Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

"Χάνεται" για λίγο το καλοκαίρι - Η πρόγνωση του καιρού στην Πάτρα και τη Δυτική Ελλάδα

"Χάνεται" για λίγο το καλοκαίρ...

Από τον Νίκο Σερέτη

Αλλάζει ο καιρός από απόψε σταδιακά σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ. Τα φαινόμενα θα επηρεάσουν την Πάτρα και τη Δυτική Ελλάδα. Δείτε την πρόγνωση του καιρού από τον Νίκο Σερέτη.


Ψυχρή λίμνη κατερχόμενη από την βόρεια-βορειοδυτική Ευρώπη αναμένεται να αποκοπεί από την γενικότερη ατμοσφαιρική κυκλοφορία και να κινηθεί προς τα νοτιοανατολικά αυξάνοντας κατακόρυφα τους δείκτες αστάθειας στην τροπόσφαιρα άνωθεν της χώρας μας, παραμένοντας, στροβιλιζόμενη, εντός αυτής σχεδόν καθ'όλη την διάρκεια του ερχόμενου τριημέρου 15=17 Ιουνίου.
Θα αποτελέσει το δυναμικό αίτιο που σε συνδυασμό με την προηγηθείσα θερμή περίοδο (θερμικό αίτιο) θα δημιουργήσουν ένα ''εκρηκτικό'' κοκτέιλ για πολλές περιοχές και έτσι θα έχουμε την εκδήλωση ισχυρών βροχών και καταιγίδων και σε ηπειρωτικά αλλά και σε παράκτια τμήματα.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Παρασκευή 15/6: Εξαιρετικά άστατος καιρός αναμένεται με ισχυρές βροχές και καταιγίδες κατά περιόδους μέσα στην ημέρα στο μεγαλύτερο τμήμα της δυτική χώρας (και σε ηπειρωτικά και σε παράκτια τμήματα).Η θερμοκρασία ως προς τις μέγιστες τιμές της δεν θα ξεπεράσει τους 24-26oC κατά μέσον όρο και οι άνεμοι θα πνέουν στο βόρειο Ιόνιο μεταβλητοί στα 2-3bf και στα νότια τμήματα δυτικοί-νοτιοδυτικοί 4-5bf.

Σάββατο 16/6: Διατηρείται η έντονη αστάθεια κατά την διάρκεια των μεταμεσονύχτιων ωρών στο Ιόνιο και το μεσημέρι-απόγευμα στα ηπειρωτικά τμήματα με έντονα κατά τόπους φαινόμενα εκ νέου.Ο υδράργυρος δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή με τους ανέμους να πνέουν από δυτικές γενικά διευθύνσεις στα 4-5 και στα νότια τμήματα του Ιονίου πελάγους 6bf.

Κυριακή 17/6:Με την σταδιακή εξασθένιση του δυναμικού αιτίου η αστάθεια δείχνει να απασχολεί περισσότερο ηπειρωτικές περιοχές κατά την διάρκεια των μεσημβρινών και απογευματινών ωρών της ημέρας.Η θερμοκρασία και πάλι δεν αναμένεται να διαφοροποιηθεί σημαντικά σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες.Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα εξακολουθήσουν να είναι δυτικών συνιστωσών με εντάσεις στα 3-4bf.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΠΑΤΡΑΣ

Παρασκευή 15/6: Έντονη αστάθεια στην πόλη, η οποία συγκεντρώνει σημαντικότατες πιθανότητες για ισχυρές βροχές και καταιγίδες στο διάστημα μεταξύ μεσημβρινών και πρώτων βραδινών ωρών.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21-25oC και οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί-νοτιοδυτικοί 4-5bf.

Σάββατο 16/6: Κατά την διάρκεια της νύχτας καταιγίδα πιθανόν να απασχολήσει τα δυτικότερα τμήματα του νομού.Μετέπειτα, κατά την διάρκεια της ημέρας τα φαινόμενα φαίνεται να απασχολούν αρχικά πιο ηπειρωτικές περιοχές του νομού.Υπάρχει πιθανότητα να επηρεαστούν και πεδινά τμήματα, συμπεριλαμβανομένης και της πόλης από αργά το μεσημέρι μέχρι και νωρίς το βράδυ.Η θερμοκρασία θα παραμείνει αμετάβλητη, ενώ οι δυτικοί-νοτιοδυτικοί άνεμοι θα εξακολουθήσουν να πνέουν στην περιοχή στα 3-4bf.

Κυριακή 17/6:Είναι η ημέρα που συγκεντρώνει τις λιγότερες πιθανότητες να επηρεαστεί η πόλη από κάποια φαινόμενα, τα οποία θα επιμείνουν στα εσωτερικότερα τμήματα του νομού Αχαΐας κατά την διάρκεια του μεσημεριού και του απογεύματος.Ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 19-26oC, την στιγμή που οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές-νοτιοδυτικές διευθύνσεις 2-3bf.


Τάση Έως Τα Μέσα Της Ερχόμενης Εβδομάδας:Τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία δείχνουν διατήρηση του ίδιου μοτίβου στις καιρικές συνθήκες τουλάχιστον μέχρι και τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας (έως 20/6), καθώς οι ασταθείς αέριες μάζες αναμένεται να διατηρηθούν άνωθεν της χώρας.Υποψήφια ημέρα για εντονότερα φαινόμενα η Τρίτη, ενώ ο υδράργυρος θα κυμανθεί στα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

ΥΓ: Τα φαινόμενα κατά τόπους δεν αποκλείεται να συνοδεύονται και από χαλαζοπτώσεις και από κεραυνική δραστηριότητα, γι'αυτό ας δοθεί η απαιτούμενη προσοχή κατά την ώρα εκδήλωσης των φαινομένων.



Επιμέλεια Πρόγνωσης:Νικόλας Σερέτης
Ρωμανός Πατρών
&
Για τοwww.meteoclub.gr:Nick-Stormlover

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις