Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Η Πατρινή Sma Rag Da εμφανίστηκε στο TEDxAthens 2018 & τραγούδησε "Τσοπανάκος Ήμουνα"

Η Πατρινή Sma Rag Da εμφανίστηκε στο TED...

Το ταλαντούχο κορίτσι διασκεύασε 2 παραδοσιακά κομμάτια της αγαπημένης της Ηπείρου

Η νεαρή μουσικός και ερμηνεύτρια Σμαράγδα Αλεξανδρή – Sma Rag Da επέστρεψε από την Αγγλία όπου πραγματοποίησε σπουδές πάνω στη μουσική και πριν λίγες μέρες, το περασμένο Σάββατο 2 Ιουνίου έκανε μία live εμφάνιση στο TEDxAthens 2018, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος - ΚΠΙΣΝ μπροστά σ’ ένα κοινό 2.000 ατόμων.

Η ταλαντούχα νεαρή κοπέλα που τέλειωσε εδώ στην Πάτρα το σχολείο και έλκει από την πλευρά της μητέρας της, Μαίρης καταγωγή από τα γραφικά, ορεινά Τζουμέρκα της Ηπείρου, όπως είδαμε στην σελίδα της στο facebook, έκανε μία ιδιαίτερη μουσική επιλογή για το live της στο TEDxAthens 2018 που ξάφνιασε ευχάριστα και έλαβε το ζεστό χειροκρότημα του κόσμου.

Πιο συγκεκριμένα, η Sma Rag Da διάλεξε για το #TEDxAth δύο Ηπειρώτικα παραδοσιακά κομμάτια, το "Αθαμανία Όμορφη" και το "Τσοπανάκος Ήμουνα", διασκευάζοντάς τα σε ένα εντελώς διαφορετικό μουσικό πλαίσιο και φιλτράροντάς τα με τα δικά της βιώματα και μουσικές επιρροές. Μαζί της ήταν και η σπουδαία Δήμητρα Γαλάνη και ο Ευστάθιος Χρυσοβαλάντης Δράκος (Στάθης Δράκος).

Τα κομμάτια στην πρωτότυπη και μοντέρνα διασκευή της Σμαράγδας Αλεξναδρή έχουν ανέβει και στο YouTube. Όπως η ίδια λέει, οι δύο αυτές διασκευές σε δύο από τα αγαπημένα της παραδοσιακά τραγούδια, τις δούλεψε τον τελευταίο καιρό και τις πρωτοπαρουσίασε στο TEDxAthens με τη Δήμητρα Γαλάνη και το Στάθη Δράκο.

Να θυμίσουμε πως η πιτσιρίκα Σμαράγδα Αλεξανδρή που εδώ στην Πάτρα πήγαινε στο Μουσικό σχολείο είχε πρωτοκάνει αίσθηση πριν περίπου πέντε χρόνια με το κομμάτι «Take your time».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight