Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Βενετσιάνικη Περατζάδα οργανώθηκε στην Μονεμβασία με άρωμα Πάτρας -ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Βενετσιάνικη Περατζάδα οργανώθηκε στην Μ...

Τα κοστούμια εποχής ήταν από το βεστιάριο του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας

Βενετσιάνικη περατζάδα στην πανέμορφη καστροπολιτεία της Μονεμβασίας διοργανώθηκε το τελευταίο σαββατοκύριακο της αποκριάς 17 και 18 Φεβρουαρίου 2018 όπου τα υπέροχα κοστούμια που φόρεσαν οι συμμετέχοντες είχαν Πατρινή υπογραφή και προέρχονταν από το πλούσιο βεστιάριο του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης την τελευταία Κυριακή 18/2/2018 περιελάμβανε στις 3 το μεσημέρι, εμφάνιση μεταμφιεσμένων ως φιγούρες του παρελθόντος, οι οποίοι περιπλανήθηκαν στα πέτρινα σοκάκια του κάστρου φτάνοντας έως την κεντρική πλατεία του Κάστρου όπου και περίμεναν όλους μελωδίες και γλυκά κεράσματα.

Στη συνέχεια στις 4 το απόγευμα, τη σκυτάλη πήρε η θεατρική ομάδα «Ιάσθε Θεάτρω», η οποία και παρουσίασε την δραματοποιημένη αφήγηση του κλασσικού παραμυθιού «Ο Πρίγκιπας και ο φτωχός» του Μαρκ Τουέιν.

Στο μεταξύ από τη 1 το μεσημέρι ήταν ανοιχτό το εργαστήρι κοστουμιού εποχής όπου μπορούσε ο κόσμος (οι ντόπιοι και οι επισκέπτες) να χαζέψουν και να περιεργαστούν τις φετινές στολές!

Να προσθέσουμε πως η επαφή με το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας και τον τοπικό πολιτιστικό σύλλογο της Μονεμβασίας έγινε μέσω του Πέτρου Βάη, υπεύθυνου του σχήματος Άρμα Θέσπιδος του ΔΗΠΕΘΕ που είχε επισκεφθεί την περιοχή και είχε παρουσιάσει παράσταση («Το Παιχνίδι του Έρωτα και της Τύχης» σε σκηνοθεσία Χρήστρου Στρέπκου) ενώ αναμένεται να πάει και πάλι με τη νέα παράσταση που έχει ανέβει, την «Τρελή του Σαγιό».

Το υλικό μας έστειλε η Άννα Τζωρτζάτου που είναι Πατρινή και εργάζεται στην περιοχή.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight