Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Πάτρα: Έγινε εκδήλωση παρουσίασης της λειτουργίας του «Μεταλυκειακού Έτους – Τάξη Μαθητείας»

Πάτρα: Έγινε εκδήλωση παρουσίασης της λε...
Μαρτάτος Tάκης

Από την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας, στις 28/3

Παρουσίαση των χαρακτηριστικών και της λειτουργίας του «Μεταλυκειακού Έτους – Τάξη Μαθητείας» έγινε την Τετάρτη 28/3/2018 στην Τακτική Γενική Συνέλευση των μελών του Συνδέσμου των Εγκατεστημένων Επιχειρήσεων στην Βιομηχανική Περιοχή Πατρών (ΣΕΒΙΠΑ) από την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας (ΔΔΕ Αχαΐας).

Η παρουσίαση όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, έγινε στην έδρα του Συνδέσμου στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Δυτικής Αχαΐας στα Λουσικά με την παρουσία του προέδρου του ΣΕΒΙΠΑ κ. Μαντά Πέτρου, του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου και των μελών του ΣΕΒΙΠΑ.

Εκ μέρους της εκπαίδευσης παρευρέθησαν ο Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  Αχαΐας κ. Αφράτης Γεώργιος, ο Συντονιστής για την Μαθητεία της ΔΔΕ Αχαΐας κ. Ραβασόπουλος Γεώργιος, ο Διευθυντής του ΕΠΑΛ Παραλίας κ. Ντεμίρης Ηλίας και η Τομεάρχης του Τομέα Υγείας Πρόνοιας του 1ου Εργαστηριακού Κέντρου Πάτρας - ΕΠΑΛ Παραλίας κα. Κατσιβαρδά Καικιλία.

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου κ. Μαντάς Πέτρος καλωσόρισε τους εκπροσώπους της εκπαίδευσης, έκανε μια σύντομη αναφορά στα μέλη του Συνδέσμου για την Μαθητεία και έδωσε τον λόγο στον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας.

Ο Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας κ. Αφράτης Γεώργιος  ευχαρίστησε τον πρόεδρο και τα μέλη του ΣΕΒΙΠΑ για την πρόσκληση και αναφέρθηκε στην ανάγκη για συνεργασία της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης με τα μέλη του Συνδέσμου για την εφαρμογή του «Μεταλυκειακού Έτους – Τάξη Μαθητείας».

Ο κ. Αφράτης στην αναφορά του για την Μαθητεία τόνισε ότι «Είναι ανάγκη ο χώρος της εκπαίδευσης και ο χώρος της εργασίας να συνεργαστούν με αμοιβαίο όφελος. Η Μαθητεία έχει ως κύριο στόχο την εκπαίδευση μέσω της απασχόλησης των μαθητευομένων και ταυτόχρονα την υποστήριξη της διαδικασίας μετάβασής τους από το σχολείο στο χώρο της εργασίας»

Ο Γεώργιος Ραβασόπουλος μέσα από την παρουσίαση αναφέρθηκε στο θεσμικό πλαίσιο του «Μεταλυκειακού Έτους – Τάξη Μαθητείας» έδωσε έμφαση στο «Πλαίσιο Ποιότητας» της Μαθητείας, παρουσίασε τα κύρια χαρακτηριστικά και τις διαδικασίες δίνοντας έμφαση στις ενέργειες των επιχειρήσεων για την δήλωση συμμετοχής τους στη Μαθητεία.

Μετά την παρουσίαση έγινε συζήτηση με έντονο ενδιαφέρον από τους παρευρισκόμενους και δόθηκαν διευκρινήσεις σχετικά με τις υποχρεώσεις των εργοδοτών, τις υποχρεώσεις αλλά και τα δικαιώματα των Μαθητευομένων.

*Στο τέλος της συνάντησης ο κ. Ντεμίρης παρέδωσε στον κ. Μαντά δύο κατασκευές μαθητών του ΕΠΑΛ Παραλίας (Λογότυπο και Μακέτα ΣΕΒΙΠΑ σε 3D εκτυπώσεις).

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το «Μεταλυκειακό Έτος – Τάξη Μαθητείας»: ΔΔΕ Αχαΐας – Ραβασόπουλος Γεώργιος – 2610465882.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις