Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αναχώρησε από την Πάτρα το Τίμιο Ξύλο - Πλήθος πιστών στον Άγιο Ανδρέα για να προσκυνήσουν - ΦΩΤΟ

Αναχώρησε από την Πάτρα το Τίμιο Ξύλο - ...

Επιστρέφει στα Ιεροσόλυμα

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Ιεράς Μητρόπολης Πατρών αναχώρησε από την Πάτρα το Τίμιο Ξύλο για να επιστρέψει στο τόπο που φυλάσσεται στον Ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα.

Σύμφωνα με την Ιερά Μητρόπολη Πατρών «Πλήθη πιστών συνέρρευσαν στον Ιερό Ναό του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου Πατρών, κατά την τελευταία ημέρα της παραμονής του Τιμίου Ξύλου στην Πάτρα, Πέμπτη 15.3.2018, ώστε να ασπασθούν ή να ψαύσουν και να αποχαιρετήσουν το ζωομύριστο και χαριτόβρυτο Ξύλον, το οποίο φυλάσσεται στον πανίερο Ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα.

 

Αμέτρητοι οι πιστοί, οι οποίοι πέρασαν από τον Ιερό Ναό του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου Πατρών καθ’ όλας τας ημέρας που παρέμεινε το Τίμιο Ξύλο στην Πάτρα.

 

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος ευχαρίστησε και αύθις τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλον τον Γ’, διότι συγκατένευσε με αγάπη και ευλόγησε την μεταφορά του Τιμίου Ξύλου  στην Πάτρα και δήλωσε ότι άπας ο Ιερός Κλήρος και ο Πατραϊκός Λαός είναι στο πλευρό του Μακαριωτάτου και απάσης της Αγιοταφιτικής Αδελφότητος στους ιερούς αγώνας υπέρ της αγίας και Ορθοδόξου ημών πίστεως και των δικαίων του Έθνους μας.

 

Επίσης ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φιλαδελφείας κ. Βενέδικτο,  διότι συνόδευσε το Τίμιο Ξύλο στην Πάτρα και παρέμεινε στην πόλη μας καθ’ όλας αυτάς τας ημέρας και του ευχήθηκε υγεία καιπάσαν δωρεὰν παρὰ Κυρίου προς ευόδωσιν του αγίου έργου το οποίο επιτελεί στην μακρυνή Ιορδανία.

 

Τέλος ευχαρίστησε άπαντα τον ευαγή Ιερο Κλήρο και τον φιλόθεο Πατραϊκό Λαό για την έκφραση των βαθύτατων αισθημάτων ευλαβείας προς το Τίμιον Ξύλον και γενικως για την προσήλωση στην αγία μας Εκκλησία.»

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις