Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Λόγοι για να εξερευνήσετε την Πάτρα

Λόγοι για να εξερευνήσετε την Πάτρα

Δείτε αναλυτικά

Η Πάτρα είναι ένας μοναδικός προορισμός στην Ελλάδα και η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της χώρας. Χάρης στο πανεπιστήμιό της, έχει ένα μεγάλο ποσοστό φοιτητών, αλλά στη Πάτρα θα βρείτε πολλά περισσότερα από αυτό.

 

1. Κάστρο της Πάτρας

Αν ψάχνετε για το τέλειο μέρος όπου μπορείτε να δείτε το ηλιοβασίλεμα, το κάστρο της Πάτρας είναι η τέλεια επιλογή. Χτισμένο τον 6ο αιώνα μ.Χ. στην τοποθεσία της Αρχαίας Ακρόπολης της Πάτρας, το κάστρο προσφέρει εκπληκτική θέα στην πόλη και τη θάλασσα. Προσβάσιμο από ένα απότομο δρομάκι στη νότια άκρη της παλιάς πόλης, βρίσκεται ψηλά και είναι σαν να παρακολουθεί ολόκληρη την πόλη.

 

2. Το Αρχαίο Ρωμαϊκό Ωδείο

Χάρης στη στρατηγική της θέση, η Πάτρα αποτέλεσε σημαντικό κέντρο κατά τη διάρκεια των ρωμαϊκών χρόνων. Ως εκ τούτου, ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα που σώζονται μέχρι σήμερα είναι το Ρωμαϊκό Ωδείο, το οποίο χτίστηκε το 160 μ.Χ. Στην παλιά πόλη, το ωδείο υπέστη αρκετούς σεισμούς και εισβολές προτού υποβληθεί σε εργασίες αποκατάστασης τον 20ό αιώνα. Σήμερα το Ωδείο λειτουργεί ως υπαίθριος χώρος.

 

3. Το Διεθνές Φεστιβάλ Πατρών

Ένα σημαντικό γεγονός στην πολιτιστική ζωή της πόλης, το Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας ιδρύθηκε το 1986. Από τότε το φεστιβάλ έχει αποκτήσει διεθνή αναγνώριση, και έχει καθιερωθεί ως κορυφαίο πολιτιστικό γεγονός στην Ελλάδα. Με επίκεντρο τη μουσική, το θέατρο, τον κινηματογράφο, τις χορευτικές παραστάσεις και τις εικαστικές τέχνες, το φεστιβάλ προσελκύει χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο, με σκοπό να δουν τοπικούς και διεθνείς καλλιτέχνες που έρχονται στη πόλη κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ.

 

4. Ζωντανή νυχτερινή ζωή

Επειδή η πόλη φιλοξενεί δύο πανεπιστήμια και ένα τεχνολογικό ίδρυμα, υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός φοιτητών που ζουν στην Πάτρα. Ως εκ τούτου, η πόλη είναι γεμάτη με μπαρ, καφέ και εστιατόρια όπου μπορείτε να απολαύσετε εξαιρετικά ελληνικά κρασιά. Μετά το σούρουπο, οι δρόμοι ζωντανεύουν και η πόλη ξυπνά. Σίγουρα θα ζήσετε ζωντανές βραδιές και θα χορέψετε τη νύχτα σε ένα από τα πολλά μπαρ της.

 

5. Το Καρναβάλι της Πάτρας

Με έντονη ιταλική επιρροή, το Καρναβάλι της Πάτρας είναι μια παράδοση 180 ετών που κάνει πολλούς ανθρώπους να συρρέουν στην πόλη κάθε Φεβρουάριο. Το καρναβάλι περιλαμβάνει παρελάσεις, καλλιτεχνικές παραστάσεις και, φυσικά, πολλή διασκέδαση. Οι επισκέπτες αλλά και οι ντόπιοι ντύνονται και παίζουν διάφορα παιχνίδια, ή λαμβάνουν μέρος σε διαγωνισμούς θεατρικών σκίτσων. Υπάρχει επίσης ένα καρναβάλι για παιδιά όπου εκεί θα βρείτε εργαστήρια με δραστηριότητες, καθιστώντας το ένα διασκεδαστικό γεγονός για όλη την οικογένεια.

 

Αγγελική Μπάμπε

Lithos Digital

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις