Δυναμικό μήνυμα του Προέδρου Ε.Ε.Σ. Νικολάου Οικονομόπουλου από την Πάτρα

Κοινωνία

«Θα δείξουμε το νέο πρόσωπο του Ε.Ε.Σ. και θα ξαναγίνουμε «ένα» με την κοινωνία»

13/07/2018 00:50

Μοιραστείτε το άρθρο:


Διαβάστε επίσης
Άνδρας βρέθηκε νεκρός σε δωμάτιο ξενοδοχείου της Πάτρας Σε παθολογικά αίτια οφείλεται ο θάνατος του
Άνδρας βρέθηκε νεκρός σε δωμάτιο ξενοδοχείου της Πάτρας
Πάτρα: Καταδρομική τα ξημερώματα στο Αστήρ –Έσπασαν τζάμια, πέταξαν μπογιές κι έγραψαν συνθήματα- ΦΩΤΟΑπό άτομα που φαίνεται να ανήκουν στον αντιεξουσιαστικό χώρο
Πάτρα: Καταδρομική τα ξημερώματα στο Αστήρ –Έσπασαν τζάμια, πέταξαν μπογιές κι έγραψαν συνθήματα- ΦΩΤΟ
Πάτρα: Πέθανε η κόρη του Βλάσση Βελλόπουλου, Αγγελική Σε ηλικία 54 ετών
Πάτρα: Πέθανε η κόρη του Βλάσση Βελλόπουλου, Αγγελική
Δυναμικό μήνυμα του Προέδρου Ε.Ε.Σ. Νικολάου Οικονομόπουλου από την Πάτρα «Θα δείξουμε το νέο πρόσωπο του Ε.Ε.Σ. και θα ξαναγίνουμε «ένα» με την κοινωνία»
 

Ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Σ. κ. Νικόλαος Οικονομόπουλος διαβεβαίωσε ότι θα καταπολεμηθούν οι παθογένειες που ζημίωσαν τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό τα προηγούμενα χρόνια και ότι αποτελεί αδιαπραγμάτευτο στόχο να επιτευχθεί οικονομική εξυγίανση.

Όλα αυτά κατά τη χθεσινή επίσκεψή του στο Περιφερειακό Τμήμα του Ε.Ε.Σ. της γενέτειράς του, στην Πάτρα, όπου σε κλίμα συγκινησιακής φόρτισης, καθώς στον συγκεκριμένο χώρο ξεκίνησε τη διαδρομή του ως εθελοντής Ερυθροσταυρίτης, ο κ. Οικονομόπουλος είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με Εθελόντριες της Νοσηλευτικής, ξεδιπλώνοντας το όραμα της νέας Διοίκησης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Με ιδιαίτερη έμφαση γνωστοποίησε τη βούληση της νέας Διοίκησης να αποκατασταθεί πλήρως η σχέση εμπιστοσύνης του Ε.Ε.Σ. με τους πολίτες, ώστε ο Οργανισμός να ξαναγίνει "ένα" με την κοινωνία και να δικαιωθούν ηθικά οι χιλιάδες εργαζομένων και εθελοντών που με ανιδιοτελείς προθέσεις παράγουν ανθρωπιστικό έργο.

Νέες δράσεις, νέο πρόσωπο & συνεργασία Περιφερειακών Τμημάτων Ε.Ε.Σ.

Ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Σ. έδωσε το πρώτο πλαίσιο νέων δράσεων, από τις οποίες, όπως είπε, είναι δυνατή και η εξασφάλιση εσόδων, όπως η «Νοσηλεία στο Σπίτι» κ.α., που μαζί με τις ήδη υπάρχουσες θα «απαντούν» σε όσο το δυνατόν περισσότερες καθημερινές ανάγκες συνανθρώπων μας .

Προέτρεψε επίσης στη συνεργασία μεταξύ των Περιφερειακών Τμημάτων του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού με απώτερο στόχο:

«ο Ε.Ε.Σ. να δείξει ένα νέο πρόσωπο στην κοινωνία. Και το πρόσωπο αυτό είστε εσείς, γιατί εσείς είστε οι Πρωταγωνιστές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Ως εκ τούτου η ελληνική κοινωνία θα γίνεται γνώστης και αποδέκτης του πολύτιμου ανθρωπιστικού έργου σας», επεσήμανε ο κ. Οικονομόπουλος.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στους παλιούς εράνους του Ε.Ε.Σ., τους οποίους, όπως είπε με νόημα, ανέμεναν οι ίδιοι οι πολίτες επιθυμώντας να βοηθήσουν οικονομικά και να επιβεβαιώσουν εμπράκτως την εμπιστοσύνη και την αγάπη τους προς τον Οργανισμό. «Παρά τα όσα έγιναν τα προηγούμενα χρόνια, θα δείξουμε πως ο Ε.Ε.Σ. είμαστε ανθρωπιστικό κίνημα και όχι ένα κλειστό κλαμπ», πρόσθεσε ο κ. Οικονομόπουλος.

Εξόρμηση ενημέρωσης μαθητών για την πρόληψη της κακοποίησης

Με αφορμή την πρόσφατη τραγωδία που συγκλόνισε το πανελλήνιο, με την περίπτωση του 15χρονου από την Αργυρούπολη, ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Σ. ανακοίνωσε ότι ήδη γίνονται ενέργειες προκειμένου, σε συνεννόηση με το Υπουργείο Παιδείας, να ξεκινήσουν τον προσεχή Σεπτέμβριο επισκέψεις Ερυθροσταυριτών στα σχολεία της χώρας, με σκοπό την ενημέρωση και επικοινωνία με τους μαθητές για την πρόληψη της κακοποίησης και του ψυχαναγκασμού.

«Έχουμε τη γνώση και διαθέτουμε την απαιτούμενη υποδομή προκειμένου να επιτελέσουμε αυτό το ιερό καθήκον και σε συνεννόηση με εκπαιδευτικούς και γονείς να πλησιάσουμε τα παιδιά, να τα ενημερώσουμε και να εξασφαλίσουμε έναν σωτήριο δίαυλο επικοινωνίας μαζί τους», τόνισε ο κ. Οικονομόπουλος.

Αποκέντρωση και δικαίωμα εκλέγειν – εκλέγεσθαι στους Εθελοντές

Ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Σ. αναφέρθηκε στην ανάγκη της αποκέντρωσης λέγοντας πως κάθε Περιφερειακό Τμήμα θα πρέπει να μπορεί να λειτουργεί μόνο του, με την υποστήριξη της Κεντρικής Διοίκησης. Το νέο Καταστατικό που διαμορφώνεται από την αρμόδια Επιτροπή θα προβλέπει εκλεγμένα Περιφερειακά Συμβούλια που θα εκλέγουν το Κεντρικό, ενώ οι εθελοντές θα έχουν πλέον το δικαίωμα να γίνουν μέλη και, άρα, το δικαίωμα του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι.

Δημιουργία νέου Ορειβατικού Τμήματος

Ειδικότερα για το Περιφερειακό Τμήμα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στην Πάτρα, ο νέος Πρόεδρος του Ε.Ε.Σ. ανακοίνωσε πως ξεκινούν διαδικασίες με σκοπό να εξασφαλιστεί η δυνατότητα δημιουργίας και λειτουργίας «Τμήματος Ορειβατικής Διάσωσης», στα πρότυπα αυτού που ήδη λειτουργεί με έδρα το Λιτόχωρο.

 

Το thebest.gr δεν υιοθετεί κατ' ανάγκην, τα σχόλια των αναγνωστών και σε περιπτώσεις υβριστικών, χυδαίων και ανακριβών πληροφοριών θα τα διαγράφει.

Δημοσιεύτηκε: 13/07/2018 00:50

Τυπώθηκε: 18/02/2019 02:43

Από: www.thebest.gr/news/index/viewStory/493450

thebest.gr © 2019


κλείσιμο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πάτρα: Αλυτρωτικά μηνύματα στην εκδήλωση των Βορειοηπειρωτών- Αποχώρησαν Φορείς, δεν κατέθεσε το στεφάνι της Περιφέρειας ο Αλεξόπουλος        Πάτρα: Αλυτρωτικά μηνύματα στην εκδήλωση των Βορειοηπειρωτών- Αποχώρησαν Φορείς, δεν κατέθεσε το στεφάνι της Περιφέρειας ο Αλεξόπουλος
Ο «πιο... σέξι γιατρός» σπούδασε στην Πάτρα κι έγινε γνωστός ως χορευτής- Σήμερα έχει το δικό του ιατρείο και μιλάει στο thebest Ο «πιο... σέξι γιατρός» σπούδασε στην Πάτρα κι έγινε γνωστός ως χορευτής- Σήμερα έχει το δικό του ιατρείο και μιλάει στο thebest
Έφυγαν από τη ζωή και θα κηδευτούν τη Δευτέρα 18 και την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2019 Έφυγαν από τη ζωή και θα κηδευτούν τη Δευτέρα 18 και την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2019
Άνδρας βρέθηκε νεκρός σε δωμάτιο ξενοδοχείου της Πάτρας Άνδρας βρέθηκε νεκρός σε δωμάτιο ξενοδοχείου της Πάτρας
Πάτρα: Καταδρομική τα ξημερώματα στο Αστήρ –Έσπασαν τζάμια, πέταξαν μπογιές κι έγραψαν συνθήματα- ΦΩΤΟ Πάτρα: Καταδρομική τα ξημερώματα στο Αστήρ –Έσπασαν τζάμια, πέταξαν μπογιές κι έγραψαν συνθήματα- ΦΩΤΟ
Πάτρα: Πέθανε η κόρη του Βλάσση Βελλόπουλου, Αγγελική Πάτρα: Πέθανε η κόρη του Βλάσση Βελλόπουλου, Αγγελική
Πάτρα: Σφοδρή σύγκρουση δύο Ι.Χ. - Όχημα προσγειώθηκε με την πόρτα του συνοδηγού- Τραυματίστηκε μια γυναίκα – ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ Πάτρα: Σφοδρή σύγκρουση δύο Ι.Χ. - Όχημα προσγειώθηκε με την πόρτα του συνοδηγού- Τραυματίστηκε μια γυναίκα – ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ
Πάτρα: Καταδρομική τα ξημερώματα στο Αστήρ –Έσπασαν τζάμια κι έγραψαν συνθήματα Πάτρα: Καταδρομική τα ξημερώματα στο Αστήρ –Έσπασαν τζάμια κι έγραψαν συνθήματα
Αγχώθηκε αλλά πήρε στη Σπάρτη το δεύτερο «διπλό» της χρονιάς η Παναχαϊκή Αγχώθηκε αλλά πήρε στη Σπάρτη το δεύτερο «διπλό» της χρονιάς η Παναχαϊκή
Ισχυρός σεισμός στην Πελοπόννησο Ισχυρός σεισμός στην Πελοπόννησο