Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Με επιτυχία η ημερίδα για την βιοηθική στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας

Με επιτυχία η ημερίδα για την βιοηθική σ...

Για την επιμόρφωση των μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας σε θέματα δεοντολογίας και ηθικής της έρευνας

Την Πέμπτη, 17 Μαΐου 2018, στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο πραγματοποιήθηκε ημερίδα με θέμα «Research Integrity», που συνδιοργανώθηκε από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό (European Molecular Laboratory Organization - ΕΜΒΟ) και την Επιτροπή Βιοηθικής του Πανεπιστημίου, ενώ υποστηρίχθηκε από το Πανεπιστήμιο Πατρών. Η συγκεκριμένη εκδήλωση οργανώθηκε από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό για πρώτη φορά στη χώρα μας και είναι η ένατη αυτής της σειράς σε χώρες της Ευρώπης.

Στόχος της ημερίδας ήταν η επιμόρφωση των μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας σε θέματα δεοντολογίας και ηθικής της έρευνας.

Οι Έλληνες και ξένοι ομιλητές αναφέρθηκαν σε σύγχρονα ζητήματα ηθικής και δεοντολογίας, μεταξύ των οποίων η διαχείριση μεγάλων δεδομένων, ζητήματα που ανακύπτουν από τις κλινικές δοκιμές, τα πρόσφατα ερευνητικά επιτεύγματα και τις νέες προκλήσεις που δημιουργούν.

Το πρόγραμμα της ημερίδας περιελάμβανε, επίσης, ένα κλειστό workshop για περιορισμένο αριθμό συμμετεχόντων, που αφορούσε τη συζήτηση διαφορετικών σεναρίων δεοντολογίας της έρευνας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις