Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ από την εκδήλωση του Ινστιτούτου Πολιτιστικής Διπλωματίας

Πάτρα: ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ από την εκδήλωση του Ι...

Την Τετάρτη 25 Απριλίου 2018 στην αίθουσα «Κωστής Στεφανόπουλος» του Δικηγορικού Συλλόγου

Με ιδιαίτερη επιτυχία και παρουσία πλήθους κόσμου έγινε το βράδυ της περασμένης Τετάρτης 25 Απριλίου 2018 εκδήλωση που αφορούσε στο Παράρτημα της Πάτρας του Ελληνικού Ινστιτούτου Πολιτιστικής Διπλωματίας.

Η εκδήλωση που περιελάμβανε και πλούσιο πρόγραμμα εισηγήσεων, έλαβε χώρα στην αίθουσα «Κωστής Στεφανόπουλος» του Δικηγορικού Συλλόγου Πατρών, στην οδό Φιλοποίμενος. Παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ινστιτούτου κ. Πέτρος Καψάσκης, ο Αντιπρόεδρος κ. Δημήτρης Βαξεβανάκης και ο οικονομικός σύμβουλος του Ινστιτούτου κ. Νίκος Μπάης, οι οποίοι και παρουσίασαν τη φιλοσοφία και τους στόχους του φορέα. Το παρών έδωσαν επίσης εκπρόσωποι άλλων τοπικών παραρτημάτων που ταξίδεψαν στην Πάτρα από άλλες πόλεις.

Τις τρεις κεντρικές ομιλίες της βραδιάς έκαναν οι κ. Ντόρα Κατσωνοπούλου (Καθηγήτρια Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Cornell και Διευθύντρια Ερευνών και Ανασκαφών στην Αρχαία Ελίκη),  Γεώργιος Νεκτάριος Λόης (Διδάκτωρ Θεολογίας, Ιστορικός-Σλαβολόγος, Καθηγητής του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου) και Γεωργία Πετροπούλου-Conan (Διευθύντρια του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος στην Πάτρα)

Στη δεύτερη συνεδρία της εκδήλωσης τα εννέα μέλη  της επιστημονικής ομάδας του Παραρτήματος του Ινστιτούτου στην Πάτρα είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τους διαφορετικούς τομείς δράσεων, επικεντρώνοντας στις επιμέρους συνιστώσες που συναποτελούν την έννοια του πολιτισμού και κατ’ επέκταση τους τομείς άσκησης Πολιτιστικής Διπλωματίας. Μέλη του Παραρτήματος Πάτρας του Ελληνικού Ινστιτούτου Πολιτιστικής Διπλωματίας είναι οι: Δημήτρης Κομποχόλης, Βιβή Λουκοπούλου, Αγγελική Μοσχοπούλου, Σπυρίδων Παναγόπουλος, Γιάννης Παπαδημητρόπουλος, Χριστίνα Παπανικόλα, Παναγιώτης Τσαλίδης, Παναγιώτης Φραντζής και Πέτρος Ψωμάς.

Η εκδήλωση –την οποία παρακολούθησε πλήθος κόσμου, με αμείωτο ενδιαφέρον, έως αργά το βράδυ- ολοκληρώθηκε με ένα μουσικό πρόγραμμα στο οποίο συμμετείχαν ο Σταμάτης Λέκκας στο πιάνο, ο Γιώργος Μπουρδόπουλος στο κλαρινέτο και η σοπράνο Μαρία Θωμά. Κατά το κλείσιμο της εκδήλωσης προσφέρθηκαν τοπικά προϊόντα στο κοινό και δόθηκε σε όλους η ευκαιρία να γνωριστούν και να συζητήσουν με τον Πρόεδρο του Ινστιτούτου και τα μέλη του Παραρτήματος.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις