Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ο Σταμάτης Κριμιζής απαντά από την Πάτρα στον Νίκο Παππά για την παραίτησή του από τον Ελληνικό Διαστημικό Οργανισμό- ΒΙΝΤΕΟ

Ο Σταμάτης Κριμιζής απαντά από την Πάτρα...

Μίλησε στην έναρξη του 2ου Φεστιβάλ Επιστήμης - Patras Science Festival

Οι υποσχέσεις που δόθηκαν (σημ. από την κυβέρνηση) δεν τηρήθηκαν. Αυτό δήλωσε ο παραιτηθείς πρόεδρος του Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού (ΕΛΔΟ) Σταμάτης Κριμιζής, μιλώντας από την Πάτρα όπου βρίσκεται, κληθείς από το thebest.gr και τον δημοσιογράφο Γιάννη Πομώνη, να σχολιάσει τα όσα έχουν ακουστεί μετά την παραίτησή του. Ο διεθνούς φήμης καθηγητής βρίσκεται στην Πάτρα, για να μιλήσει στην έναρξη του 2ου Φεστιβάλ Επιστήμης - Patras Science Festival, στο Royal, με θέμα «Η Διαστημική Αποστολή Cassini – Huygens στον Κρόνο και Τιτάνα (1997 – 2017)».

Η παραίτηση Κριμιζή από τον Διαστημικό Οργανισμό κι η "εμπλοκή" του Πανεπιστημίου Πατρών– Το παρασκήνιο αποκάλυψε ο Νίκος Παππάς

Ο ακαδημαϊκός χαρακτήρισε, επιπροσθέτως, ως «απολύτως αναληθές», ότι δεν ήθελε να εμπλακούν άλλα πανεπιστήμια στον Διαστημικό Οργανισμό, όπως είχε πει ο υπουργός Νίκος Παππάς και επανέλαβε ως αιτία της παραίτησής του την υπουργική απόφαση του Νίκου Παππά, σύμφωνα με την οποία όλη η ευθύνη για την εκπροσώπηση της Ελλάδας στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος (ΕΟΔ) δεν ανήκει στον Ελληνικό Διαστημικό Οργανισμό αλλά στη Γενική Γραμματεία Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΓΓΤΤ) του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής.

Μάλιστα, ερωτηθείς για το μέλλον του Διαστημικού Οργανισμού, απέφυγε να απαντήσει, λέγοντας ότι δεν μπορεί να κάνει προβλέψεις.

Δείτε το βίντεο:

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις