Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ανδρέας Κατσανιώτης: «Η κυβέρνηση καταδικάζει τα ταξί και “δαιμονοποιεί” τη τεχνολογία»

Ανδρέας Κατσανιώτης: «Η κυβέρνηση καταδι...

Είπε ότι ο κ. Σπίρτζης δαιμονοποίησε τις ηλεκτρονικές πλατφόρμες

Ευθεία επίθεση στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, ότι «βάζει πλάτη» για την Uber σε βάρος των οδηγών ταξί ενώ την ίδια ώρα «δαιμονοποιεί» την τεχνολογία, προκειμένου να στηρίξει ένα «τεχνητό αφήγημα», εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας, Ανδρέας Κατσανιώτης.

«Έχουμε μπροστά μας ένα νομοθέτημα που για εφαρμοστεί απαιτεί 200 εγκυκλίους και 50 ρυθμιστικές αποφάσεις και το οποίο μάλιστα προέρχεται από ένα υπουργείο που εδώ και τρία χρόνια παρέλαβε το έργο της Πατρών – Πύργου και αφού το τεμάχισε, ακόμα δεν έχει ρίξει ούτε ένα… φτυάρι πίσσας» τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Κατσανιώτης, μιλώντας στην ολομέλεια για το θεσμικό πλαίσιο ηλεκτρονικής και τηλεφωνικής μεταφοράς επιβατών.

Συνεχίζοντας την κριτική του προς την κυβέρνηση, ο κ. Κατσανιώτης ανέφερε πως «ο κ. Σπίρτζης δαιμονοποίησε τις ηλεκτρονικές πλατφόρμες, αλλά αυτό μοιάζει λογικό για μία κυβέρνηση που η μόνη ηλεκτρονική πλατφόρμα που δημιούργησε και λειτούργησε ήταν αυτή των πλειστηριασμών». Μάλιστα, σημείωσε πως ο κ. Σπίρτζης θυμίζει τον παλαιό υπουργό του ΠΑΣΟΚ, Δ. Μαρούδα, ο οποίος είχε υποσχεθεί ότι… θα απαγορεύσει τα ιδιωτικά κανάλια και θα έριχνε τους δορυφόρους που θα έστελναν τηλεοπτικά σήματα!

Μιλώντας για το μεταφορικό έργο και την ουσία του νομοσχεδίου, ο βουλευτής Αχαΐας υπογράμμισε πως «η Uber λειτουργεί σε μία γκρίζα ζώνη και ευθύνη μίας υπεύθυνης κυβέρνησης θα ήταν να καθαρίσει το γκρίζο τοπίο, ενισχύοντας τους επαγγελματίες της μεταφοράς, δηλαδή τους οδηγούς ταξί και δίνοντάς τους τις δυνατότητες που χρειάζονται για να εξελιχθούν και να εκσυγχρονιστούν».

«Έχω γυρίσει πολλές φορές τις πιάτσες ταξί της Πάτρας και μιλάω συνεχώς με οδηγούς ταξί. Ξέρω καλά τα προβλήματά τους, όπως ξέρω και την διάθεσή τους να βελτιώσουν το μεταφορικό έργο τους. Αν τους δώσουμε τις δυνατότητες, μπορούν. Η σημερινή κυβέρνηση όμως δεν το θέλει, ούτε το μπορεί…» τόνισε, καταλήγοντας ότι η αξιοπιστία της είναι πλέον στο ναδίρ. «Κάποτε… διώχνατε την Μέρκελ και τώρα την παρακαλάτε, κάποτε πυροβολούσατε την τρόικα και τώρα έχετε γίνει ο καλύτερος υπηρέτης της…», είπε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις