Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Ο συνταξιούχος ελαιοχρωματιστής - ζωγράφος Γ. Κατσίποδος τιμήθηκε από το Δημοτικό σχολείο Κρήνης

Πάτρα: Ο συνταξιούχος ελαιοχρωματιστής -...

Ομόρφυνε τους χώρους του σχολείου ζωγραφίζοντας τους

O παλιός ελαιοχρωματιστής και ζωγράφος, συνταξιούχος σήμερα, Γιώργος Κατσίποδος ζωγραφίζει με μοναδική δεξιοτεχνία, πιστότητα και καλαισθησία τοίχους σχολείων, μεταμορφώνοντας τους και «ζωηρεύοντας» τους στην κυριολεξία. Ο αγαπημένος «παππούς» των παιδιών επισκέφθηκε το Δημοτικό σχολείο της Κρήνης Πατρών, το οποίο και «έντυσε» με τις ζωγραφιές του.

Σε ανακοίνωση που μας εστάλη από το σχολείο τονίζονται τα εξής:

Θέλοντας να τον ευχαριστήσουμε οργανώσαμε μια εκδήλωση προς τιμήν του, στην οποία συμμετείχε και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων που στήριξε και βοήθησε την προσπάθεια να ομορφύνουμε τους χώρους του σχολείου μας.

Τον υποδεχτήκαμε με τραγούδια από τη χορωδία μας και με ένα τραγούδι που γράψαμε ειδικά για αυτόν. Στη συνέχεια οι μαθητές και οι μαθήτριες των μεγάλων τάξεων, του έκαναν ερωτήσεις για να γνωρίσουν καλύτερα τον άνθρωπο που εθελοντικά προσφέρει χαρά στα παιδιά. Τα παιδιά όλων των τάξεων είχαν ετοιμάσει και του έδωσαν ζωγραφιές τους. Η Διευθύντρια και το διδακτικό προσωπικό τού χάρισαν την εικόνα του Αγίου Γεωργίου, να τον οδηγεί και να τον προστατεύει. Η εκδήλωση τελείωσε με την προβολή βίντεο με τις όμορφες ζωγραφιές που στολίζουν το σχολείο μας.

Ο κ. Γιώργος Κατσίποδος συγκινημένος ευχαρίστησε τους μαθητές για την μικρή γιορτή προς τιμήν του. Υποσχέθηκε δε ότι θα επισκεφτεί πάλι το σχολείο.

*Να προσθέσουμε ότι ο Γιώργος Κατσίποδος δουλεύοντας πολλά χρόνια στις οικοδομές ως ελαιοχρωματιστής και συνταξιούχος πια βρήκε τον ελεύθερο χρόνο που του έλειπε για να ξεδιπλώσει το ταλέντο του και τις καλλιτεχνικές του ανησυχίες. Ο κ. Κατσίποδος μετέφερε στους τοίχους ενός σχολείου (στο 39ο Δημοτικό και το 70ο νηπιαγωγείο Σουλίου Πατρών) εικόνες από το θρυλικό Αλφαβητάριο, το «αναγνωστικό» της Α’ Δημοτικού που, με τις περιπέτειες του Μίμη, της Άννας και της Λόλας συντρόφεψε στα πρώτα τους σχολικά βήματα ολόκληρες γενιές μαθητών.

Ο Γιώργος Κατσίποδος το κάνει αυτό εθελοντικά με γνώμονα του να προσφέρει χαρά στα παιδιά και τους δασκάλους. Επίσης όπως διαβάσαμε ασχολείται και με την τέχνη του θεάτρου σκιών, τον καραγκιόζη.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις