Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Το Αίγιο γιορτάζει την πολιούχο του Παναγία Τρυπητή - ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Το Αίγιο γιορτάζει την πολιούχο του Πανα...

Χωρίς τον Δήμαρχο

Με λαμπρότητα γιορτάζεται σήμερα στο Αίγιο η Παναγία Τρυπητή. Στις 8 το πρωί  τελέστηκε Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία, χοροστατούντων των Μητροπολιτών Σύρου-Τήνου-Μυκόνου κ. Δωρόθεου Β', Πατρών κ. Χρυσοστόμου, Βρεσθένης κ. Θεοκλήτου και Καλαβρύτων-Αιγιαλείας κ. Αμβροσίου.

Στις 10.45 ξεκίνησε  από το Ιερό Προσκύνημα η λιτάνευση της Ιεράς Θαυματουργού Εικόνας της Παναγίας Τρυπητής μέσω της καθιερωμένης διαδρομής μέχρι την Πλατεία Αγίας Λαύρας.

Τιμές θα απέδωσαν τμήματα Στρατού και των τριών όπλων, όπως και της ΕΛ.ΑΣ..

Την πομπή πλαισίωσαν οι τρεις Φιλαρμονικές της Αιγιάλειας (Αιγίου, Ακράτας, Αιγείρας) καθώς και προσκεκλημένες μπάντες.

Σημειώνεται πως η καθιερωμένη δεξίωση για τους επισήμους στο Παναγιωτοπουλέικο, δεν θα πραγματοποιηθεί φέτος με απόφαση δημάρχου λόγω της δύσκολης συγκυρίας με τη διαχείριση των απορριμμάτων σε όλο το Δήμο.

Αίγιο: Χωρίς τον Δήμαρχο οι εορταστικές εκδηλώσεις για την ΠαναγίαΤρυπητή... λόγω σκουπιδιών!

Ο ίδιος δεν παρευρέθηκε στη γιορτή της Παναγίας τη Τρυπητής σε ένδειξη διαμαρτυρίας εκ μέρους του, για όσα έχουν συμβεί το τελευταίο διάστημα και έφεραν τον Δήμο σε οριακό σημείο όσον αφορά στα απορρίμματα.

Στις 7 το απόγευμα της Παρασκευής θα ψαλεί Εσπερινός, Χαιρετισμοί και Παράκληση προς την Υπεραγία Θεοτόκο. Μέχρι την Κυριακή του Θωμά, η Ιερά Θαυματουργή Εικόνα της Παναγίας Τρυπητής θα παραμείνει στο κέντρο του ναού, ενώ το απόγευμα της Κυριακής θα ψαλούν οι Χαιρετισμοί της Παναγίας, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Αμβροσίου και ακολούθως η Εικόνα θα τοποθετηθεί και πάλι στο Θρόνο της.

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις