Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

«Πατρινή Παιδική Εξοχή» στα Ροίτικα: Ένας χώρος που ξαναζωντανεύει μετά από 40 χρόνια! ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

«Πατρινή Παιδική Εξοχή» στα Ροίτικα: Ένα...
Βγενόπουλος Φάνης

Εκεί θα λειτουργήσουν οι παιδικές κατασκηνώσεις του Δήμου Πατρέων

Ένα μικρό θαύμα συντελέστηκε στα Ροίτικα της Πάτρας. Ένας παραθαλάσσιος χώρος – φιλέτο, που ήταν σε εγκατάλειψη για δεκαετίες, με κτίρια έτοιμα να πέσουν από τη φθορά του αδυσώπητου χρόνου, μεταμορφώθηκε σε ένα σύγχρονο πολυχώρο.

Πελετίδης: Κανείς να μην λείψει από τις κινητοποιήσεις κατά της ανεργίας

Και αυτό χάρη στις προσπάθειες των εργαζομένων του Δήμου της Πάτρας, οι οποίοι μετά την αρχική απελπισία όταν αντίκρισαν τα κτίρια, «σήκωσαν τα μανίκια» και μετέτρεψαν σε καινούργιες τις εγκαταστάσεις της πάλαι ποτέ «Πατρινής Παιδικής Εξοχής».

Στο χώρο θα λειτουργήσει από τις 30 Ιουνίου η δεύτερη παιδική κατασκήνωση του Δήμου Πατρέων, φιλοξενώντας συνολικά 300 παιδιά.

Με την ευκαιρία αυτή, η δημοτική Αρχή κάλεσε τους εκπροσώπους των Μέσων Ενημέρωσης και τους παρουσίασε τις εγκαταστάσεις, οι οποίες σε λίγες ημέρες θα πάρουν ξανά ζωή, μετά από πολλές δεκαετίες.

Όπως εξήγησε ο πρόεδρος της κοινότητας Ροϊτίκων, Αργύρης Φιλιππόπουλος, στο χώρο λειτούργησε από τη δεκαετία του 1930 μέχρι και το 1960 η «Πατρινή Παιδική Εξοχή». Έκτοτε ο χώρος, συνολικής έκτασης τεσσάρων στρεμμάτων με τις εγκαταστάσεις του, εγκαταλείφτηκε στην τύχη του.

Το 2002, έγινε μια αίθουσα από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση και αυτό ήταν.

Πάλι στην αφάνεια…

Μέχρι το 2018, όπου ο Δήμος μετά από παρότρυνση του κ. Φιλιππόπουλου ανέλαβε να ξαναδημιουργήσει το χώρο.

Μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου ο δήμαρχος Κώστας Πελετίδης, ευχαρίστησε όλους τους εργαζόμενους του Δήμου Πατρέων, οι οποίοι συνέβαλαν καθοριστικά στην ανακαίνιση του χώρου, λέγοντας χαρακτηριστικά πως ο Δήμος διαθέτει «καταπληκτικούς εργαζόμενους» οι οποίοι με απίστευτο επαγγελματισμό έχουν μετατρέψει την πόλη σε εργοτάξιο.

Μάλιστα, σε άλλο σημείο της τοποθέτησής του, ο Κώστας Πελετίδης έκανε λόγο για μια πρωτοφανή προσπάθεια εκ μέρους των εργαζομένων, ώστε να παρέχουν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες στα 1.200 παιδιά που φέτος θα λάβουν μέρος στις ημερήσιες κατασκηνώσεις του Δήμου στην Πλαζ και στα Ροίτικα.

Ο Δήμαρχος, τόνισε ότι «αυτό που βλέπουμε εδώ είναι ζωντανό παράδειγμα του τι μπορούμε να κάνουμε με τους εργαζόμενους του Δήμου», τους οποίους ευχαρίστησε, υπογραμμίζοντας ότι «όλη η Πάτρα είναι ένα εργοτάξιο. Χτίζεται ξανά. Και γι  αυτό επιμένουμε και διεκδικούμε προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στο Δήμο, για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών».

«Δουλέψαμε με μεράκι και με σεβασμό στο κτίριο που ήταν υπό κατεδάφιση» ανέφερε στη συνέντευξη ο πολιτικός μηχανικός Αντώνης Δαλαγιώργος, ενώ ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Αρχιτεκτονικού Σχεδιασμού Νίκος Μωραίτης, υπογράμμισε ότι σχεδόν το σύνολο των εργασιών στα κτίρια και τον περιβάλλοντα χώρο, έγιναν από έμπειρους και επαγγελματίες τεχνίτες των δημοτικών συνεργείων, μόνιμους και συμβασιούχους.

Αυτές είναι οι διαδρομές της διπλής αυριανής πορείας κατά της ανεργίας στην Πάτρα-ΧΑΡΤΕΣ- Πώς θα πρέπει να...κινηθείτε...

«Όταν πρωτοήρθαμε στο χώρο απελπιστήκαμε, αλλά γρήγορα σηκώσαμε τα μανίκια και πιάσαμε δουλειά» είπε από την πλευρά του ο διευθυντής Πρασίνου του Δήμου Παναγιώτης Κωστόπουλος για να  προσθέσει πως η ίδια ομάδα εργαζομένων, έφτιαξε το Νότιο Πάρκο, τις εγκαταστάσεις της Πλαζ και τώρα διαμορφώνει το νέο πάρκο στα Ροίτικα, στο χώρο όπου παλιά λειτουργούσε το παζάρι.

Ο νέος χώρος των παιδικών κατασκηνώσεων στα Ροίτικα, περιλαμβάνει τραπεζαρία, ιατρείο, τουαλέτες, ντουζιέρες, γήπεδα άμμου, αίθουσα εκδηλώσεων και πράσινο. Οι δε εργασίες βρίσκονται στην τελική φάση διαμόρφωσης, ώστε όλα να είναι έτοιμα μέχρι τις 30 Ιουνίου που θα ξεκινήσει η κατασκηνωτική περίοδος.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις