Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Κανονικά σήμερα οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί στην Πάτρα - Μικροένταση με τα ΜΑΤ-ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Κανονικά σήμερα οι ηλεκτρονικοί πλειστηρ...

Στην πλατεία Γεωργίου και η σημερινή διαμαρτυρία

Κανονικά έγιναν σήμερα, Τετάρτη 25 Απριλίου, οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί. Μπορεί την προηγούμενη Τετάρτη οι αλληλέγγυοι να κατάφεραν να βάλουν φρένο, δε συνέβη όμως το ίδιο και αυτή τη φορά.

Και αυτή τη φορά υπήρξε διαμαρτυρία και συγκεντρώσεις έξω από συμβολαιογραφία ενώ υπήρξαν και μικροεντάσεις με τα ΜΑΤ.

14.55: Έφυγαν από το συμβολαιογραφείο της Κανάρη οι συγκεντρωμένοι. Αυτή την ώρα, βρίσκονται στην πλατεία Γεωργίου. Οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί διεξάγονται κανονικά.

14.38 Μικροένταση σημειώθηκε πριν από λίγο, στην οδό Κανάρη, ανάμεσα στα ΜΑΤ και τους αλληλέγγυους που βρίσκονται έξω από συμβολαιογραφικό γραφείο όπου είναι προγραμματισμένο να γίνουν ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί.

14:17 Σε εξέλιξη είναι η πορεία για τους πλειστηριασμούς στο κέντρο της Πάτρας. Οι αλληλέγγυοι, αναμέσα τους και φοιτητές, κατευθύνονται σε συμβολαιογραφία όπου είναι προγραμματισμένο να γίνουν ηλεκτρονικού πλειστηριαμοί

1.33 Κινητικότητα υπάρχει αυτή τη στιγμή στο κέντρο της Πάτρας. Η αστυνομία είναι σε επιφυλακή καθώς πολίτες συγκεντρώνονται στην πλατεία Γεωργίου προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς.

Αυτή τη στιγμή έχουν συγκεντρωθεί περίπου 60 άτομα ενώ η ροή τους προς την πλατεία είναι συνεχής. Στη συνέχεια θα κατευθυνθούν σε συμβολαιογραφία της Βότση και της Κανακάρη.

Στις τάξεις των συμβολαιογράφων της Πάτρας υπάρχει έντονη ανησυχία μετά τη χθεσινή επίθεση κουκουλοφόρων σε γραφείο της οδού Βότση, στο οποιο την προηγούμενη εβδομάδα επίσης υπήρξε ένταση κατά τη διεξαγωγή ηλεκτρονικου πλειστηριασμού.

 

"Καταδρομική" αγνώστων σε συμβολαιογραφείο της οδού Βότση - Έσπασαν υπολογιστές, έγραψαν συνθήματα-ΒΙΝΤΕΟ

(πρώτη ενημέρωση 7.47πμ)

Την επίθεση καταδίκασε απερίφραστα η πρόεδρος των συμβολαιογράφων της Αχαίας μιλώντας στο  thebest.gr

Πάτρα: ΔΕΙΤΕ ποια ομάδα αναρχικών ανέλαβε την ευθύνη για το «ντου» στο συμβολαιογραφικό γραφείο

 

Στην ανακοίνωση του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείων Πατρών και Δυτικής Στερεάς Ελλάδας επίσης επισημαίνεται:

"Οι συμβολαιογράφοι είναι επιφορτισμένοι από την Πολιτεία με την αρμοδιότητα της αναγκαστικής εκτέλεσης (πλειστηριασμοί) που σκοπό έχει την υλοποίηση των δικαστικών αποφάσεων. Χωρίς αυτήν η έννοια της απονομής της δικαιοσύνης αποβαίνει  γράμμα κενό. Είναι διαδικασία που υπάρχει στο δικαιϊκό μας σύστημα εδώ και δεκαετίες  και διέπεται  από  κανόνες δικαίου που προσδιορίζουν τις υποχρεώσεις των δανειστών και τα δικαιώματα των οφειλετών.

Στην παρούσα χρονική περίοδο η εκτέλεση των δικαστικών αποφάσεων με τη διαδικασία του πλειστηριασμού έχει αναγορευτεί σε πρόβλημα, το οποίο καλείται να το επιλύσει ο συμβολαιογράφος, ενώ αποτελεί  σοβαρό κοινωνικό/πολιτικό πρόβλημα το οποίο οφείλει να επιλύσει θεσμικά η Πολιτεία στοχεύοντας στην προστασία  αυτών που βρίσκονται σε πραγματική οικονομική αδυναμία και στο διαχωρισμό τους από τους στρατηγικούς κακοπληρωτές.

Εμείς, ως σώμα είμαστε αντίθετοι και καταδικάζουμε  απερίφραστα κάθε  επιθετική ενέργεια λόγω ή έργω σε βάρος των συμβολαιογράφων οι οποίοι ως εντεταλμένα από το νόμο όργανα εκτέλεσης, διενεργούν πλειστηριασμούς."

Οι κινητοποιήσεις κατά των πλειστηριασμών πάντως θα συνεχιστούν και σήμερα, ημέρα κατά την οποία αναμένεται να πραγματοποιηθουν πέντε ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί σε τρια συμβολαιογραφεία της Πάτρας.

Τα ξημερώματα άγνωστοι έριξαν κόκκινες μπογιές και προκάλεσαν φθορές στα κτίρια που στεγάζονται δυο συμβολαιογραφεία της Πάτρας στην οδό Βότση.

Έξω από τα συμβολαιογραφεία έχουν αναπτυχθεί αστυνομικές δυνάμεις όπως και στν πλατεία Γεωργίου όπου θα πραγματοποιηθεί νωρίς το μεσημέρι η συγκέντρωση διαμαρτυρίας

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις