Η ιστορία της Φωτεινής και του 5χρονου Abatou- Τον υιοθέτησε και έχουν μία ευτυχισμένη οικογένεια! ΦΩΤΟ

Life
&the City

Όταν ήταν 3,5 χρόνων, ο Abatou βρέθηκε εγκαταλελειμμένος στο προαύλιο μιας εκκλησίας

21/04/2018 21:40

Μοιραστείτε το άρθρο:


Διαβάστε επίσης
Το τελευταίο καμίνι της Πάτρας, καίει στην οδό Ερμού - Εκπληκτικές κατασκευές, όπως γίνονταν πριν εκατοντάδες χρόνια - ΦΩΤΟΔείτε τις εικόνες
Το τελευταίο καμίνι της Πάτρας, καίει στην οδό Ερμού - Εκπληκτικές κατασκευές, όπως γίνονταν πριν εκατοντάδες χρόνια - ΦΩΤΟ
Τα 67+4 περίπτερα που χάθηκαν μπροστά στα μάτια μαςΘύματα της κρίσης και της νομοθεσίας
Τα 67+4 περίπτερα που χάθηκαν μπροστά στα μάτια μας
Η Μελάνια τους διέψευσε όλους - Η εντυπωσιακή της παρουσία και η διοργάνωση του επίσημου δείπνου για τον ΜακρόνΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ
Η Μελάνια τους διέψευσε όλους - Η εντυπωσιακή της παρουσία και η διοργάνωση του επίσημου δείπνου για τον Μακρόν
Η ιστορία της Φωτεινής και του 5χρονου Abatou- Τον υιοθέτησε και έχουν μία ευτυχισμένη οικογένεια! ΦΩΤΟ  Όταν ήταν 3,5 χρόνων, ο Abatou βρέθηκε εγκαταλελειμμένος στο προαύλιο μιας εκκλησίας
 

Μία ευτυχισμένη μητέρα είναι η Φωτεινή Παντζιά η οποία εδώ και λίγους μήνες έχει υιοθετήσει τον Abeti η Abatou, ένα 5χρονο αγοράκι που γεννήθηκε στην Ορομια της Αιθιοπίας και που όταν ήταν 3,5 χρόνων βρέθηκε εγκαταλελειμμένος στο προαύλιο μιας εκκλησίας.

Στα 3,5 χρόνια του έπρεπε να διεκδικήσει την ζωή του και να τα βγάλει πέρα

Μέσω του προφίλ της στο facebook διηγήθηκε την ιστορία τους που τους άλλαξε τη ζωή.

«Σε μια χώρα με εκατομμύρια ορφανά και εκατοντάδες χιλιάδες να ζουν στους δρόμους αυτός μόλις στα 3,5 χρόνια του έπρεπε να διεκδικήσει την ζωή του και να τα βγάλει πέρα.

Από τα 3,5 μέχρι τα 5 του έζησε σε τρία διαφορετικά ορφανοτροφεία, και κάθε φορά έπρεπε να ακούει σε νέο όνομα, να γνωρίζει νέους ανθρώπους, νέες συνθήκες (η μια πιο δύσκολη από την άλλη) και να ακούει μια νέα γλωσσική διάλεκτο» αναφέρει η Φωτεινή Παντζία.

Η γνωριμία τους και η πρώτη μέρα που πέρασαν μαζί

Τον συνάντησα πριν δεκατρείς μήνες πριν τον υιοθετήσω και σε αυτό το διάστημα βρεθήκαμε τέσσερις φορές περνώντας κάθε φορά μια εβδομάδα μαζί. Ερχόταν το πρωί μαζί μου και έπρεπε το βράδυ να επιστρέψει στο ορφανοτροφείο.

Το πρώτο βράδυ της πρώτης ημέρας που έπρεπε να τον αφήσω έβαλε τα κλάματα

Βγαίναμε εκτός ορφανοτροφείου μαζί με δυο φιλαράκια του και πηγαίναμε για φαγητό, για παιγνίδι, για ψώνια, για ότι θα έκανε κανονικά ένα παιδί της ηλικίας του.
Το πρώτο βράδυ της πρώτης ημέρας που έπρεπε να τον αφήσω έβαλε τα κλάματα ,όχι με κραυγές αλλά βουβά και με πολλά δάκρυα.

Ο δύσκολος αποχωρισμός

Με την βοήθεια του οδηγού του εξήγησα ότι η ζωή μας για λίγο καιρό θα είναι έτσι και ότι θα πρέπει να κάνουμε υπομονή μέχρι να φτάσουμε στο τέλος αυτής της διαδρομής.

Του έδειξα φωτογραφίες από το σπίτι μας, τα σκυλάκια μας, τα ξαδέλφια του,τον Μάριο και τον Νικόλα και του υποσχέθηκα πως ότι και να γίνει εμείς θα ζήσουμε μαζί.
Από εκείνο το βράδυ δεν δάκρυσε ποτέ ξανά. Μου επέτρεπε να καταφέρνω να τον αφήνω και να αντέχω να φεύγω από την Αιθιοπία κάθε φορά που τέλειωναν οι κοινές μας ημέρες.

Είναι ο Abatou Παντζιάς και επιτέλους έφτασε σπίτι του..

Δεν ξέρω την ιστορία του μέχρι τα 3,5 χρόνια του, δεν ξέρω την ημερομηνία γέννησης του, το ωροσκόπιο του η τους βιολογικούς του γονείς.

Η υπόσχεση στον Abatou όταν έφυγαν από το ορφανοτροφείο

Αυτό που ξέρω είναι ότι είναι τρυφερός, δότικος, έξυπνος, αξιοπρεπής, του αρέσει το κολύμπι στην πισίνα, τα γυαλιά ηλίου, οι κουκούλες, να κάνει ντους 10 φορές την ημέρα και αντίστοιχες φορές να πλένει τα δόντια του. Είναι ο Abatou Παντζιάς και επιτέλους έφτασε σπίτι του και ποτέ ξανά δεν θα χρειαστεί να τα βγάλει πέρα μόνος του.

Είναι η δεύτερη υπόσχεση που του έδωσα όταν τον πήρα από το χέρι να φύγουμε οριστικά από το ορφανοτροφείο.

Σαν τον Abatu γνώρισα δεκάδες παιδάκια και αλλά εκατοντάδες που δεν τα γνώρισα αλλά ξέρω ότι περιμένουν να βρουν το σπίτι τους. Θα κάνω την ίδια ευχή που κάνω πάντα και για τα αδέσποτα ζωάκια.

Να βρεθούν οι κατάλληλοι άνθρωποι να ανοίξουν τις καρδιές τους και τα σπίτια τους.

Δεν ξέρω την ιστορία του μέχρι τα 3,5 χρόνια του, δεν ξέρω την ημερομηνία γέννησης του, το ωροσκόπιο του η τους βιολογικούς του γονείς.
Αυτό που ξέρω είναι ότι είναι τρυφερός, δότικος ,έξυπνος , αξιοπρεπής, του αρέσει το κολύμπι στην πισίνα, τα γυαλιά ηλίου , οι κουκούλες, να κάνει ντους 10 φορές την ημέρα και αντίστοιχες φορές να πλένει τα δόντια του. Είναι ο Abatou Παντζιάς και επιτέλους έφτασε σπίτι του και ποτέ ξανά δεν θα χρειαστεί να τα βγάλει πέρα μόνος του.
Είναι η δεύτερη υπόσχεση που του έδωσα όταν τον πήρα από το χέρι να φύγουμε οριστικά από το ορφανοτροφείο.

 Κωνσταντίνα Τσίχλα

Το thebest.gr δεν υιοθετεί κατ' ανάγκην, τα σχόλια των αναγνωστών και σε περιπτώσεις υβριστικών, χυδαίων και ανακριβών πληροφοριών θα τα διαγράφει.

Δημοσιεύτηκε: 21/04/2018 21:40

Τυπώθηκε: 26/04/2018 12:36

Από: www.thebest.gr/news/index/viewStory/483334

thebest.gr © 2018


κλείσιμο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πάτρα: Φονικό στη μέση του δρόμου έξω από το νοσοκομείο- Η επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για τα μαχαιρώματα- ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ Πάτρα: Φονικό στη μέση του δρόμου έξω από το νοσοκομείο- Η επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για τα μαχαιρώματα- ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ
Το τελευταίο καμίνι της Πάτρας, καίει στην οδό Ερμού - Εκπληκτικές κατασκευές, όπως γίνονταν πριν εκατοντάδες χρόνια - ΦΩΤΟ Το τελευταίο καμίνι της Πάτρας, καίει στην οδό Ερμού - Εκπληκτικές κατασκευές, όπως γίνονταν πριν εκατοντάδες χρόνια - ΦΩΤΟ
Κανονικά σήμερα οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί στην Πάτρα - Μικροένταση με τα ΜΑΤ-ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ Κανονικά σήμερα οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί στην Πάτρα - Μικροένταση με τα ΜΑΤ-ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ
"Πότε δεν υποψιαστήκαμε ότι είναι έγκυος", λένε φίλοι της 22χρονης που πέταξε το παιδάκι της στον ακάλυπτο- Τα μηνύματα μετά τη γέννα... "ξεφούσκωσα" "Πότε δεν υποψιαστήκαμε ότι είναι έγκυος", λένε φίλοι της 22χρονης που πέταξε το παιδάκι της στον ακάλυπτο- Τα μηνύματα μετά τη γέννα... "ξεφούσκωσα"
Κύπρος: Άνδρας ανακρίνεται για τον φόνο του ανδρογύνου– Βρέθηκε κρυμμένη πιτζάμα με κηλίδες αίματος Κύπρος: Άνδρας ανακρίνεται για τον φόνο του ανδρογύνου– Βρέθηκε κρυμμένη πιτζάμα με κηλίδες αίματος
Αν έχεις τύχη διάβαινε... Έφυγε από το πρακτορείο του ΟΠΑΠ στην Πάτρα με λαχείο που κερδίζει 100.000 ευρώ! Αν έχεις τύχη διάβαινε... Έφυγε από το πρακτορείο του ΟΠΑΠ στην Πάτρα με λαχείο που κερδίζει 100.000 ευρώ!
Τα 67+4 περίπτερα που χάθηκαν μπροστά στα μάτια μας Τα 67+4 περίπτερα που χάθηκαν μπροστά στα μάτια μας
Η Μελάνια τους διέψευσε όλους - Η εντυπωσιακή της παρουσία και η διοργάνωση του επίσημου δείπνου για τον Μακρόν Η Μελάνια τους διέψευσε όλους - Η εντυπωσιακή της παρουσία και η διοργάνωση του επίσημου δείπνου για τον Μακρόν
Φιλιππίδης και Χαϊκάλης αλά...Δώρος και Αθηνά από το Power of Love! Σε ένα απολαυστικό βίντεο Φιλιππίδης και Χαϊκάλης αλά...Δώρος και Αθηνά από το Power of Love! Σε ένα απολαυστικό βίντεο
Εύκολο απόγευμα για την Παναχαϊκή που κλείδωσε την τρίτη θέση Εύκολο απόγευμα για την Παναχαϊκή που κλείδωσε την τρίτη θέση