Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Περιπολικό στάθμευσε σε θέση ΑμεΑ της Πάτρας - "Κυνηγούσαν κλέφτες" -ΦΩΤΟ

Περιπολικό στάθμευσε σε θέση ΑμεΑ της Πά...
Βγενόπουλος Φάνης

Απαντήσεις από την τοπική ΕΛ.ΑΣ.

22:35 Όπως υποστηρίζει ανώτατη πηγή της τοπικής Ελληνικής Αστυνομίας που μίλησε για το περιστατικό στο thebest.gr οι αστυνομικοί άφησαν στο σημείο το περιπολικό για λίγο κατά τη διάρκεια καταδίωξης ανήλικων κλεφτών στην οποία και συμμετείχαν. Παράλληλα ανέφερε ότι στην ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. υπάρχει ιδιαίτερη ευαισθησία σε θέματα που αφορούν Άτομα με Αναπηρία την πρόσβαση των οποίων συχνά διασφαλίζουν οι αστυνομικοί με τις παρεμβάσεις τους.

 

19:00 Το έλλειμμα ευαισθησίας και σεβασμού της Πάτρας απέναντι σε συνανθρώπους με κινητικά προβλήματα, είναι δυστυχώς υπαρκτό. Μια σημαντική μερίδα των Πατρινών, ευτυχώς όχι όλοι, αδιαφορούν για τους ανθρώπους αυτούς και συμπεριφέρονται λες και δεν υπάρχουν.

Αποτέλεσμα αυτής της νοοτροπίας, είναι  τα άτομα με κινητικές αναπηρίες να συναντούν στο διάβα τους εμπόδια που είναι στην κυριολεξία απροσπέλαστα:

Κακοτεχνίες στα πεζοδρόμια, απουσία ραμπών ακόμα και σε δημόσια κτήρια, κατάληψη δημοσίου χώρου από τραπεζοκαθίσματα, σταθμεύσεις οχημάτων σε ράμπες, πεζόδρομους και πεζοδρόμια είναι μόνο μερικά από αυτά, που μετατρέπουν μια βόλτα στην Πάτρα, σε Οδύσσεια.

Με δυο λόγια, αυτονομία κίνησης για έναν άνθρωπο με κινητικά προβλήματα, στην Πάτρα του σήμερα, ουσιαστικά δεν υπάρχει.

Κατά συνέπεια οι άνθρωποι αυτοί ή θα πρέπει να μείνουν στο σπίτι τους, ή να απευθύνονται διαρκώς σε οικείους και φίλους, με ό,τι αυτό συνεπάγεται…

Τι συμβαίνει όμως, όταν αυτοί που έχουν ταχθεί από την Πολιτεία στη μάχη κατά της αντικοινωνικής στάθμευσης, πράττουν ακριβώς το αντίθετο;

Τι μήνυμα άραγε να στέλνουν στους πολίτες, αυτοί που αν και η αποστολή τους είναι η προστασία του δημόσιου χώρου, συμπεριφέρονται ακριβώς με την ίδια αντικοινωνική συμπεριφορά;

Τα παραπάνω ερωτήματα προκύπτουν εύλογα από τη φωτογραφία του έστειλε στο thebest.gr φίλος αναγνώστης, και στην οποία φαίνεται καθαρά το περιπολικό της Αστυνομίας να έχει σταθμεύσει σε χώρο που προορίζεται για οχήματα οδηγών με κινητική αναπηρία.

Η φωτογραφία έχει ληφθεί έξω από πολυκατάστημα στην οδό Αμερικής με τη Νέα Εθνική Οδό, στη μία μετά το μεσημέρι της Παρασκευής, και δυστυχώς αποτυπώνει, με τον πλέον χαρακτηριστικό τρόπο, το πόσο εχθρική είναι η Πάτρα στα άτομα με αναπηρίες.

Κυρίως όμως, δείχνει πόσα ακόμη βήματα πρέπει να γίνουν ακόμη στο ζήτημα της Παιδείας όλων των πολιτών, ώστε ο κοινωνικός αποκλεισμός, η περιθωριοποίηση και η απομόνωση των ατόμων με αναπηρίες, να αποτελέσουν παρελθόν.

Και μια απαραίτητη διευκρίνηση.

Αποφασίσαμε να μην δημοσιοποιήσουμε τον αριθμό κυκλοφορίας του περιπολικού, για έναν και μόνο λόγο.

Στόχος μας δεν είναι η όποια τυχόν τιμωρία των αστυνομικών που προέβησαν σε αυτή την αντικοινωνική ενέργεια, αλλά η ευαισθητοποίηση της ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ., να εκπαιδεύσει κατάλληλα τους ένστολους, ώστε να μην υπάρχουν αυτές οι συμπεριφορές.

Ας ελπίσουμε ότι η δημοσίευση θα «πιάσει τόπο»…

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις