Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Πυρ ομαδόν σε Ιάσωνα Φωτήλα - Για "ρατσιστικό παραλλήρημα" τον κατηγορεί ο ΣΥΡΙΖΑ

Πυρ ομαδόν σε Ιάσωνα Φωτήλα - Για "...

Πληθαίνουν οι αντιδράσεις

Δεν σταματούν ο σάλος και οι αντιδράσεις που προκάλεσαν οι δηλώσεις του βουλευτή Αχαΐας Ιάσωνα Φωτήλα σε τηλεοπτική εκπομπή υποδιοικητή νοσοκομείου, στη βάση της αναπηρίας του. Μπορεί να ζήτησε συγγνώμη από τα άτομα με αναπηρία αλλά, όπως φαίνεται, το θέμα δεν έχει τελειώσει. Μετά την ΕΣΑμεΑ που κάλεσε τον πρόεδρο της Ν.Δ Κ. Μητσοτάκη να παρέμβει προσωπικά για το θέμα, ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του κάνει λόγο για ρατσιστικό παραλλήρημα, ενώ την ίδια στιγμή αντιδράσεις υπήρξαν από τον Γεράσιμο Φεσσιάν που του ζήτησε να παραιτηθεί, από την Νανά Παλαιτσάκη κ.α.

Άτομα με Αναπηρία σε Μητσοτάκη: Μάζεψε τον Φωτήλα – Δείτε βίντεο με τις επίμαχες δηλώσεις

Η δήλωσή του κ. Φωτήλα με την οποία ζήτησε συγγνώμη είχε ως εξής:

«Είμαι από τους ανθρώπους που πιστεύουν και με τη στάση ζωή τους προστατεύουν τα δικαιώματα που έχουν οι ευπαθείς ομάδες – συμπεριλαμβανομένων και των ΑμΕΑ – στη ζωή. Ποτέ δεν παρέκκλινα από αυτή τη στάση ζωής μου και δεν θα ξεκινήσω τώρα. Από την άλλη όμως πλευρά υπάρχουν θέσεις και πόστα που συγκεντρώνουν μία σειρά προσόντων και είναι ειδικών προδιαγραφών. Απαιτούν συγκεκριμένα προσόντα μέσα από συγκεκριμένες διαδικασίες, διαδικασίες που αντιλαμβάνονται όλα τα δημοκρατικά κόμματα και αποτελούν και προεκλογική δέσμευση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Αν η σκέψη μου αυτή μέσα από τις δηλώσεις μου παρερμηνεύτηκε ή πρόσβαλε κάποια ευπαθή ομάδα θεωρώ αυτονόητη υποχρέωσή μου να ζητήσω συγγνώμη. Σκοπός μου δεν ήταν άλλος από το να αναδείξω την υποκρισία της κυβέρνησης όταν μιλά για αποκομματικοποίηση της Δημόσιας Διοίκησης για διαφάνεια και αξιοκρατία.»

Γ. Φεσσιάν προς Ι. Φωτήλα: "Μια συγγνώμη δεν φτάνει, περιμένω την παραίτηση σου"

Ο Ιάσονας Φωτήλας ζητά συγνώμη από τα ΑμεΑ

Άτομα με Αναπηρία σε Μητσοτάκη: Μάζεψε τον Φωτήλα – Δείτε βίντεο με τις επίμαχες δηλώσεις

Σε σχετική ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με: "τα ρατσιστικά παραληρήματα βουλευτών της ΝΔ και τη σιωπή του κ. Μητσοτάκη" όπως αναφέρει:  "Τα ρατσιστικά σχόλια βουλευτών της ΝΔ εναντίον ολόκληρων κοινωνικών ομάδων, φαίνεται ότι δεν είναι μεμονωμένα περιστατικά. Μετά τον κ. Δαβάκη, σήμερα, ο κ. Φωτήλας, βασιζόμενος σε ένα «κίτρινο» δημοσίευμα εφημερίδας, προέβη σε ένα κρεσέντο ρατσιστικών, προσβλητικών χαρακτηρισμών εναντίον συμπολιτών μας που πάσχουν από ψυχικά νοσήματα. Όσον αφορά τον ίδιο τον κ. Φωτήλα, αυτός, έστω και εκ των υστέρων, και μετά την κατακραυγή, ζήτησε συγνώμη.

Ο κ. Μητσοτάκης, όμως, εδώ και μέρες σιωπά. Με τη σιωπή του, ανέχεται τα ρατσιστικά παραληρήματα των βουλευτών του, επιβεβαιώνει πως είναι γιαλαντζί φιλελεύθερος και στρώνει το έδαφος για την ακροδεξιά που ηγεμονεύει πλέον στο κόμμα του κ. Σαμαρά".

Ο Γεράσιμος Α. Φεσσιάν, Διοικητικός Υπάλληλος του Δήμου Πατρέων στη Διεύθυνση Εξυπηρέτησης Πολιτών με ανάρτηση του στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, απήντησε στον βουλευτή Αχαΐας της ΝΔ Ιάσονα Φωτήλα, στον απόηχο των δηλώσεων του που προκάλεσαν έως και την αντίδραση της ΕΣΑμεΑ – Εθνικής Συνομοδπονδίας ατόμων με αναπηρία που έκανε λόγο για ρατσιστικές αναφορές εκ μέρους του βουλευτή Αχαΐας.

Το δηκτικό σχόλιο του εξοργισμένου Γεράσιμου Φεσσιάν με τα λεγόμενα του κ. Φωτήλα είναι το παρακάτω:

«Τραγικός… χειρότερος και από τραγωδία. Προσωπικά, μία συγγνώμη δεν φτάνει, περιμένω την παραίτηση σου από Τομεάρχης Υγείας της Αξιωματικής αντιπολίτευσης».

Ο κ. Φωτήλας σε δηλώσεις του φέρεται ότι επαναλάμβανε με έντονο τρόπο ότι λόγω της αναπηρίας του, ένας υποδιοικητής νοσοκομείου δεν έχει τη δυνατότητα να διοικήσει.

Ο κ. Φωτήλας ζήτησε συγγνώμη από τα Άτομα με Αναπηρία, λέγοντας μεταξύ άλλων, «αν η σκέψη μου αυτή μέσα από τις δηλώσεις μου παρερμηνεύτηκε ή πρόσβαλε κάποια ευπαθή ομάδα θεωρώ αυτονόητη υποχρέωσή μου να ζητήσω συγγνώμη. Σκοπός μου δεν ήταν άλλος από το να αναδείξω την υποκρισία της κυβέρνησης όταν μιλά για αποκομματικοποίηση της Δημόσιας Διοίκησης για διαφάνεια και αξιοκρατία».

 

Τα δικά της σχόλια έκανε και η δημοσιογράφος Νανά Παλαιτσάκη μέσα από το προφίλ της στο Facebook.

"Διαπομπεύει ο Φωτήλας άνθρωπο με αναπηρία. Προφανώς για εκείνον το να είσαι "αρτιμελής" ισοδυναμεί με το "καλός- καγαθός". Όσοι τον υποστηρίζουν για να "είναι" ας του μάθουν τι έκαναν οι ανάπηροι : Μπετόβεν, Ζαν Ντομινίκ Μπομπί ( αρχισυντάκτης του Elle , που μετά απο εγκεφαλικό επεισόδιο "εγραψε" κουνώντας μόνο την βλεφαρίδα του, το βιβλίο που ο Τζούλιαν Σνάμπελ το υπέγραψε ως θεατρικό έργο με τον τίτλο " το σκάφανδρο και η πεταλούδα" και ο Στέφεν Χόκινγκ, ο οποίος έχει εκτοξεύσει την επιστημονική έρευνα, κουνώντας μόνο πια το δεξί του μάγουλο......
"Κύριε α- πάνθρωπε" υπάρχουν υπεραθλητές χωρίς πόδια και χέρια, υπάρχουν ερευνητές που είναι τετραπληγικοί, υπάρχουν ζωγράφοι που δεν βλέπουν και μουσικοί που δεν ακούν.... Προφανώς δεν έχετε συναντηθεί ούτε με την ψυχή, ούτε με την δύναμη της σκέψης... Αυτοί είναι ανάπηροι πραγματικά "κύριε"" έγραψε.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις