Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αίτημα εξαίρεσης της Έδρας λόγω thebest.gr, στη δίκη των αστυνομικών που φέρονται να βασάνισαν κρατούμενο στην Πάτρα

Αίτημα εξαίρεσης της Έδρας λόγω thebest....
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο τον έγδυσαν και τον χτύπησαν με γκλοπ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 3.34

Απορρίφθηκε η αίτηση εξαίρεσης έδρας που έγινε το μεσημέρι της Παρασκευής στη δίκη των τεσσάρων αστυνομικών που φέρονται να βασάνισαν κρατούμενο στο αστυνομικό τμήμα της Ερμού. Το γεγονός ότι συζητήθηκε αυτό το θέμα, και με τον τρόπο που συζητήθηκε, είναι μία ηθική δικαίωση» ανέφερε στο thebest.gr η Πολιτική αγωγή.

Η δίκη θα συνεχιστεί με την ίδια σύνθεση έδρας στα μέσα Μαΐου.

14:36 Αίτηση εξαίρεσης της έδρας κατέθεσε πριν από λίγο η πολιτική αγωγή στη δίκη για τους τέσσερις αστυνομικούς που φέρονται να βασάνισαν έναν κρατούμενο στα κρατητήρια της Ερμού το 2013. Βασικότερος λόγος ήταν το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια της δίκης η εισαγγελέας ζήτησε από αστυνομικούς να ελέγξουν και να εξακριβώσουν τα στοιχεία και την ιδιότητα δημοσιογράφου του thebest.gr Κωνσταντίνας Τσίχλα που κάλυπτε δημοσιογραφικά τη δίκη. «Σκοπός ήταν να εκφοβίσουν τη δημοσιογράφο προκειμένου να μην υπάρξει δημοσιότητα στην υπόθεση» ανέφερε η πολιτική αγωγή ενώ συμπλήρωσε ότι «η έδρα μεροληπτεί υπέρ των κατηγορουμένων και ειρωνεύεται τους μάρτυρες της πολιτικής αγωγής».

ΠΡΩΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 12:06 Συνεχίζεται σήμερα η δίκη των τεσσάρων αστυνομικών οι οποίοι κατηγορούνται για τον βασανισμό ενός άντρα, στα κρατητήρια της οδού Ερμού. Όλα έγιναν τον Νοέμβριο του 2013 όταν ο άνδρας βρέθηκε στο αστυνομικό τμήμα, μετά από έλεγχο που έκαναν αστυνομικοί στο σπίτι του.

Σε αυτό τον έλεγχο φέρεται να πιάστηκε στα χέρια με τους αστυνομικούς κι έπειτα οδηγήθηκε στο Τμήμα.

Σήμερα κατέθεσε ενώπιον του δικαστηρίου ο πατέρας του άνδρα αλλά και μάρτυρες υπεράσπισης των κατηγορούμενων. Στην δικαστική αίθουσα παρουσιάστηκε φωτογραφικό υλικό που δειχνει τον άνδρα που υπήρξε κρατούμενος, χτυπημένο.

Μετά το βασανισμό του βλέπει εφιάλτες και παραμιλάει στον ύπνο του

"Του έβαλαν χειροπέδες σε χέρια και πόδια αφού τον είχαν ξαπλώσει μπρούμυτα. Μάλιστα για να μη μείνουν σημάδια του έβαλαν και μονωτική ταινία αλλά τα σημάδια έγιναν" ανέφερε ο πατέρας. Τόνισε επίσης ότι ο γιος του μετά από το συμβάν είναι "άλλος άνθρωπος".

"Πλέον βλέπει εφιάλτες, κάνει ταραγμένο ύπνο και παραμιλάει κατά τη διάρκεια του. Έχει επηρεαστεί ψυχολογικά"ανέφερε.

Σύμφωνα με την κατάθεση του πατέρα του άνδρα, χρειάστηκε να περάσει αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα για να μπορέσει να συνέλθει  και να επιστρέψει στην καθημεινότητα και τις επαγγελματικές του υποχρεώσεις. Τόνισε επίσης ότι πρόκειται για έναν άνθρωπο που μένει μακριά από εντάσεις και είναι αφοσιωμένος στα τρία του παιδιά.

Στο δικαστήριο παρουσιάστηκαν επίσης και ιατρικές γνωματεύσεις που κάνουν αναφορά στα τραύματα του κρατούμενου.

Κατά τη διάρκεια ελέγχου στο σπίτι του πιάστηκε στα χέρια με τους αστυνομικούς

Πώς προέκυψε ο έλεγχος στο σπίτι του άνδρα που βρέθηκε κρατούμενος

Ο αδελφός του άντρα κλήθηκε στο αστυνομικό τμήμα, καθώς κάποιος ο οποίος του χρωστούσε χρήματα κατήγγειλε ότι τον απειλούσε, προκειμένου να τα επιστρέψει. Σύμφωνα με την αστυνομία, βρέθηκε πάνω του εξάρτημα από όπλο κι έτσι διατάχθηκε έλεγχος στο σπίτι του.

Το κατηγορητήριο

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο οι αστυνομικοί τον χτύπησαν βάναυσα με γκλοπ, ενώ μάλιστα τον είχαν γδύσει.

Στην προηγούμενη συνεδρίαση, στις 20 Απριλίου,  στο δικαστήριο κατέθεσε ως μάρτυρας υπεράσπισης των αστυνομικών ένας συνάδελφός τους, ο οποίος, όπως εξήγησε, ήταν ένας από τους αστυνομικούς που πήγαν για έλεγχο στο σπίτι του άνδρα. 

Η δίκη θα συνεχιστεί στα τέλη Μαΐου

 

Περιέγραψε πώς επιτέθηκε στους αστυνομικούς και όταν του έδειξαν φωτογραφία του άνδρα στις οποίες φαίνεται χτυπημένος, ισχυρίστηκε πως οι μώλωπες έγιναν στο σπίτι και όχι στο αστυνομικό τμήμα. Κι αυτοί δηλαδή, στο πλαίσιο της επίθεσης που δέχτηκαν οι αστυνομικοί.

Η ένταση μέσα στη δικαστική αίθουσα

Την ημέρα εκείνη (20 Απριλίου) η κατάθεση του αστυνομικού προκάλεσε την έντονη αντίδραση του άνδρα που ισχυρίζεται ότι πέρασε φρικτές ώρες στα χέρια των αστυνομικών. Όταν ο μάρτυρας είπε ότι δε μπορούσε να θυμηθεί πώς ήταν το σπίτι στο οποίο διαδραματίστηκε το συμβάν φώναξε: "Πώς να θυμάσαι αφού δεν ήσουν εκεί;".

Μάλιστα η πρόεδρος τον είχε προειδοποίησε ότι αν συνεχίσει θα πρέπει να αποχωρίσει από την αίθουσα.

Η πολιτική αγωγή έκανε λόγο για ψευδομάρτυρα που δε βρέθηκε καν στο σπίτι όπου διαδραματίστηκε το συμβάν ανάμεσα στους αστυνομικούς και τον άνδρα.

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις