Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: «Ανάποδα» μέχρι τις 11 το πρωί η οδός Κανακάρη – «Πείραμα» για τα αστικά λεωφορεία

Πάτρα: «Ανάποδα» μέχρι τις 11 το πρωί η ...

Αντιδράσεις από κατοίκους της περιοχής

Ως έξοδος της Πάτρας λειτουργεί πιλοτικά από τις 6 το πρωί η οδός Κανακάρη από την Αγίας Σοφίας μέχρι  την Αράτου. Το μέτρο θα ισχύσει μέχρι και τις 11:00 το πρωί, με σκοπό θα διαπιστωθεί κατά πόσο είναι δυνατή η διέλευση αστικών λεωφορείων σε όλα τα σημεία της οδού.

Το πιλοτικό μέτρο εφαρμόζεται στο πλαίσιο της εφαρμογής του γενικότερου κυκλοφοριακού σχεδιασμού, που θα γίνει με την ολοκλήρωση της μικρής περιμετρικής ξεκινάει από την περιοχή των Ταμπαχάνων, στην άνω πόλη και καταλήγει στην νέα εθνική οδό Πατρών – Αθηνών.

Σύμφωνα με όσα έχουν σχεδιαστεί, η οδός Κανακάρη θα μετατραπεί, αφού πρώτα αντιδρομηθεί, στη βασική οδική αρτηρία εξόδου προς την νέα εθνική οδό Πατρών - Αθηνών, ενώ ένας ακόμη κεντρικός δρόμος της Πάτρας, η οδός Κορίνθου θα αντιδρομηθεί και αυτή και θα γίνει η βασική είσοδος από την Πατρών - Αθηνών.

Μετά τη διάνοιξη της Κανακάρη θα δρομολογηθούν οι διαδικασίες για τη μερική πεζοδρόμηση της οδού Μαιζώνος από την οδό Αράτου έως την οδό Γούναρη.

Ωστόσο, τόσο το Αστικό ΚΤΕΛ, όσο και οι κάτοικοι της Κανακάρη, έχουν αντιρρήσεις για τον σχεδιασμό. Από πλευράς ΚΤΕΛ υπάρχει η άποψη πως υπάρχουν σοβαρά προβλήματα τα οποία εντοπίζονται στον μεγάλο αριθμό των μετακινούμενων πολιτών από τις οδούς Ερμού, Μαιζώνος, Κορίνθου, Ρήγα Φεραίου, οι οποίοι με την αντιδρόμηση θα είναι υποχρεωμένοι να φτάσουν (με τα πόδια) στην Κανακάρη για να επιβιβαστούν στα λεωφορεία.

Από την πλευρά των κατοίκων, αναφέρεται ότι δεν υπάρχει επικαιροποιημένη και σύγχονη κυκλοφοριακής μελέτη για το θέμα της αντιδρόμησης των οδών Κορίνθου και Κανακάρη.

Παράλληλα κατηγορούν τη δημοτική Αρχή της Πάτρας ότι επιχειρεί εν κρυπτώ τη δοκιμαστική αντιδρόμηση της Κανακάρη προκειμένου να διαπιστώσει στην πράξη εάν χωράει να περάσει το αρθρωτό-συρόμενο λεωφορείο του αστικού ΚΤΕΛ.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις