Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Σε ποιες παραλίες της Πάτρας θα δούμε ναυαγοσώστες – Τι δείχνουν οι πρώτες μετρήσεις του θαλασσινού νερού

Σε ποιες παραλίες της Πάτρας θα δούμε  ν...

Φέτος θα καλυφθούν περισσότερες παραλίες

Δουλειά θα πιάσουν από την επόμενη Παρασκευή 1η Ιουνίου οι ναυαγοσώστες σε πολυσύχναστες παραλίες της Πάτρας. Φέτος, σύμφωνα με την απόφαση του Δήμου Πατρέων, που είναι και αρμόδιος, θα καλυφθούν περισσότερες παραλίες.

Συγκεκριμένα, ναυαγοσώστες θα υπάρχουν στις εξής παραλίες: Πλαζ, Ρίου (Δημορηγόπουλου), Αγίου Βασιλείου, Δάφνών και Βραχναιΐκων, αλλά και σε Μονοδέντρι, Ακταίο και Πόρτο Ρίο που πέρσι δεν υπήρχαν.

Οι ναυαγοσώστες θα βρίσκονται στις συγκεκριμένες παραλίες από τις 9 το πρωί μέχρι τις 5 το απόγευμα και για διάστημα μέχρι τα τέλη Αυγούστου.

Όπως πληροφορείται το thebest.gr, η διαδικασία ανάθεσης του έργου ναυαγοσωστικής κάλυψης, ολοκληρώθηκε σήμερα με τη διενέργεια ηλεκτρονικού διαγωνισμού, όπου αναδείχθηκε ο ανάδοχος του έργου. Το αποτέλεσμα του διαγωνισμού θα περάσει προς έγκριση από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Πατρέων, η οποία αναμένεται να συνεδριάσει εκτάκτως, ώστε να ολοκληρωθεί και τυπικά η διαδικασία.

Το συνολικό ποσό που έχει εγκριθεί από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Πατρέων, για την ναυαγοσωστική κάλυψη των παραλίων ανέρχεται στα 74.400,00 ευρώ.

Τι δείχνουν οι πρώτες μετρήσεις του θαλασσινού νερού

Στο μεταξύ, έγιναν και οι πρώτες δειγματοληψίες του θαλασσινού νερού σε πολυσύχναστες παραλίες της Αχαΐας από το Εργαστήριο Υγιεινής του Πανεπιστημίου της Πάτρας, με υπεύθυνο τον αν. καθηγητή Απόστολο Βανταράκη.

Οι δειγματοληψίες πραγματοποιήθηκαν στα ακόλουθα σημεία:

Καλόγρια, Λακόπετρα, Βραχνέικα, Ακράτα, Ψαθόπυργος, Αραχωβίτικα, Αγ. Βασίλειος, Ρίο (Δημορηγόπουλος), Ρίο, Παραλία Προαστείου, Πλάζ. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, μικρή επιβάρυνση στην ποιότητα νερού εντοπίστηκε στην Πλαζ, το Ρίο και αρκετά μεγαλύτερη στην Παραλία Προαστείου.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, μικρή επιβάρυνση στην ποιότητα νερού εντοπίστηκε στην Πλαζ, το Ρίο και αρκετά μεγαλύτερη στην Παραλία Προαστείου.

Οι δειγματοληψίες, θα συνεχιστούν, ώστε μέχρι το τέλος Ιουνίου να βγουν ασφαλή συμπεράσματα.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι τα αποτελέσματα των αναλύσεων αφορούν τη χρονική στιγμή της δειγματοληψίας. Η ακαταλληλότητα μιας παραλίας κρίνεται από  επαναλαμβανόμενες δειγματοληψίες.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις