Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Πανηγυρίζει το σαββατοκύριακο ο ιερός ναός του Οσίου Ιωάννου του Ρώσσου στην Τέρψη

Πάτρα: Πανηγυρίζει το σαββατοκύριακο ο ι...

Θα τεθούν προς προσκύνηση από τους πιστούς, το Σκουφάκι και η ζώνη του Οσίου

Η μεγάλη εορτή του Αγίου Πνεύματος είναι την προσεχή Δευτέρα ενώ την Κυριακή 27/5 είθισται στο τέλος της Θείας λειτουργίας να τελείται η ακολουθία της γονυκλισίας που περιλαμβάνει πολύ ωραία Θεάρεστα και με νόημα λόγια. Επίσης η Παρασκευή πριν του Αγίου Πνεύματος είναι αφιερωμένη στις ψυχές και πολλοί πιστοί πηγαίνουν κόλλυβα για να τα διαβάσουν και να τα ευλογήσουν οι ιερείς στους ναούς και να μνημονεύσουν τις ψυχές των θανόντων.

Στο μεταξύ φέτος συμπίπτει ο εορτασμός του Οσίου Ιωάννου του Ρώσσου και στην Πάτρα γίνεται μεγάλη θρησκευτική πανήγυρη στην εκκλησία που βρίσκεται στην Ελευθερίου Βενιζέλου στην περιοχή Τέρψη. Σύμφωνα με το πρόγραμμα, το Σάββατο 26 Μαΐου 2018 στις 11 το πρωί θα γίνει η Έξοδος της Ιεράς Εικόνας και στις 19:00 θα ξεκινήσει ο μέγας πανηγυρικός εσπερινός  μετ’  Αρτοκλασίας και Θείου κηρύγματος υπό του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου Αμβροσίου Γκουρβέλου, Ιεροκήρυκος  & Προϊστάμενου Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Ευαγγελιστρίας Πατρών.

Στη συνέχεια στις 20:45 θα γίνει λιτάνευση της ιεράς εικόνος και θ’ ακολουθήσει Παραδοσιακό Πολιτιστικό Χορευτικό Πρόγραμμα στο προαύλιο του Ι.Ν. από τα Χορευτικά τμήματα:  του Φάρου Ποντίων Πατρών και του Πολιτιστικού Συλλόγου  Τέρψης.

ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗΣ 27 ΜΑΪΟΥ 2018

06:30-10:30 ΟΡΘΡΟΣ-ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΗ ΘΕΙΑ  ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ-ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΓΟΝΥΚΛΙΣΙΑΣ, θα ιερουργήσει και θα ομιλήσει ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Αρτέμιος Αργυρόπουλος, Πρωτοσύγκελλος  Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών και Ηγούμενος Ι. Μ. Αγίων Πάντων Τριταίας.

19:00 ΠΑΡΑΚΛΗΣΙΣ εις τον Όσιο Ιωάννη τον Ρώσσο και δέηση υπέρ ενισχύσεως και φωτίσεως των μαθητών και μαθητριών της Ενορίας, εν όψει Πανελληνίων και εξεταστικής περιόδου. Θα προστεί και θα ομιλήσει ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Πολύκαρπος Τσιμιτσός, προϊστάμενος Ι.Ν. Αγίας Φωτεινής Πατρών.

ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ 28 ΜΑΪΟΥ 2018,

07:00 Όρθρος-Θεία Λειτουργία, υπέρ ενισχύσεως και φωτίσεως των μαθητών και μαθητριών της Ενορίας μας εν όψει Πανελληνίων και εξεταστικής περιόδου. Θα ιερουργήσει και θα μιλήσει  ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Χριστοφόρος Μυτιλήνης, Ιεροκήρυκας Ι. Μ. Πατρών.

*Θα τεθούν προς προσκύνηση από τους πιστούς, το Σκουφάκι και η ζώνη, ευλογία από το σκήνωμα του Οσίου Ιωάννου του Ρώσσου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις