Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Το Σάββατο η εκκλησία μας τιμά την Αγία Κυριακή

Το Σάββατο η εκκλησία μας τιμά την Αγία Κυριακή

Στο ναό Αγ. Βασιλείου και σ' ένα εκκλησάκι στου Διάκου θα γίνει θρησκευτική πανήγυρη

Τη μνήμη της Αγίας μεγαλομάρτυρος Κυριακής τιμά η Εκκλησία μας το Σάββατο 7 Ιουλίου. Στην Πάτρα υπάρχει εικόνα της Αγίας στον ιερό ναό Αγίου Βασιλείου στην ομώνυμη περιοχή όπου και θα πραγματοποιηθεί το πρωί του Σαββάτου πανηγυρική Θεία λειτουργία. Ακόμα στην Πάτρα εκτός από το ναό στην περιοχή Αγίου Βασιλείου υπάρχει κι ένα μικρό ιδιωτικό εκκλησάκι αφιερωμένο στη μνήμη της Αγίας Κυριακής, στην περιοχή του Διάκου κοντά στο Γηροκομειό που επίσης την ημέρα αυτή ανοίγει και πανηγυρίζει.

Η Αγία Κυριακή μαρτύρησε για την χριστιανική πίστη της, δια αποκεφαλισμού σε ηλικία μόλις 21 ετών. Είναι η πολιούχος Αγία της πόλης των Σερβίων στην Κοζάνη. Επίσης σε πολλά μέρη της Ελλάδας υπάρχουν εκκλησάκια που γιορτάζουν και τιμούν τη μνήμη της.

Οι κάτοικοι που κατέβηκαν και εγκαταστάθηκαν στην ευρύτερη περιοχή του Ρίου και του Αγ. Βασιλείου στο δεύτερο μισό του 19ου αιώνα είχαν μεταφέρει από τη Νωνάκριδα την εικόνα της Αγίας Κυριακής και έχτισαν στη συνέχεια την εκκλησία του Αγίου Βασιλείου από όπου και πήρε το όνομα του το χωριό.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις