Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Σε καλό κλίμα η συνάντηση Τσίπρα – Ζαέφ – Δείτε LIVE τις δηλώσεις του Έλληνα πρωθυπουργού

Σε καλό κλίμα η συνάντηση Τσίπρα – Ζαέφ ...

Εξελίξεις στο ονοματολογικό

Περίπου μία ώρα διήρκησε η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ, στο περιθώριο της συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των Δυτικών Βαλκανίων που γίνεται στη Βουλγαρία. Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ δήλωσε σήμερα ότι μια συμφωνία ανάμεσα στα Σκόπια και την Αθήνα για τη διευθέτηση της διένεξης για την ονομασία της χώρας του που διαρκεί εδώ και δεκαετίες μπορεί να επιτευχθεί πριν από τη σύνοδο κορυφής της ΕΕ τον Ιούνιο.

«Συζητήσαμε μια (συγκεκριμένη) λύση στη διένεξη για την ονομασία η οποία θα μπορούσε να γίνει αποδεκτή και από τις δύο πλευρές, όμως είναι ανάγκη να έχουμε περισσότερες συζητήσεις στις χώρες μας», δήλωσε ο Ζάεφ σε δημοσιογράφους στη Σόφια.

Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ εξέφρασε την ελπίδα ότι θα μπορέσει να βρεθεί λύση στη διένεξη με την Ελλάδα για την ονομασία πριν από την σύνοδο κορυφής της ΕΕ του Ιουνίου.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως συζήτησε με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα λύση για την ονομασία που θα μπορούσε να γίνει αποδεκτή και από τις δύο πλευρές.

Αυτή την ώρα κάνει δηλώσεις ο Αλέξης Τσίπρας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις