια Πάτρα: Θλίψη για το θάνατο της Μαρίας Κονταξή - Φάλαρη στα 45 της μόλις χρόνια
Κηδεύτηκε σε κλίμα συγκίνησης ο Γιώργος Μιχαλόπουλος της οικογένειας "Εντελβάις" -ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ Κηδεύτηκε σε κλίμα συγκίνησης ο Γιώργος Μιχαλόπουλος της οικογένειας "Εντελβάις" -ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ
Έφυγαν από τη ζωή και θα κηδευτούν την Δευτέρα 16, την Τρίτη 17 και την Τετάρτη 18 Ιουλίου 2018 Έφυγαν από τη ζωή και θα κηδευτούν την Δευτέρα 16, την Τρίτη 17 και την Τετάρτη 18 Ιουλίου 2018
35χρονος έχασε τον έλεγχο της μηχανής του και σκοτώθηκε 35χρονος έχασε τον έλεγχο της μηχανής του και σκοτώθηκε