Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Αύριο Τρίτη η κηδεία της Τζέσης Παπουτσή - Η πρώτη παράσταση με την οποία ήρθε στην Πάτρα

Αύριο Τρίτη η κηδεία της Τζέσης Παπουτσή...

Ήταν στο χορό της θρυλικής παράστασης "Εκκλησιάζουσες" του Εθνικού το '81

Η δυσάρεστη είδηση ότι η γνωστή και τόσο αγαπητή ηθοποιός Τζέση Παπουτσή έσβησε στα 62 της μόλις χρόνια την Κυριακή 1/7/2018, μετά από σκληρή «μάχη» που έδωσε με τον καρκίνο (είχε διαγνωστεί με όγκο στο κεφάλι) λύπησε πολλούς.

Όπως έγινε γνωστό, η κηδεία της δημοφιλούς ηθοποιού θα γίνει την Τρίτη 3/7), στο Γ' Νεκροταφείο Νίκαιας, στις 15:15 το μεσημέρι. Σύμφωνα με ανάρτηση της Μαίρης Μπάρκουλη, η οικογένεια της ηθοποιού απευθύνει παράκληση, αντί στεφάνων, να δοθούν χρήματα στο «Σπίτι του Ηθοποιού».

Η Τζέση Παπουτσή υπήρξε μία μπριόζα καλλιτέχνις, πληθωρική και μεγάλο ταλέντο, με ένα χαρακτηριστικό πηγαίο, τρανταχτό γέλιο. Η είδηση ότι έφυγε από τη ζωή πραγματικά λύπησε και συγκλόνισε το πανελλήνιο, και τους συναδέλφους της, καθώς η Τζέση Παπουτσή ήταν από τα πιο αγαπητά και καλόγνωμα πρόσωπα του χώρου.

Η Τζέση Παπουτσή όπως θύμισε στο thebest.gr, ο Ανδρέας Α. Ανδριόπουλος είχε πρωτοέρθει στην Πάτρα με την θρυλική παράσταση του Εθνικού Θεάτρου, «Εκκλησιάζουσες» σε σκηνοθεσία του Αλέξη Σολομού με την Μαίρη Αρώνη, τον Ντίνο Ηλιόπουλο και τον Παντελή Ζερβό, και έπαιζε τότε στον Χορό μαζί με την Κάρμεν Ρουγγέρη, την Πένυ Παπουτσή, κ.α. Η παράσταση εκείνη ήταν η εναρκτήρια του θεσμού του Φεστιβάλ Πάτρας του ΟΚΠΕ τον Αύγουστο του 1981.

Η Τζέση Παπουτσή είχε έρθει και με την παράσταση της Μιμής Ντενίση «Θεοδώρα» που είχε ανέβει στο Φρούριο του Ρίου ενώ όπως μας είπε ο κ. Ανδριόπουλος ήταν και πάλι στο Φεστιβάλ Πάτρας προ περίπου δέκα ετών και θυμάται πως μετά την παράσταση είχαν δειπνήσει μαζί (ήταν και ο σύζυγος της Γιάννης Μανιός) και του είχε μείνει χαραγμένη στο νου το χιούμορ της Τζέσης Παπουτσή.

Η χαμογελαστή ηθοποιός νοσηλευόταν τους τελευταίους μήνες στο νοσοκομείο «Γ. Γενημματάς». Είχε διαγνωστεί το 2011 με όγκο στο κεφάλι (μηνιγγίωμα) και είχε υποβληθεί σε πολύωρη χειρουργική επέμβαση σε κλινική της Σκωτίας, έχοντας στο πλευρό το γιο της από τον πρώτο της γάμο με τον ηθοποιό Θάνο Καληώρα, Γιώργο Καληώρα και το δεύτερο σύζυγό της, Γιάννη Μανιό.

Κανείς δεν είχε μάθει τότε κάτι, παρά μόνο όταν μετά από καιρό, αποκάλυψε την περιπέτεια της υγείας της η ίδια η ηθοποιός.

«Όταν μου έτυχε αυτό, έκανα τον σταυρό μου και είπα: "Αν θες, Χριστέ μου, να γυρίσω, να αγκαλιάσω τους ανθρώπους μου, να γυρίσω, αν δεν θες...". Κι έτσι γύρισα και είμαι μία χαρά. Είναι κάτι για το οποίο δεν μπορείς να κάνεις τίποτα. Αυτές είναι δοκιμασίες», είχε δηλώσει σε συνέντευξή της η Τζέση Παπουτσή.

Η παράσταση «Εκκλησιάζουσες» του Εθνικού είχε ανέβει το ’81 και στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου, και μετά στην Πάτρα στις 13/8/1981 όπου τότε λόγω της τεράστιας προσέλευσης αποφασίστηκε να δοθεί και 2η παράσταση το ίδιο βράδυ τα μεσάνυχτα!

Η Μαίρη Αρώνη που ήταν η Πραξαγόρα στις "Εκκλησιάζουσες" το '81 - Η φωτ. είναι από το retromaniax.gr.

Η Μαίρη Αρώνη που ήταν η Πραξαγόρα στις ...

Η Μαίρη Αρώνη που ήταν η Πραξαγόρα στις "Εκκλησιάζουσες" το '81 - Η φωτ. είναι από το retromaniax.gr.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight