Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Έντονες διαμαρτυρίες από τους ιχθυοπώλες: "Τα κούλουμα του δήμου Πατρέων μας πήραν όλη τη δουλειά"

Έντονες διαμαρτυρίες από τους ιχθυοπώλες...
Πομώνης Γιάννης
[email protected] , Facebook Page

Σύμφωνα με τους ιχθυοπώλες, έπρεπε να υπάρχουν εισοδηματικά κριτήρια

Οι τιμές στα σαρακοστιανά φέτος κυμάνθηκαν στα ίδια επίπεδα με πέρυσι. Τα παράπονα ωστόσο αυξήθηκαν, δεδομένων των εκδηλώσεων του δήμου για τα κούλουμα, που φέτος ήταν διπλές, σε πλάζ και νότιο Πάρκο, κάτι που σύμφωνα ειδικά με τους ιχθυοπώλες σήμανε σημαντική πτώση στη δουλειά τους.

Στα ίδια επίπεδα με πέρυσι κυμάνθηκαν φέτος οι τιμές των τροφίμων που παραδοσιακά καταναλώνονται τη Καθαρά Δευτέρα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας. Τα παράπονα ωστόσο των ιχθυοπωλών της Πάτρας είναι πολλά, καθώς ο κόσμος δεν έχει χρήματα ούτε για τα σαρακοστιανά εδέσματα, ενώ οι εκδηλώσεις του δήμου για την Καθαρά Δευτέρα, τους "γονάτισαν".

Οι ιχθυοπώλες διαμαρτύρονται εκτός των άλλων και για τις εκδηλώσεις του δήμου οι οποίες όπως ισχυρίζονται απορροφούν μεγάλο μέρος της δουλειάς τους, εξασφαλίζοντας σε όλους τα σαρακοστιανά κι αφήνωντας τα ιχθυοπωλεία με απούλητα αλιεύματα. Τα οποία κατ' ανάγκη κάποιοι ιχθυοπώλες, έριξαν την Καθαρά Δευτέρα στη σχάρα και τα κατανάλωσαν οι ίδιοι, για να μην πεταχτούν.

Έπρεπε να υπάρχουν εισοδηματικά κριτήρια. Ναι, να γίνει μια εκδήλωση για τα κούλουμα, αλλά όχι και δύο (σε πλάζ και Νότιο Πάρκο). Έστω να γινόταν με κριτήριο την οικονομική κατάσταση όσων θα παρευρίσκονταν", δηλώνει ο κ. Μιχάλης Γραμματικόπουλος, ιχθυοπώλης εδώ και δεκαετίες στην οδό Ρήγα Φεραίου. Ο οποίος χθές αναγκάστηκε να βγάλει σχάρα, να ψήνει γαρίδες, χταποδάκι και να κερνάει φίλους και γνωστούς, έξω από το ιχθυοπωλείο του, στο οποίο ελάχιστοι πελάτες είχαν μπει από το πρωί της Κ. Δευτέρας.

Ο δήμος Πατρέων, σε πλάζ και Νότιο πάρκο, διέθετε στους πολίτες, λαγάνα, φασολάδα και κρασί. Οι ιχθυοπώλες διαμαρτυρήθηκαν καθώς εκτιμούν πως οι πολίτες εκτόνωσαν εκεί και με αυτά τα τρόφιμα τη σαρακοστιανή τους διάθεση για φαγητό και δεν έκαναν περαιτέρω αγορές σε θαλασσινά και άλλα είδη.

Όσον αφορά στα λοιπά προϊόντα που πλαισίωσαν το φετινό σαρακοστιανό τραπέζι, όπως η λαγάνα, οι ελιές, ο ταραμάς, το τουρσί, ο χαλβάς αλλά και τα κονσερβοποιημένα προϊόντα, καταγράφηκαν όπως και πέρυσι μεικτές τάσεις, με συνέπεια το εύρος τιμών μεταξύ 2018 και 2017 να βαίνει ελαφρώς αυξημένο κατά 0,8%.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις