Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Το καλοκαίρι είναι για τα καλά...εδώ! Έντονο κύμα ζέστης σήμερα στα Δυτικά της χώρας- Ενδείξεις ότι η θερμοκρασία θα ξεπεράσει τους 35 βαθμούς-ΠΙΝΑΚΕΣ

Το καλοκαίρι είναι για τα καλά...εδώ! Έν...

Θα δροσίσει από αύριο Σάββατο

Έντονο θα είναι σήμερα το αίσθημα ζέστης στην Πάτρα και τη Δυτική Ελλάδα γενικότερα με τον υδράργυρο το μεσημέρι να σκαρφαλώνει πάνω από τους 30 βαθμούς Κελσίου. Οι μετεωρολογικές εκτιμήσεις για το πρώτο έντονο κύμα ζέστης του φετινου καλοκαιριού ωστόσο διαφέρουν αρκετά. Αργά χθες το βράδυ τα τρία πιο γνωστά μετεωρολογικά site έδιναν αρκετά διαφοροποιημένες εκτιμήσεις σχετικά με τη θερμοκρασία που αναμένεται να επικρατήσει σήμερα το μεσημέρι στην πόλη της Πάτρας.

Η Εθνική μετεωρολογική υπηρεσία εκτιμά οτι η θερμοκρασία θα φθάσει στην Αχαϊκή πρωτεύουσα στους 33 βαθμούς Κελσίου.

Το meteo και το freemeteo ανεβάζουν κατά πολύ την εκτίμησή τους για τη θερμοκρασία και δίνουν... καύσωνα 38-39 βαθμών Κελσίου.

freemeteo

freemeteo

freemeteo

meteo

meteo

meteo

O γνωστός μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου με ανάρτησή του στο διαδίκτυο κάνει λόγο για …καιροτρομολαγνία από κάποιους με το που θα πάρει την ανιούσα ο υδράργυρος.

«Αναρωτιέμαι τι θα γράψουν όταν θα μας έρθει ένας πραγματικός και κυρίως πανελλαδικός καύσωνας!» λεει ο μετεωρολόγος και αναφέρεται στις προγνώσεις του για σήμερα Παρασκευή και το Σαββατοκύριακο.

«Καταρχήν προσοχή! Επικίνδυνοι για πυρκαγιές οι ξηροι νοτιανατολικοι άνεμοι (6-7 και τοπικά 8μποφόρ) που αναμένεται να επικρατήσουν στα δυτικά την Παρασκευή και οι βορειοδυτικοί άνεμοι που θα επικρατήσουν το Σάββατο κατά τόπους!

Καύσωνας ή πολλή ζέστη;

Για να ξεκαθαρίσω λίγο τα πράγματα: Ναι το κύμα ζέστης της Παρασκευής, θα είναι έντονο κυρίως στη δυτική Ελλάδα κατά τη διάρκεια της ημέρας όπου στις περισσότερες περιοχές ο υδράργυρος θα φτάσει τους 38 βαθμούς κατά μέσο όρο, και πολύ τοπικά ίσως τους ξεπεράσει έναν με δύο βαθμούς, ενώ οι πολύ ενισχυμένοι Νοτιανατολικοί άνεμοι που θα επικρατήσουν στα Επτάνησα, την Ηπειρο, τη δυτικη Στερεα και την Δυτικη Πελοποννησο θα είναι ιδιαίτερα ξηροί και πολύ επικίνδυνοι για πυρκαγιές!

Σε αρκετές όμως υπόλοιπες περιοχές της χωρας μας η θερμοκρασία δεν δείχνει να ξεφεύγει πάνω απο τους 35 βαθμούς αλλά και στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη η θερμοκρασία ακόμα και αργά το μεσημερι δεν δείχνει να ξεπερνα τους 31-33 βαθμους.

Δύσκολη βέβαια θα είναι η νύχτα προς το Σάββατο καθώς τα θερμομετρα μπορεί να μην κατέβουν και στις δύο πόλεις αλλά και σε αρκετά αστικά κέντρα κάτω απο τους 25-26 βαθμούς καθώς τις νυχτερινές ώρες της Παρασκευής προς το Σάββατο αναμένεται να περάσει η αναμενόμενη θερμή αέρια μάζα πάνω απο τις περισσότερες περιοχές του Ελλαδικού χώρου!

Κατά τη διάρκεια πάντως του Σαββατου πρώτα στα βορειοδυτικά και μέχρι το βράδυ σε όλη σχεδον τη χώρα το έντονο αυτό κύμα ζέστης με τη βοήθεια δροσερότερων βορειοδυτικών, κατά τόπους μάλιστα ισχυρών ανέμων, αναμένεται να υποχωρήσει !

Καύσωνα έχουμε οταν:

1. H μέγιστη θερμοκρασία είναι μεγαλύτερη των 37 βαθμών Κελσίου (θερμοκρασία σώματος).

2. H ελάχιστη θερμοκρασία (τη νύχτα και τις πρώτες πρωινές ώρες) είναι μεγαλύτερη των 26 βαθμών Κελσίου.

3.Επικρατεί άπνοια ή ασθενείς άνεμοι και το θερμοκρασιακό εύρος (ημέρας και νύχτας) είναι μικρό.

4. Οι υψηλές θερμοκρασίες παρατηρούνται σε μεγάλη γεωγραφική έκταση και όχι τοπικά και η διάρκειά τους υπερβαίνει τις τρεις ημέρες.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις